Despre Ego, Gandurile Limitative & Co.

Am observat o tendință care după un timp devine obositoare și grea și îmi vine să îmi închid mail-ul sau să angajez pe cineva care să-mi răspundă la mail-uri, un robot, într-un mod automat, pentru că întrebările pe care le primesc deși sunt diferite toate sunt la fel.

Cum? Uite așa, toată lumea are nevoie de un sfat, de la mine, autoritatea supremă în domeniul vieții și al artei și al frumuseții și al tot ce vă imaginați voi, not. Și problema nu este că lumea are nevoie de sfaturi, crezând nebunește că eu știut tot și I got it all figured out și că pot să le dau un sfat care să le schimbe viața. Problema este că toți, atunci când îmi trimit un mail, pleacă de la aceeași ipoteză falsă.

 

 

Ipoteze false. Cum eșuăm înainte de a începe

 

Hai să te plimb puțin printr-o mică expediție a vieții tale. Te-ai născut, erai tabula rasa. Nu știai nimic, te bazai pe mecanisemele automate de supraviețuire. În timp ai învățat prin asociere să înțelegi, rectific, să crezi că înțelegi lumea din jurul tău.

Aceasta este o masă. Acela este un om și cel mai grav lucru: acel om din oglindă sunt eu. Ai un nume, pronume personal, la care răspunzi, dar care este o invenție, nu există. Te uiți în oglindă și îți vezi instant atributele sau dezvantajele. Știi că ești prea scund, prea chel și prea puțin motivat pentru a face ceva cu viața ta. Ți-ai pus din start o mare etichetă, care-ți permite să parchezi în locurile special făcute pentru handicapați, deși nu ești unul.

 

Înțelegi cum zic? Prin asociere, de foarte multe ori (99.99% din cazuri) ți-ai format o părere foarte proastă despre tine.

 

Despre cât de prost ești, tu egoule!

 

Hai să-ți ofer o super știre, un breaking news, un anunț care să-ți schimbe viața asta lipsită de sens (viața nu are sens, știai, nu?, doar că noi suntem prea deștepți și nu acceptăm că viața este ceva fără de sens și vrem să-i dăm un sens) și să te facă să-și rescrii mecanismele, gândurile și modul în care iei decizii. Secretul este următorul:

 

Tot ceea ce crezi despre tine este o MARE minciună!

 

Citește cu voce tare! Realizează! Că tot ceea ce crezi despre tine este o mare minciună. În fond și la urma urmei tine nu există. Tu nu există. Al meu, nu există. Toate sunt o mare iluzie numite ego.

 

Egoul nu înseamnă percepția falsă de sine, după cum multe persoane o spun, egoul înseamnă orice asociere pe care o faci, ca de exemplu:

 

 • Eu mi-am luat un telefon
 • El este iubitul meu
 • Am alergat un maraton! Cine? Eu!
 • Am un website!
 • Eu am citit foarte multe cărți!
 • Sunt frumos și inteligent!

 

Toate cuvintele bolduite sunt egoul, nu ești tu. Egoul este iluzia pe care ți-ai creat-o (din cauza societății, asocierilor de când erai mic și până acum, programării) și care-ți distruge și pune MARI limitări asupra vieții pe care o manifești pe acest pe pământ.

 

Ori de câte ori spui eu, al meu, a mea, ale mele, -meu, -mea, ești doar o curvă a antenției, pe scurt.  Ține mine, mă adresez egoului tău și dacă te simți insultat nu tu te simți instultat ci egoul. Egoul tău vrea atenție constantă, admirație, aplauze, lauda, vrea să câștige și alte persoane să piardă, vrea să facă lucruri pentru care să fie admirat.

 

Ori de câte ori vrei să fii singur, să dai vina pe cineva, să ataci pe cineva, să te plângi, să fii gelos, să te enervezi, să vrei putere, să urmărești materialismul, nebunia, războiale, răceala pe care o exprimi, cât te orientezi spre viitor sau trecut, când nu tolerezi lucruri, când vorbești despre cât de important ești, te manifești cu ajutorul egoului.

 

Însă persoana aceea unică și minunată îți poți da seama că nu este așa ceva, nu este ură, dramă, dezastre, violență, războaie, persoana aceea, sinele adevărat, sufletul, sau cum Tolle îi spune – ființa este de fapt tot ceea ce vine din suflet, din sentimente.

 

Sufletul, există oare?

 

Un medic ce se ocupa în principal de partea mai ciudată a medicinei, autopsiile, s-a gândit să conducă un experiment. A cântărit sute de pacienți care mai aveau foarte puțin de trăit fiind afectați de boli fără de scăpare și i-a cântărit înainte să moară și după. Ce a observat este că după moarte lipsea ceva, 21 de grame.

 

Nici până acum nu se știe ce este acel ceva, dar dacă este să ne întrebăm: oare sufletul există? Oare noi suntem mai mult decât acest corp? Aceste lucruri eronate prin care ne exprimăm existența? Poate răspunsul se înțelege de la sine, fără a fi nevoie să se descopere.

 

Ce sunt acele sute de grame care s-au pierdut? Să existe oare sufletul și într-o formă fizică, măsurabilă și palpabilă? Greu de crezut dar în același timp fascinant.

 

Pentru a înțelege sufletul trebuie să ieșim din lumea asta, să o privim cu o putere de înțelegere și cu o conștientizare fascinantă. Sufletul nu este nimic din ceea ce înțelegem noi, din ceea ce vedem sau din ceea ce am învățat până acum. Sufletul nu poate fi descris prin cuvinte, deși cea mai simplă și banală încercare este să ne referim la suflet prin iubire, iubirea este și ea un cuvânt, o invenție, și până la urmă nu știm exact ce este, ce înseamnă, pur și simplu o simțim, fără să o putem explica. Știu, știu, oamenii care studiază medicina o să-mi spună că: dar de oxitocină n-ai auzit? Da, am auzit, am citit, am studiat, dar mă refer la iubirea aia care nu-ți aruncă substațe în creier, binele ăla pe care vrei să-l faci, bunătatea aia pe care o mai avem în noi, ascunsă sunt munți de credințe false, răutați și marele EGO.

 

 

Marea greseală pe care o faci!

 

Sper ca acest articol să fie puțin mind fuck și să nu prea înțelegi multe după prima citire, pentru că este greu de acceptat nu pentru că nu ești capabil, dar hai să revenim cu picioarele pe pământ și să-ți spun care este mare greșeala pe care o faci atunci când ceri sfaturi:

 

Te limitez. Punct. TE LI – MI – TE – ZI!

 

 • Oare cum să faci aici este ok oare o să pot să fac asta este o limitare
 • Nu pot avea niciodată un milion de dolari trebuie doar să fur, să omor sau să fiu un hoț nenorocit!
 • Nu sunt în stare să alerg atât de mult! Obosesc după 2km.
 • Nu sunt destul de frumos, inteligent, creativ.
 • Nu merit tot ceea ce este mai bun pentru mine.
 • Cine sunt eu? Sunt un nimic, un nimeni, un zero.

 

Și crede-mă, astea sunt doar 0.000000001% din toate căcaturile pe care ți le spui constant, și pe care și mai grav le crezi și te asociezi cu!

 

Te rog eu din SUFLETUL meu mare și cald nu te mai limita!!! Ori de câte ori te limitezi imaginează-te cum vin la tine și te bat. Cum urmează să primești cea mai rea bătaie din viața ta. Cum o palmă iese din calculator și te plenește, apoi o mână te zguduie cu mare putere și o voce care țipă: NUUU TE MAI LIMITA, BĂ!!!! Bă și semnele multiple de exclamare au fost folosite pentru obținerea unui efect dramatic.

 

Nu te mai limita pentru că ești universul care se exprimă prin tine, ești nedefinit! Ești uriaș! Ești tot ce crezi tu că ești și nu ește exact ce nu crezi că ești! AI PUTEREA să decizi ce ești! Poți să înlețegi asta? Că nu ești ceva anume, ci doar ceea ce crezi tu că ești! De ce ai vrea să trăiești o existență bazată pe gânduri limitative?

De ce te limitezi? Ești mai mare decât universul. Încetează să te mai limitezi, încetează să mai cauți sfaturi, ești exact ceea ce crezi că ești!

 

Henry Ford, caratecter discutabil, din punct de vedere al eticii personale, pentru că a colaborat cu Hitler, dar un afacerist minunat, pentru că a colaborat cu toată lumea, a știut să facă afaceri și a constuit un imperiu, a spus-o, și nimeni nu o poate spune mai bine:

 

Dacă tu crezi că poți face ceva ai dreptate dacă tu crezi că nu poți face ceva ai dreptate.

 

Sper că ai avut un orgasm mental cu ajutorul acestui articol, rar mai găsești texte care să te stimuleze și care să-ți dea toată viața peste cap și tot ceea ce credeai până acum despre tine să realizezi că, din FERICIRE, este o mare minciună.

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: