10 Moduri Prin Care Poti Sa Fii O Femeie Puternica

femeie-puternica-cristi-f-stefan
Poate te întrebi ce știu eu, un bărbat, despre ce înseamnă să fii o femeie puternică. Știu, pentru că am întâlnit foarte multe femei în viața mea și nu atât de multe se simțeau puternice deși aveau motive să o facă.

Mai știu pentru că și eu la rândul meu am trecut printr-un proces evolutiv, plecând de la un grăsuț de 125 de kg, care nu făcea nimic cu viața lui în afară de jocuri pe computer si ajungând până aici.

Hai să vedem cele 10 moduri prin care poți să fii o femeie puternică (o parte din acestea se aplică și la bărbați).

1. Să știi să spui NU, fără să explici DE CE.

Avem impresia că tot timpul trebuie să dăm și un motiv pentru alegerile noastre.

“Nu vreau o apă rece, pentru că sunt răcită.”

“Nu, nu vreau acest tricou, pentru că nu-mi place.”

“Nu vreau să ieșim la un film, pentru că am treaba.”

“Nu vreau să ne mai vedem, pentru că sunt ocupată.”

Și devine foarte obositor să dai tot timpul explicații. Și ne simțim și prost pentru că nu ne place să mințim. Este incomod, simțim o obligație internă.

Însă o femeie puternică spune nu și punct. Fără să explice de ce, cum și când. Spune nu când simte, pentru că simte și nu simte nevoia să explice tot timpul și motivul.

2. Dacă nu ești frumoasă, fă ceva în acest sens.

După cum și Stoicii spuneau despre avere, există două moduri să fii mai bogat, să te mulțumești cu mai puțin sau să ai mai mult. Așa spun și eu, există două moduri să fii frumoasă, să fii frumoasă sau să crezi că ești.

De multe ori, există persoane care sunt foarte frumoase și nu cred că sunt. Atunci intervine problema programelor pe care filmele, media, advertising-ul le-a oferit cadou sub forma perfecțiunii pentru a ne vinde o poveste.

Un profesor foarte drag spunea că nu există femei urâte, ci femei fără bani. Dacă ai bani, poți să fii frumoasă, să te aranjezi, să investești în aspectul tău.

Dacă nu-ți place cum arăți, fă sport, dacă alergi o să arăți mai bine. Dacă mănânci mai sănătos o să arăți mai bine. Dacă nu stai cu fundulețul 8 ore pe un scaun și îl miști din când în când, o să arăți mai bine.

Se spune că.. încrederea în sine este cea mai frumoasă haină pe care o femei o poate purta. Aș zice cam așa: încrederea în sine este cea mai frumoasă haină pe care o poți purta pe un trup la care ai lucrat, dintr-o minte la care lucrezi și dintr-un suflet frumos. (Știu, am fost poet în viețile anterioare, așa frumos le zic.)

3. Nu asculta de figurile de autoritate din viața ta

Acum nu te îndemn să treci pe roșu sau să umbli dezbrăcată pe stradă, deși a doua variantă ar fi foarte plăcută, însă ne-am pierde concentrarea în trafic și am face accidente peste accidente.

Te îndemn doar să te întrebi dacă figurile de autoritate din viața ta (prietenul, părinții, șeful, profesorii, de ce nu… eu) au chiar tot timpul dreptate și daca tot ce zic este 100% adevărat și benefic ție. Poate că nu este tot timpul, de asta merită să îi asculți fiind conștientă că nu tot timpul au dreptate și nu tot timpul știu ce este bine pentru tine.

Atunci când iei decizii tu știi ce este mai bine pentru tine, nu prietenul, părinții, șeful, profesorii sau Cristi F. Ștefan.

4. Fii responsabilă pentru viața ta.

Poți să te gândești la momente în care nu ai fost responsabilă, în care ai aruncat responsabilitate pe cei din jurul tău? Nu. Ok, hai să-ți dau câteva exemple:

“M-ai făcut să plâng!”

“Nu-mi vine să cred, m-ai supărat!”

“De ce mă faci să mă simt așa?”

“Nu mi-a spus Alexa și din acest motiv nu te-am sunat de ziua ta.”

Este normal să dăm responsabilitatea pe ceilalți, asta ne eliberează pe noi. Pentru că fugim de responsabilitate.

Însă o femeie puternică realizează că a fi responsabil nu înseamnă a avea o vină, ci doar a spune “am greșit” când greșește sau “am uitat” când uită.

5. Vulnerabilitatea este o putere, nu o slăbiciune

Zilele trecute primesc o întrebare, care s-a dorit a fi confidențială, însă nu o să zic numele și o să schimb puțin contextul. Cineva mi-a spus că vrea să aibă o relație frumoasă, dar îi este frică, “dacă o să meargă rău!!??”

Și i-am răspuns cam așa: de ce să te gândești dacă o să meargă rău sau bine, nu mai bine să te bucuri de iubirea pe care o oferi și o primești? Oricum, iubirea nu înseamnă doar fluturași, poate uneori să însemne și o inimă ruptă. Însă dacă ești dispusă să riști asta pentru a putea să simți cel mai frumos lucru din lume, atunci o să câștigi, altfel o să pierzi.

O femeie puternică nu este o femeie cu un băț în fund. Ci o femeie vulnerabilă. Nu cu toată lumea, ci doar cu cei apropiați, în care are încredere. Se expune, spune tot timpul ce simte, fără să pice în zona de diaree verbală.

O femeie puternică spune te iubesc prima, fără să-i pese. Se face vulnerabilă și astfel devine mai puternică.

6. O femeie puternică are tot timpul ceva în mână

Și nu, nu la ce te-ai gândit tu. Ci la cărți. Are tot timpul o carte în mână. O chestie pe care o deschizi și are text în ea. Nu, nu, chestiile alea cu poze în ele lucioase, ci chestiile alea care se găsesc în librării și biblioteci. Cărți.

O femeie puternică este tot timpul cu o carte în mână. Ei bine, nu chiar tot timpul, însă zilnic citește, se educă și investește în propria persoană.

Pentru că realizază că un machiaj scump, sub un creier neantrenat, este atât de… banal.

Acum e momentul perfect să-mi promovez munca, așa că-ți zic. Am scris doar două cărți. Una despre relații, apasă aici. Și alta despre viață, simplitate și 99 de idei care te vor ajuta, apasă aici. Dacă vrei să ai tot timpul ceva în mână, tocmai ți-am dat două chestii pe care să le ai.

7. Te iubești sincer când te uiți dimineața în oglindă

Și aici vorbim de acel moment în care respirația îți miroase, nu ești machiată, ai părul în toate direcțiile, ești îmbrăcată cu pijamalele alea ciudate care poate au o gaură în ele, dar na, nu le-ai schimbat pentru că nu te vede nimeni și îți plac.

Aici vorbim despre acceptarea de sine.

Dacă poți să te iubești, în cea mai proastă forma a ta, atunci poți să te iubești și în cea mai bună forma a ta. Dacă tu te accepți așa cum ești sau schimbi la tine ceva pentru a te accepta (recomandat să nu-ți pui implanturi sau să-ți mărești fundul, ci doar să slăbești, la asta mă refer, dacă tu crezi că ești puțin, foarte foarte puțin, peste greutatea normală).

Nu există femei mai puternice și seducătoare ca femeile care se iubesc înainte să se spele pe dinți.

8. Te îmbraci sexy chiar și atunci când nu te vede nimeni

Acum, ai putea să crezi că spun ce aș vrea să văd, și da, ai avea dreptate. Vreau să manipulez femeile să se aranjeze! Sunt vinovat, arestați-mă!

Da, vreau să văd femei sexy pe stradă. Nu femei cu chiloți de babă, atunci când sunt tinere. Da, vreau să văd femei cu fuste vara. Nu femei cu blugi și bașcheți. Da, vreau să văd femei în rochițe. Nu femei cu salopete. Da, vreau să văd femei frumoase pe stradă, pentru că sunteți atât de frumoase, dar atât de urâte când vă îmbrăcați ca și cum ați avea 85 de ani.

Hai să vă spun ceva dureros, sper să nu plângeți și dacă o faceți măcar să nu dați vina pe mine.

Frumusețea și tinerețea voastră, nu durează 89 de ani. Durează acum, puțin timp și spațiu. 5 ani? Peste 10 ani o să arăți ca acum? Dacă ai zis mai bine, atunci îmi place deja de tine. Însă crede-mă, nu o să arăți la 40 de ani acum arătai la 21.

Știu. Trist. Dar fă ceva în acest sens. Tinerețea ar fi indicat să te bucuri de ea și o sărbătorești cu lenjerie sexy, fustițe, nu cu chiloți de babă, papuci, sapcă și salopete.

Ești femeie, ce naiba. Fă lumea asta puțin mai frumoasă!

9. Mitul Cenușăresei

Hai să-ți zic puțin despre acest mit. Este prin toate filmele. Aștepți un bărbat foarte mișto și cu mulți bani care să-ți transforme viața.

Însă, s-ar putea să aștepți toată viața ta sau mai bine zis toată tinerețea ta, care trece repede, repede, reeeepeeeeede.

De aici apare și problema că bărbații pot, și noi femeile nu putem chiar atât de mult.

Dar hai să-ți spun eu marele adevăr: Bărbații nu sunt mai puternici decât femeile. Bărbații realizează mai mult decât femeile pentru că ei sunt responsabili 100% pentru viața pe care și-o construiesc și pentru că succesul (orice înseamna asta pentru oricine) depinde doar de ei.

Adică sunt imuni la acest mit în care foarte, dar foarte multe femei trăiesc.

Așa că dacă ești femeie și îți ghidezi viața după mitul Cenușăresei, înainte să mă înjuri, întreabă-te dacă-ți convin rezultatele pe care le ai până acum. Când un mare NU o să apară drept răspuns, mai citește o dată ce am scris și schimbă-ți viața începând de acum: TU EȘTI RESPONSABILĂ 100%!

10. Să ai curajul să pleci, în orice moment.

Vorbim aici de bariere într-o relație. Ele ar fi indicat să le stabilești, ca să nu zic trebuie, pentru că nu-mi place, dar cam trebuie dacă vrei o relație frumoasă.

Hai să ți-o zic așa. Ăla care e mai șmecher într-o relație nu e ăla care iubește mai puțin, ci ală care iubește mai mult și poate să plece într-o secundă.

Ofertă limitată! Expiră! Ai grijă, că s-ar putea să plec instant dacă mă superi.

Însă problema cu femeile este că ele cred că pot schimba bărbații, nu, nu îi pot schimba. Și problema cu bărbații este că ei cred că ea nu va pleca, va pleca, pentru că este puternică.

Așa că, o super putere a unei femei remarcabile este decizia că va pleca instantaneu, într-o clipită, atunci când barierele vor fi încălcate.

Concluzie

Ca să zic așa, ca și cum aș avea o față de prost și mi-ar lua cineva un interviu, pe stradă, în care m-ar întreba dacă ai transmite un mesaj femeilor din lumea largă ce le-ai zice.

Ăăăă. Pai. E mai bine ăăă să fii o femeie puternică dăcât să nu fii o femeie puternică.

Dacă ai rămas cu propoziția asta din tot articolul pot spune că sunt fericit.

Zi frumoasă, femeie remarcabilă!

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut știi ce să faci. Cum nu știi? Să dai un share (distribuie) la acest articol pe facebook, tuităr și alte rețele foarte mișto, pentru că măcar atât merit și eu după ce am scris un super articol pe subiectul femeie și putere.

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: