Acest Articol Nu Este Gratuit!

 

Sunt sigur că titlul te-a atras și chiar este perfect, pentru că exprimă esența a ceea ce vreau să transmit aici: nimic nu este gratuit.

Noi oamenii avem impresia că dacă nu plătim în bani pentru un lucru atunci acest lucru este gratuit. Prin magazine găsim multe oferte, reduceri și multe persoane care ne spun să le cumpărăm produsul sau serviciul pentru că este gratuit.

Însă nimic nu este gratuit.

Cartea gratuită pe care tu un autor ți-a pus-o la dispoziție nu este gratuită, pentru că plătești pentru ea cu un lucru mult mai important. Coada la care probabil ai stat să primești un lucru gratuit ai ajuns să plătești cu un element mult mai valoros. Informația pe care o găsești pe internet nu este gratuită, în special dacă lucrurile pe care dorești să le înveți necesită mult timp de căutare.

Nimic nu este gratuit pentru că plătim cu ceva mult mai valoros. Iar acel ceva este timpul nostru.

Oamenii însă fac o eroare de judecată crezând că doar banii sunt acel ceva pe care-l schimbăm când achiziționăm ceva.Doar că banii sunt nelimitați, fiecare stat are propia rezervă de bani, o imprimerie națională unde poate să printeze cât de mulți bani doresc, în anumite limite pentru că altfel economia ar fi afectată, însă timpul nostru este limitat. În fiecare zi, cum ne-am trezit avem un număr limitat de ore la dispoziție și un număr și mai limitat de energie pentru a utiliza acelele ore.

Pentru că de ani de zile tot încerc să prețiesc timpul mai mult, m-am gândit să te ajut în acest sens și să-ți arăt 5 metode testate de mine care mă fac să fiu mai atent cu timpul pe care-l folosesc în fiecare zi.

1. Ai mare grijă cu cine îți petreci timpul.

Pentru că acele persoane o să-ți influențeze gândurile, acțiunile și implicit rezultatele. În loc să alegi să discuți 10 ore la un suc cu persoane care nu fac ceea ce tu dorești să faci cu viața ta, acceptă să-ți petreci 1 oră cu o persoană care a ajuns acolo unde tu dorești să ajungi.

2. Trăiește viața pe o perioadă de 6 luni.

Oare ce s-ar întâmpla dacă peste 6 luni ai înceta să mai trăiești? S-ar întâmpla multe, pentru că dacă acțiunile tale prezente nu sunt în concordanță cu gândurile și credințele tale probabil această afirmație ar fi un element șoc pentru tine care te-ar face să realizezi că timpul tău pe acest pământ este limitat și cel mai inteligent mod prin care poți să trăiești viața este cu iubire.

3. Alegerile contează.

Alegerile acestea au baze mult mai adânci, dacă tu crezi despre tine că nu valorezi nimic, atunci o să-ți petreci vreme făcând cele mai neproductive și dăunătoare lucruri (televizor, fumat, pierdut timpul în ducuții neproductive). Aceste alegere se bazează pe părerea pe care tu o ai despre tine, pe lucrurile în care tu crezi. Astfel dacă dorești să ai alte rezultate trebuie să-ți schimbi aceste credințe false despre tine.

4. Renunța la recompensa imediată.

Multe studii și experimente arată că oamenii care au capacitatea de a amâna plăcerea pentru mai târziu au un nivel al inteligenței mai mare și rezultate mai bune decât majoritatea. Toți ne dorim milionul de dolari peste noapte însă după cum bine știi o să-ți ia cel puțin 10 ani de muncă zilnică, consistentă și prolifică pentru a ajunge milionar peste noapte. Plăcerea imediată este pentru oamenii care cred că totul se obține prin relaxare, confort și non-acțiune.

5. Pune mai mult preț pe tine ca om.

După cum spuneam și mai devreme dacă nu te prețuiești o să iei cele mai proaste decizii, și de aici apare un cerc vicios. Decizii proaste, acțiuni greșite, rezultatele nedorite și tot așa. Atunci când ești mai încrezător în forțele proprii, când îți demonstrezi ție că poți și când reușești, atunci realizezi cât de mult valorezi ca om. Așa că expune-te la cât mai multe situații noi, situații care să te ajute să-ți dai seama că valorezi destul de mult și că timpul tău este prețios.

După cum spunea și un citat tare frumos: cel mai bun cadou pe care poți să-l oferi unei persoane este timpul tău, pentru că îi oferi ceva ce nu mai poate fi luat înapoi. Ai mare grijă cum îți petreci timpul, pentru că peste ani și ani o să te bucuri sau o să regreți acțiunile prezente.

Vreau să-mi răspunzi la următoarea întrebare: ce alte idei poți să ne oferi pentru a putea să ne ajută să ne valorificăm mult mai inteligent timpul? Mulțumesc!

Mult succes,

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: