Cum Sa Te Folosesti De Frustrare Pentru A Evolua?

j

Observ foarte mulți din zona dezvoltării personale, dar și oameni care doresc mai mult și mai bine de la viață, că pun emoțiile pe care le simțim în corp în două categorii: negative și pozitive.

Astăzi însă vreau să-ți ofer o nouă perspectivă, nu este vreo invenție personală, ci doar o simplă observație, asupra unei emoții aparent negative și distructive, care poate fi folosită pentru a evolua.

Doamnelor și domnilor este vorba despre frustrare.

1. Călătoria în Roma

Acum câteva luni, am decis să plec în Roma, timp de două săptămâni singur, pentru a vedea dacă mă descurc și pentru a experimenta mai bine viața de acolo.

A fost un experiment combinat cu plăcerea de a trăi printre acei oameni, de a le gusta din mâncăruri, de a mă bucura de cappuccino-ul lor și de a mă plimba pe străduțele pe care am avut șansa să le văd doar în poze.

Ajuns în Roma, am decis într-o zi să mă plimb pe celebra stradă di Spagna, am intrat într-o cafenea ce era una dintre cele mai vechi cafenele de acolo, mi-am comandat ceva de pe meniu și după ce am terminat de sorbit din cafe am ieșit să mă uit la magazine.

Trecând pe lângă primul magazin, am realizat că o cămașă costă cam cât aveam eu bani la mine pentru toată călătoria, pentru mâncare, călătorit, vizitat și cadouri pentru cei dragi de acasă.

Trecând mai apoi pe lângă un alt magazin am realizat că o pereche de pantofi, din piele, costă cam de 2-3 ori cât aveam eu la mine.

La un moment dat m-am obișnuit cu ideea că acolo este un alt standard de viață și că dacă eu vin cu bani din România, câștigați vânzând cărți într-o țară în care populația se uită în medie 8 ore pe zi la televizor, nu o să am mare șansă.

Așadar când am părăsit țara și am avut mai mult timp de contemplat asupra experienței, am ajuns la concluzia că simt o foarte mare frustrare interioară.

Acel sentiment pe care poate și tu l-ai experimentat, unde îți strângi dinții tare și simți o presiune în frunte, iar figura feței tale se modifică instant și toate gândurile negative îți vin în minte.

În acel moment eram nervos. Supărat pe mine. Supărat pe societatea în care m-am născut. Supărat și frustrat că nu-mi permiteam nici măcar o amărâtă de cămașă de firmă, care nu era chiar atât de amărâtă la preț. Supărat că aș fi putut face mult mai multe decât am făcut.

Așa că am făcut un pact cu mine. Și fără să-mi dau seama această emoție negativă, de frustrare, s-a transformat într-o rachetă care m-a propulsat cât mai sus.

Hai să-ți spun cum am făcut.

Cum să transformi frustrarea în motivație?

Nu a fost ușor, însă îți spun cât de motivat am fost după ce am venit din Italia.

Am început să lucrez la o nouă carte, Cartea Simplu, 99 de idei pentru o viață remarcabilă și în câteva luni am lansat-o, reușind să ajung la sute de oameni încă din primele săptămâni.

Am început să mă promovez mult mai bine, să livrez conținut mai de calitate, pentru a putea să am impact asupra cât mai multor oameni.

Am acceptat să apar la mai multe emisiuni tv sau radio.

Am început să studiez mai mult pe domeniul meu, pentru a putea să cresc și astfel și afacerea mea să crească.

Am început diverse colaborări cu oameni interesanți.

Cred că lucrurile pe care le-am realizat în lunile de când am venit din Roma și până acum, au fost mai multe decât ceea ce am realizat în anul care a trecut.

Bun, revenind la cum am făcut-o, simplu.

1. Am făcut o înțelegere cu mine

Am făcut un pact cu mine ca atunci când mă voi duce într-o țară, să-mi permit să fac tot ce vreau.

Nu să mă duc cu câteva sute de euro în buzunar și să salivez la vitrine.

Să muncesc atât de tare, deștept, intens, frumos, încât atunci când mă duc să-mi permit să-mi iau ce vreau și să experimentez toată viața frumoasă de acolo.

2. Emoția negativă s-a transformat

Apoi toată emoția asta negativă s-a transformat într-un propulsor cu reacție. Ceva m-a mișcat înainte și nu am mai pierdut timpul.

Am început să găsesc soluții prin care să-mi pot îndeplini visul. Am lucrat zi de zi, oră de oră la asta, și încă mai simt 50% din motivația de atunci.

3. Am început să devin recunoscător și conștient.

Recunoscător pentru tot ceea ce am realizat și pentru că mi-am permis să mă duc și să experimentez viața de acolo.

Conștient pentru că am înțeles că dacă nu vând droguri, țigări sau sucuri cu zahăr, o să am un anumit nivel de succes.

Conștient pe țara în care trăim. Conștient pe PIB-ul și contextul economic. Conștient pe ceea ce pot să realizez.

Conștient că spre deosebire de SUA, România este doar un mic orășel.

4. Am redus ieșirile cu mulți vechi prieteni și cunoștințe

Am început să tai masiv relațiile cu foarte mulți oameni cu care-mi pierdeam timpul.

Prefer să mă văd cu 2-3 persoane și să vorbesc câteva ore, decât să stau 10 ore în fața unei beri cu oameni care nu sunt pe aceeași gândire și drum cu al meu.

Sunt și mai atent cui îi dau din timpul meu. Nu stau niciodată mai mult decât îmi propun. Tot timpul aleg să ies în oraș cu oameni care mă inspiră și care au o viziune largă și abundentă asupra vieții.

5. Am început să mă încojor de oameni inspiraționali

Am început să ascult mai mult podcasturi, cursuri audio și să mă înconjor cu oameni la care momentan nu am acces decât în căști.

Oameni precum Tony Robbins, Tim Ferris, James Altucher, Gary Vaynerchuk, Robert Kiyosaki și alții. Am început să mă înconjor cu marile minți din psihologie, educație financiară, marketing, spiritualitate, citindu-le intens cărțile, ca și cum mi-ar povesti mie tot ce scriu acolo.

Concluzia

Concluzia este că lumea nu este doar albă sau neagră, ci poate avea foarte multe alte culori, și chiar are!

Așadar emoțiile negative sau pozitive sunt doar o clasificare făcută de cineva anume, de un om, supus greșelilor și probabil cu o minte focusată doar pe un anumit domeniu, uitând să vadă imaginea de ansamblu și faptul că realitatea poate fi modelată așa cum ne dorim noi.

Emoțiile negative pot fi transformate în pozitive, iar pentru mine frustrarea că nu am ce-mi doresc, s-a transformat în certitudine că pot mai mult și it’s just a matter of time până când voi ajunge unde-mi doresc!

Sper că aceste rânduri te-au ajutat și dacă vrei să ne povestești evenimente negative din viața ta care te-au motivat să fii omul care ești astăzi, o să le citesc cu mare plăcere în secțiunea de comentarii!

Mulțumesc pentru timpul tău și îți doresc să iei toate emoțiile negative și să le folosești în avantajul tău!

Așa poți crește de 2x mai mult!

Cu drag,
Cristi F. ȘtefanPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: