Cum Sa Te Tii De Ceea Ce Ti-ai Propus

Acest articol o să îți prezinte ceea ce vreau eu să fac, pentru a ajunge mai productiv. Apoi pe final am să îți explic exact psihologia din spatele acțiunilor mele, și de ce ele o să funcționeze. Astfel, o să poți aplica și tu asta.

Ce o să înveți după acest articol: Cum să implementezi obiceiuri în viața ta și să nu renuți!

M-am decis să fac un lucru, pentru că am observat faptul că zilele/saptămânile trecut am început să mă depărtez de visul meu, am început să mă depărtez de ceea ce vreau să fac cu viața mea și unde vreau să ajung. Am uitat ce vreau și asta mă supără foarte tare. Trebuie să îmi reamintesc ceea ce vreau să fac, trebuie să încep să îmi trăisc visul și să muncesc pentru a ajunge acolo.

Mentalitatea pe care o am și pe care este indicat ca și tu să o ai este: încerc și să vedem ce iese, este pur și simplu un experiment, după acele 30 de zile pot să renunț.

1. Contractul

 

Cam așa trebuie să arate contractul tău:
Așa că, de mâine, x octombrie 2012 până pe data de x noiembrie 2012, eu, Cristian Ștefan mă oblig să urmăresc acest lucru: mă oblig să fiu mai productiv, să îmi utilizez toate orele disponibile într-un mod inteligent. Să investesc orele pe care le am la dispozitie  în active , ce mă vor ajuta pe viitor, ce îmi vor aduce un câștig, pe termen lung.

 

Semnat: Stefan Cristian

 

2. Regulile acestui experiment

 

Setează-ți un set de reguli după care să te ghidezi în aceste 30 de zile.

2.1) Să îmi setez o oră la care să mă trezesc și să adorm.

Din ceea ce am studiat, cel mai bun se realizează între orele 22 și 12 noaptea. Astfel, am să adorm între acele ore și am să mă trezesc în fiecare dimineață la ora 07:00, asta înseamnă să adorm pe la ora 23:30, pentru cel mai eficient somn.

2.2) Să aplic regula 8/8/8.

Adică, 8 ore de somn, 8 ore de relaxare (ore pierdute cu mancatul, drumul, etc) și 8 ore de muncă. Dacă aplic regula asta, duminica o să fie liberă. Atunci o să pot face orice vreau, să citesc cărți pe care am vrut să le citesc de mult timp, să mă relaxez, etc.

2.3) Să fiu mai productiv.

Din ceea ce am citit și aplicat la mine, am observat că funcționează un singur lucru. . Este un sistem foarte simplu, care îți permite să ai ore în care muncești și ore în care te relaxezi, astfel atunci când muncești te poți concentra 100% pentru că știi că o să ai pauză.

Despre acest sistem de productivitate am să discut mai pe larg într-un articol viitor și am să vă spun cum a funcționat pentru mine, pentru această provocare.

 

3. Miza

Un exemplu de miză:

Regulile sunt simple dar ca să funcționeze trebuie să am o miză. Miza este următoarea. Dacă nu reușesc să fac ceea ce mi-am propus o să îmi vând iPad-ul.

iPad-ul este foarte valoros pentru mine pentru că am muncit mult timp pentru a îl avea, am riscat și am tras din greu pentru a ajunge să îl cumpăr. Acum îl folosesc tare mult, pentru citit, organizat, university stuff. Îl folosesc în fiecare zi, astfel îți poți da seama ce valoare are pentru mine.

Acum, după ce o să îl vând, cu bani am să fac următorul lucru. Am să îi dau. Poate am să îi dau familiei mele, poate unor persoane care au nevoie, dar în concluzie: o să îi dau.

 

 

Psihologia din spatele acestui experiement

-de ce o să funcționeze-

 

Sunt 4 reguli simple pe care trebuie să le urmezi:

1. Fă-o public: dacă nu îmi iese provocarea mă fac de râs și voi o să vă pierdeți încrederea în mine. Dacă îmi iese, o să vă dovedesc că se poate și o să se întâmple contrariul. Noua oamenilor ne este tare frică să ne face de râs în fața celorlalți. Deși, nu mă interesează ce gândește lumea despre mine, mă înteresează ce cred cititorii mei despre mine, ca scriitor de articole motivaționale. Atunci, frica aceasta se explică.

După cum observi, eu sunt răspunzător acum în fața persoanelor care au citit articolul și au dat like. Așa că altă soluție nu am.

 

2. Fă un contract. După cum vezi, punctul 1 se numește contractul. În care am scris ceea ce mi-am propus, dar zilele în care am să aplic acest experiment. La final l-am semnat.

 

3. Concepe un set de reguli simple, nu mai mult de 5. Ai văzut regulile mele.

 

4. Miza. Cel mai importat lucru este miza. Așa că alege un lucru pe care îl prețuiești foarte mult și pentru care ai muncit din greu și dacă nu reușești ceea ce ți-ai propus, dă-l. Simplu.

 

Înainte să închei, vreau să îmi răspunzi la o întrebare, într-un comentariu mai jos. Ce miză vei alege sau ai ales deja, pentru acest experiment? Cam atât, sper să te ajute acest lucru să împlementezi în viața ta noi obiceiuri, pentru că rețeta este mai sus. Tot ce trebuie să faci este să acționezi!

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: