5 Idei Care Te Vor Face Mai Intelept

 

În era vitezei și a relațiilor superficiale apare o mare problema și aceea este că ne trasformăm în altceva decât oameni. O valoare importantă care simt că lipsește în ziua de astăzi este înțelepciunea.

 

Nu afirm că sunt un om înțelept, însă tind spre asta. Și asta-i poate cel mai important. Așa că astăzi, vreau să-ți prezint 5 idei care te vor ajuta și-ți vor eleva gândirea.

 

 

1. Un om care se poartă urât, nu trebuie tratat cu și mai multă ură, ci cu iubire.

Ghandi parcă spunea asta. Pentru că un om care se poartă urât arată că este ceva defect cu el. Dacă toată lumea îl va trata așa, niciodată nu va scăpa din propria-i răutate, ba aceasta se va extinde.

 

Am întâlnit foarte multe persoane care se purtau urât. De fapt, ăsta era un stil de viață pentru ei. Să facă rău altor persoane. Îți poți imagina ce se află în înteriorul acestor persoane dacă singura lor acțiune este de a vrea răul altora.

 

Pentru că felul în care o persoană se poartă cu o altă persoană ne arată exact reflexia a cum  se simte pe interior. Dacă cineva se poartă într-un mod urât, rău și tot timpul vrea să se răzbune, atunci ghici cum se simte el pe interior. Un om care este împăcat cu sine nu se va purta decât într-un mod frumos cu alte persoane, dorind să le ajute fără să le ceară ceva în schimb.

 

Așa că atunci când cineva îți vrea răul nu fă greșeala de a-l trata tot cu rău, pentru că nu-i un lucru înțelept din partea ta. Oferă-i iubire, o să-l surprinzi și vei observa cum comportamentul său se va schimba.

 

Poate asta-i tot ce are nevoie. Poate asta-i acul care sparge bășica plină de sânge ce s-a format de a lungul anilor, datorită experiențelor nereușite, eșutate și rănilor pe care le are pe interior.

 

 

2. Nu reacționa la cald

 

O lecție foarte importantă de viață, pe care am învățat-o dintr-un film. Atunci când ești nervos singurul lucru înțelept pe care-l poți face este să nu reacționezi.

 

Pentru că la nervi vei spune lucruri pe care nu le simți tot timpul și de care o să-ți pară rău mai târziu. Un om înțelept nu se lasă controlat de emoții. Un om inteligent reacționează abia atunci când s-a răcit, când este calm, calculat și atunci când poate reacționa într-un mod ce nu va face rău altor persoane.

 

Așa că data viitoare când te enervezi vreau să-ți observi emoția și să nu reacționezi. Oricât de tare ai vrea să-i spui tu una, mai bine stai liniștit și nu reacționezi. Uneori, liniștea este cea mai interesantă reacție. Și tăcerea-i un răspuns, unul înțelept.

 

 

3. Nu face rău

 

Asta-i un principiu după care să-ți ghidezi viața. Te întrebi, dacă spun ceva acum, care sunt efectele acțiunilor mele? Voi face rău altor persoane, chiar și într-un mod indirect?

 

Recunosc. Eu am o mare problemă în acest sens. Pentru că uneori fac rău într-un mod indirect, fără să vreau sau să-mi deau seama. Și pe urmă realizez și-mi pare rău. Dar mi-am propus să fiu mai calculat în ceea ce privesc deciziile pe care le iau, în așa fel încât să nu mai fac rău nimănui, chiar și neintenționat.

 

În oricine se află un pic de răutate, însă trebuie controlată, trebuie îmblânzită, pentru că altfel ajungea ea să te controleze pe tine.

Și până la urmă, de ce? De ce să faci rău? Îți aduce vreun câștig? Vă spun eu, răzbunarea, deși satisfăcătoare pe moment, îți lasă un gust amar pe termen lung. În plus, răzbunarea arată cât de slab și gol ești tu pe interior.

 

Întreabă-te: acțiunea pe care urmează să o întreprind va face rău, direct sau indirect, cuiva? Dacă da, atunci renunță. Dacă nu, atunci ești pe drumul cel bun.

 

 

4. Oferă încredere oamenilor

 

O întrebare des întâlnită printre persoanele ce au o vârstă asemănătoare cu a mea și nu numai: cum știi când să ai încredere în cineva?

 

Pai sunt două posibilăți: (1) să oferi încredere totală și apoi la primele indicii că nu-i așa să le tai toată încrederea și să renunți sau (2) să construiești încrederea în timp.

 

Nu vreau să-ți spun care-i mai bună, pentru că-i o părere subiectivă. Ce am observat că funcționează pentru mine și în același timp este și un mod înțelept în care să-ți ghidezi viața, este metoda nr. 1.

 

Adică, eu acord încredere oricărei persoane o cunosc. Din start îi acord încredere. Însă la primele semne și acțiuni care-mi distrug mie această părere, le-am scos din viața mea.

 

De ce, spun eu, că este mai bine așa? Pentru că altfel, dacă alegi metoda nr. 2, vei avea probleme cu încrederea în oameni și în timp relațiile tale se vor distruge din această cauză.

 

Și dacă te întrebari cum să primești încrederea oamenilor? Simplu: o oferi tu primul. De asta zic că prima variantă este mai bună.

 

 

5. Nu lasa experiențele negative să-ți altereze comportamentul

Cine mai ține minte prima despărțire? Prima dată când ai plâns după o fată sau un băiat? Prima data când ți-a rupt inima, când îți vedea să pleci, să uiți de tot, să scapi?

 

Ei, ce s-a întâmplat cu tine atunci. Atunci s-a produs o schimbare radicală și aceea este că: nu putem avea încredere în oameni (greșit). Greșit, pentru că-i o generalizare crasă. Dacă un om te-a rănit, nu înseamnă că toți o să te rănească.

 

Multe persoane încă nu au ieșit din etapa aia și încă se comporta așa în relațiile lor, ceea ce le afectează și mai tare relațiile și conceptul lor se întărește.  Un cerc vicios.

 

 

Carl Jung, poate cel mai reprezentativ psiholog de până acum, spunea că nu trebuie să lași experiențele negative să te formeze ca individ. Ci tu trebuie să decizi cine ești și cum acționezi.

 

 

Așa că nu te lăsa influnețat de lucrurile pe care le pățești ci mai degrabă trage o lecție din acea experiență, după cum am mai spus, din experinețele negative învățăm cele mai interesante lecții de viață.

 

 

 

Sper că ți-au plăcut cele 5 lucruri care sper că-ți vor eleva gândirea și te vor face un om mai înțelept.

O zi liniștită îți doresc,

Cristi

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: