Era Gratificarii Imediate si Cum iți Afecteaza Comportamentul

Pentru o perioadă mi-am propus să abordez subiecte mici într-un format care poate fi citit sub 2 minute. Acest articol este primul din categoria sa. Dacă-ți place ideea, spune-mi.

Gratificarea imediată îți alterează comportamentul și-ți afectează stima de sine. Gratificarea imediată = pui o poză pe Facebook, primești like-uri, comentarii și ești fericit.

Ce nu este în regulă la viteza cu care serotonina se scurge în creierul nostru?

Apariția dependendenței de gratificarea imediată. În munca noastră, în proiectele noastre, în tot ceea ce facem. Devenim dependenți de reacția altor persoane, îngenunchem în fața mulțimii și așteptăm aplauzele, felicitările și propunerile indencente pentru lucrurile grozave pe care le-am îndeplinit. Toată viața o să facem lucruri doar pentru aplauze și faimă, nu pentru un scop mai profund, rațional și inteligent, caracteristic homo sapiens, care în traducere înseamnă omului isteț.

 

Cum să renunți la gratificarea imediată:

1. Observă când fericirea ta este asociată cu lucrurile exterioare: like-uri, comentarii, propuneri (incedente sau decente), aplauze, părerea altora despre tine.

2. Conștientizează că acesta este o formă de dependeță și după cum bine știi dependențele sunt negative.

3. Realizează că nu trebuie să demonstrezi nimănui nimic, nici măcar ție.

 

Această ultimă propozițe reprezintă maxima pe care ar fi indicat ca viața ta să se bazeze dacă vrei să fii o persoană liberă, liberă de atașsamente și așteptări, liberă să se exprime și să trăiască într-un mod sincer.

Și peste ani și ani, m-am întrebat, “oare o să o plac?” în loc să mă întreb clasicul, “oare o să mă placă?” care-mi domina viața socială. Abia atunci am realizat cât de mult am crescut…

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: