5 Greseli Pe Care Probabil Le Faci Intr-o Conversatie

Salut, scriu acest articol din cauza faptului că întâlnesc oameni la tot pasul care nu cunosc cum se poartă o conversație și uneori, deși sunt oameni inteligenți, nu vreau să mai vorbesc cu ei a doua oară (din păcate).

Poate și tu faci astfel de greșeli și nu îți dai seama. Este păcat să pierzi câțiva parteneri de conversație/prieteni din cauza acestui lucru.

Astfel, m-am decis, să scriu un articol despre cele mai întâlnite 5 greșeli pe care probabil le faci (și nu îți dai seama) într-o conversație.

1. Tu ești cel mai deștept

Chiar dacă nu pare, există posibilitatea ca persoanele ce participă la o conversație să cunoască mult mai multe informații decât tine, există cazuri în care tu ești cea mai deșteaptă persoană. Însă, în acele cazuri, nu trebuie să o arăți.

Dacă tot timpul, replica ta are un ton agresiv, de sus, va enerva și deranja persoanele celelalte.

Să îți dau un exemplu. Am eu un prieten, căruia orice i-aș spune, el îmi va spune ca greșesc și că știe el cel mai bine.

Eu: Sunt de părere că Apple produce telefoane foarte bune.
El: Nu este așa, Apple produce cele mai proaste telefoane din lume.
Eu: Am pus mâna în apa și m-am udat.
El: Nu este adevărat, știu eu mai bine. Dacă pui mâna în apă nu știu cum nu te uzi, greșești aici, nu ai dreptate.

Ei bine, poate ultimul dialog nu a fost real și a fost puțin exagerat. Însă, ai prins ideea?

Nu trebuie să contrazici o persoană într-o conversație, chiar dacă uneori nu are dreptate. Îi poți spune frumos că nu împărtășești aceeași parere și până la urmă, fiecare cu părerea lui.

 

2. Încerci să schimbi părerea altei persoane

Dacă unei persoane știi că nu îi place să mănânce cartofi prăjiți, atunci nu are rost să te chinui să o faci să îi placă.

Stai liniștit, nu este meseria ta să schimbi păreri.

Și, până la urmă, de ce îți pasă așa de mult? Sunt cartofii produși de firma ta, vrei să îi vinzi și persoana respectivă este singurul tău client? Atunci.. de ce să te chinui să schimbi o părere. De ce să îți pierzi timpul?

Am întâlnit multe conversații în care persoanele încercau să schimbe părerea altor persoane și este al naibii de enervant!

Văd multe persoane în relații, ce încearcă să se schimbe concepția persoanei iubite despre un lucru. Sincer să fiu, nu prea înțeleg de ce?

Ba înțeleg, dar asta ține de psihologie, are totuși o logică. Însă, nu trebuie să îți bați capul prea tare, tot ce trebuie să ții minte este: nu trebuie să schimbi părerea altei persoane, nu este datoria ta.

Doar dacă ești în vânzări, atunci poți face asta! 🙂

 

3. Vorbești neîntrebat

Țin minte că m-am întâlnit cu un coleg mai vechi de liceu și m-a întrebat.. ce fac. I-am răspuns, că sunt ok și l-am întrebat ce face (una dintre cele mai mari greșeli pe care le-am făcut până acum).

A început să îmi povestească totul despre viața lui. De la prietena frumoasă și deșteaptă pe care o are, până la job-ul bine plătit. Mă plictiseam de moarte, eu dădeam din cap, el vorbea și vorbea.

De ce să faci asta? Eu te-am întreabat din respect, ce faci. Nu te-am întrebat ce ai făcut în ultimii 10 ani pe toate planurile!

Așa că, data viitoare când ești într-o conversație, nu răspunde neîntrebat. Este o chestie de bun simt.

 

4. Întrerupi persoana respectivă pentru a spune tu ceva

Nu îți poți imagina cât urăsc acest lucru, urăsc atunci când alte persoane încearcă să vorbească peste mine, pentru că este respectuos să taci din gură atunci când o altă persoană vorbește.

Este și mai respectuos să nu întrerupi o idee, pentru a spune tu nu știu ce îți vine prin cap. Asta nu te face mai inteligent, te face chair mai puțin inteligent, ca să o spun într-un mod frumos.

 

5. Schimbi subiectul

Nu am găsit un subtitlu potrivit, însă ce vreau să spun am să vă arat printr-un exemplu:

Persoana A: Am fost în locația recomandată de tine, chiar mi-a plăcut. Au niște vinuri foarte bune și fac o friptură excelentă.
Persoana B: Să știi că am alergat aseară 3 km.
Persoana A: Facepalm.

Ai înteles? Când tu vorbești despre un subiect și răspunsul interlocutorului este total altul mă scoate pur și simplu din sărite acest gest prostesc.

Dacă îl faci, te rog, încercă să te controlezi. Dacă nu te interesează conversația, spune (în context):  Foarte tare! Mă bucur că ți-a plăcut, și eu am fost mulțumit. Apropo, când ai alergat ultima dată?

Înțelegi? Replici ceva legat de subiectul pe care l-a deschis interlocutorul și apoi, faci o tranziție (apropo) și vorbești despre ce crezi tu că este interesant prin cererea părerii, nu prin a spune că ai alergat 3 km, crezi că interesează pe cineva cât ai alergat tu?

Bun. Sper că nu a fost prea dur articolul, însă mă deranjează foarte tare aceste obieceiuri. Și sper, ca de acum înainte, să nu le mai repeți, asta în cazul în care le făceai.

Dacă nu îți sunt ție de folos, da articolul mai departe persoanelor care te deranjează într-o conversație și poate o să învețe ceva.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe prietenilor tăi!

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: