Cum Sa Fii Mai Fericit. Secretul Fericirii

De câteva zile citesc despre psihologie, în paricular despre fericire și cum putem să ne bucurăm mai tare, să fim mai fericiți, ce ne face nefericiți și am descoperit un lucru foarte interesant pe care vreau să îl împărtășesc cu voi.

Studiile psihologice spun că mintea umană, creierul omului exagerează părțile negative. Mai exact, pierderea unui lucru este de 3-4 ori mai dureroasă comparativ cu câștigarea aceluiași lucru. Faptul că am pierdut 100 de lei este mult mai intens emoțional comparativ cu câștigarea a 100 de lei.

De ce se împlâmplă asta? Pe scurt așa funcționează creierul uman, amplifică, exagerează partea negativă, pierderile, nereușitele.

Însă nu asta este întrebarea, de ce, ci trebuie să ne folosim de această demonstrație, de această afirmație demonstrată psihologic prin zeci chiar sute de studii, pentru a ajunge să fim mai fericiți.

Răspunsul și secretul fericirii este: recunoștința.

 

Despre recunostință

 

Mai de mult am scris pe pagina comunității de pe Facebook un lucru în care spuneam ceva de genul ăsta: nu trebuie să te uiți la drumul pe care îl ai de parcurs, la victoriile și războaiele pe care trebuie să le câștigi ci la ceea ce ai realizat până acum. Dacă te uiți în spate și îți observi reușitele, victoriile, realizările, ele acționează precum un combustbil. Îți dau putere și energie să mergi mai departe.

Recunoștința este cam același lucru. Recunoști și ești mulțumit de lucrurile pe care le-ai realizat sau ți s-au întâmplat.

Începe acum! Fii recunoscător!

 

Un alt studiu psihologic ne spune că singura și cea mai eficientă metodă de a obține fericirea pe termen lung (în timp) este ca în fiecare dimineață să spui 3-5 lucruri pentru care ești recunoscător, lucruri care ți s-au întâmplat pe parcursul zilei trecute și ești recunoscător pentru ele, te-au făcut să te simți mai bine, mai împlinit, mai fericit.

Așa că propun să facem un lucru, propun să iei o foaie de hârtie un pix și să faci o listă cu 5 lucruri pentru care ești recunoscător. Dacă vrei, poți face asta și în comentarii, lași un comentariu cu 5 lucruri pentru care ești recunoscător ca ți s-au întâmplat.

Puterea exemplului.

 

 

Încep eu primul. Sunt recunoscător pentru că:

1. Am posibilitatea să împărtășesc experiențele și cunoștințele pe care le-am acumulat pe parcursul anilor cu foarte multe persoane. Sunt mai mult decât recunoscător pentru că am abilitatea să mă exprim prin acest mediu și că am ocazia și oportunitatea să fiu citit de atât de mulți oameni inteligenți.

2. Am acces foarte rapid la informație. Dacă vreau să citesc despre psihologia din spatele visului apas de 2-3 ori pe mouse și scriu două cuvinte pe tastatură și în fața ochilor îmi apar zeci de studii, cărți, articol. Acest lucru mă fascinează și mă bucură în fiecare zi. Apreciez că am posibilitatea să folosesc tehnologia asta incredibilă, că am acces permenent la informații.

3. Părinții mei au avut grijă de mine, m-am trimis la școală, m-au îndrumat să învăț o limba engleză care îmi folosește foarte mult. Fără engleză cred că eram mort. Eram limitat. Eram… destul de prost și prost informat.

4. Am posibilitatea să învăț. Iubesc să învăț, să citesc, să descopăr. Îmi place atunci când învăț ceva nou. De curând am început să învăț (redescopăr) limba japoneză și să citesc mai mult despre cultura lor. Este fascinant. Sunt foarte recunoscător că am posibilitatea să mă dezvolt, să cunosc mai mult, să cresc.

5. Sunt în viață. Pentru că respir. Pentru că sunt o persoană sănătoasă, fără probleme medicale. Pentru că pot să alerg ore în șir fără să obosesc. Pentru că pot să merg. Să vorbesc cu oameni, să îi ascult, să îi înțeleg. Pentru că pot să iubesc, să cunosc, să ofer atenție. Pentru că sunt om și pentru că trăiesc. Pentru că nu sunt mort.

Este o ocazie incredibilă, faptul că sunt încă în viață, deși au fost moment în care credeam că acolo și atunci o să se termine totul, am trecut prin ele și am reușit. Trăiesc. Și sunt foarte recunoscător pentru acest lucru, pentru că am ocazia să fac lucruri extraordinare, să inspir alte persoane, să schimb în mai bine mentalități, să vă ofer idei și să sparg mituri.
Gata. Eu am făcut-o, acum este rândul tău. Care sunt 5 lucruri pentru care ești recunoscător? Fii generos.
Cu drag,

CristiPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: