Povestea Unui Gest Normal Care Socheaza Femeile

gent
M-am gândit să spun mai multe povești personale, pentru că văd că sunt cele mai apreciate de cei care îmi citesc articolele.

Din categoria poveștilor personale, cu o lecție la pachet, astăzi îți povestesc despre un gest, complet normal pentru mine, dar care a devenit anormal, o surpriză, ceva pentru la care poate să te închini sau să faci poză, pentru că e atât de rar și pe cale de dispariție precum un rechin alb.

Povestea începe cam așa.

De mic am fost învățat că este frumos să te nu te bagi, tu ca bărbat, posesor de bune maniere, înaintea unei femei atunci când intri sau ieși dintr-o locație, ci să îi permiți acesteia, indiferent de funcția sa (femeie de serviciu sau președinte de țară) sau de calitatea acesteia (mama, soție, iubită sau necunoscută) să intre înaintea ta.

A fost simplu pentru mine, am înțeles și am pus în practică de când am avut puterea să deschid ușa și prin preajma mea a fost o femeie.

Ieri însă am pățit ceva cel puțin interesant și care merită povestit într-un articol.

Ieșind dintr-o librărie, vizitez des aceste locuri pentru că atunci când nu știu ceva descopăr că sunt mulți alți oameni care știu și au scris cărți despre ceea ce eu nu știu, am văzut în zare, adică fix în fața uși de la intrare (sau ieșire) două femei.

M-am îndreptat spre ieșire, am deschis ușa și am ținut-o deschisă.

Aici am avut parte un moment de pauză.

Ele s-au uitat la mine, probabil întrebându-se de ce țin ușa și nu ies. Eu m-am uitat la ele neînelegând de ce nu intră.

S-au mai uitat o dată la mine, s-au prins și mi-au mulțumit, zâmbind. Probabil gândind “o, dar vai, mulțumim, mulțumim frumos! Mii de mulțumiri!”

Ieșind mai apoi din librărie…

…după ce a se nota le-am lăsat pe aceste două domnișoare/doamne să intre, am rămas surprins și m-am gândit la acest eveniment.

În sinea mea m-am întrebat “De ce oare mi-au mulțimit, este acest gest normal, chiar ceva rar? Am făcut ceva într-un mod special? Nu trebuie să-mi mulțumească pentru ceea ce este o normalitate.”

Însă am înțeles că Voiltaire încă are dreptate, chiar și în anul 2015 (el e tipul ăla care a zis faza cu common sense is not common prin 1764) și că lucrurile care ar fi indicat să fie normale (n.r să deschizi ușa unei femeie și să nu te bagi ca un măgar în față) sunt și devin ceva din ce în ce mai speciale și rare.

Să deschizi ușa unei femei este un gest normal. Să permiți oamenilor să iasă din metrou sau mașina înainte ca tu să intri este un gest normal. Să arunci gunoiul la cos este un gest normal.

Eu așa am învățat. Și nu-s de modă veche, pentru că sunt tânăr. Nu port joben, vestă și geas de buzunar.

Dacă s-a ajuns ca acest gest să fie ceva fantastic, special, anormal, atunci cred că avem nevoie să ne educăm bărbații.

Cine este responsabil pentru educația bărbaților?

Iar femeile consider că sunt și ele responsabile de această educație, nu doar eu, pentru că am un site și mă citesc x mii de oameni în fiecare lună, sau o altă fată cu un blog, ori un psiholog.

Spun și femeile pentru că ele pot modela comportamentul în copilărie, dar și în adolescență.

În copilărie oferind o educație, alături de bărbatul cu care au conceptut acest copil.

Și în adolescentă, tinerețe, plecând de la întâlniri atunci când văd că acești bărbați, care de multe ori sunt atrăgători, bine, au bani, ok, sau au o mașină mișto, că se comoportă precum niște maimuțe.

Așa ne educăm.

De ce scriu acest mesaj mai mult pentru femei? Pentru că eu cred cu tărie în ideea, dacă vrei să educi un om, educi un bărbat, dacă vrei să educi o generație, educă o femeie.

Femei educate, vrem bărbați care să vă țină ușa la intrare, care să plătească nota la prima întâlnire, care să văd ducă acasă, nu să vă lase în ploaie, care să vă țină sacoșa, nu care să vă dea să le țineți servieta, care să vă ajute să deschideți un borcan de ceva, nu care să vă zică “fă-mi bă și mie un senviș”.

Iar o lume mai bună pleacă de la voi: de la cât de mult, scuze că o spun direct, căcăt acceptați de la un bărbat.

Sper ca peste ani și ani să fiu citat de marii gânditori ai zilelor respective, spunând: “Cantitatea de căcat pe care o femeie o acceptă de la un bărbat este direct proporțională cu lipsa de educație unei generații întregi de bărbați.”

Sper că această poveste să ajute într-un fel sau altul, nu doar să fie ceva frumos, despre un subiect care sincer îmi oferă un sentiment de dezamăgire, pentru că sunt bărbat și mă declar surprins.

Să sperăm că în viitor, acest lucruri vor fi normale.

Mulțumesc pentru timpul tău,

Cristi (cel care ține ușa femeilor și le șochează) F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: