10 Moduri Prin Care Sa Te Ridici Dupa Ce Ai Cazut Pe Jos

1-amirdh-vb58orlnefxxdpg

Probabil dacă vrei citeşti aceste rânduri treci printr-un moment de dezamăgire, de declin, un punct culminant al vieţii tale şi nu ştii cum faci te aduni de pe jos şi să începi te construieşti la loc.

Cum creezi un TU mult mai puternic, iubitor, vesel şi bucuros de viaţa sa.

Nu pricep la multe lucruri, dar pricep scriu din suflet. Aşa vreau ţi las zece moduri prin care  poţi începe ţi revii şi te repari după o dezamăgire.

1. Accepta situatia asa cum este ea, chiar daca este de cacat.

Poate cel mai greu proces al unei astfel de dezamăgiri este acceptarea.

Momentul în care accepţi ceea ce s-a întâmplat şi nu te mai întrebi de ce s-a întâmplat, este momentul în care renunţi la a te mai considera o victimă.

Cu cât te întrebi mai mult de ce ţi s-a întâmplat ţie acel ceva, cu atât o ţi setezi mintea să găsească mai multe motive pentru care eşti o victimă, pentru ai păţit acel lucru.

2. Incepe sa te reconectezi cu sine

Mai ştii care sunt lucrurile careţi plac? Cântatul la chitară, poate ascultatul de muzică, poate te plimbi noaptea prin parc şi te bucuri de singurătate sau poate să călătorești într-un loc în care n-ai mai fost.

Momentul în care începi ţi faci o listă cu lucrurile careţi plac, care te fac te simţi într-un echilibru cu tine şi sufletul tău, este momentul în care eşti la un pas depărtare de a ieşi din starea negativă în care te regăseşti.

După ce construieşti această listă cu atenţie, împătureşte-o şi păstreaz-o aproape de inima ta. Foloseşte-o ori de câte ori simţi teai deconectat de la ceea ce eşti tu cu adevărat. Acolo se află izvorul de unde curge bucuria unei vieţi bune.

3. Observa care sunt cauzele supararii tale neincetate

Un eveniment care se întâmpla acum două luni sau doi ani poate încă te facă rămâi în starea respectivă oare, sau repetarea şi modul în care-l repeţi constant în mintea ta este ceea ce face acel eveniment pară mult mai rău decât a fost?

Cauzele supărării tale care nu se mai termină ţin foarte mult de acţiunile pe care tu le întreprinzi pentru a susţine acea stare de supărare.

Observând care sunt cauzele pentru care supărarea ta nu se opreşte, sau nu-ţi ieşi din stare, înveţi cum te eliberezi.

Întreabăte: ce face mi repet evenimentul care tocmai m-a făcut simt rău, negativ, trist, şi dacă oare repetând acest eveniment în mintea mea ajută devin fericit şi echilibrat?

4. Renunta la absolut tot ceea ce te face nefericit

Adevărul pe care foarte puţini dintre noi vrem -l acceptăm este trăim foarte puţin timp pe acest pământ. Iar dacă umplem acel vid cu lucruri care nu ne plac, dar pe care trebuie  le facem, atunci alegem trăim o viaţă nefericită, fără de motiv.

Renunţarea poate fi cea mai grea etapă. Însă este şi cel mai rapid mod în care poţi ţi recapeţi fericirea autentică.

Cu cât renunţăm mai mult la lucrurile, momentele, oamenii, evenimentele, acţiunile care ne fac nefericiţi, cu atât devenim mai fericiţi.

Este atât de obvious, dar paradoxal foarte mulţi pierdem din vedere lucrurile simple, care dau rezulatate măreţe.

5. Viata ta este precum o gradina, pune doar ceea ce vrei sa culegi

Dacă ai  îți concentrezi atenţia pe buruienile care apar în grădina ta, atunci o crească şi mai multe.

Şi o te trezeşti cu o grădină plină de buruieni, în loc ţi focalizezi atenţia pe fructele şi legumele pe care vrei le creşti.

Nu pricep la agricultură, însă unchiul meu este de la ţară, şi când mergeam pe la el când eram copil, observam cum taie aceste mărăcini imediat cum apar şi lasă loc legumelor şi fructelor crească armonios.

Viaţa ta este, fie vrei, fie nu, o grădină. Ţine de tine ce alegi cultivi în aceasta.

6. Depresia iubeste compania

Ai observat atunci când îţi merge rău, îţi găseşti foarte mulţi “prieteni” la care te plângi, şi care se plâng şi ei mai apoi. Şi în câteva ore  faceţi un club al oamenilor care se plâng de viaţă, din orice.

Depresia şi tristeţea iubeşte compania.

Iar ceea ce hrăneşti cel mai mult, creşte cel mai repede.

7. Foloseste cititul ca pe o unealta ce-ti extinde constientizarea

Ori de câte ori simt am căzut într-o stare de angoasă, pun mâna pe o carte şi încep citesc. luminez. Încep pun o lampă  asupra prostiei care face fiu în depresie.

Cititul are puterea te ajute la creşterea conştientizării. Iar momentul în care începi conştientizezi, este ca şi cum ai aprinde lumina într-o camera goală. Începi vezi. Şi începi nu te mai împiedici de toate lucrurile de acolo.

Nu sta pe întuneric. Citeşte!

8. Asculta oameni cu o frecventa inalta

Toţi aceşti oameni #remarcabili care au realizat ceva cu viaţa lor au ajuns la acel nivel nu din noroc sau pură întâmplare, ci pentru au ceva în ei care i-a propulsat acolo sus de tot.

Iar acel ceva mi-l explic ca fiind o energie şi frecvenţă înaltă.

Acum ceva timp am avut prima conferinţă #Remarcabil unde l-am avut invitat pe celebrul cântăreţ de muzică hip-hop Deliric (am pus poze aici dacă vrei vezi) şi după ce am terminat conferinţa, am ieşit mănânc cu Alexandru și apoi m-am dus acasă.

Mi-am făcut un duș, şi m-am pus în pat, pentru era ora 12 noaptea. Însă după vreo 30 de minute de foit, m-am ridicat din pat, am aprins lumina de la biroul meu şi am început mi notez idei. Am stat acolo până la ora trei noaptea, sau chiar mai târziu, nu mai ştiu exact.

Nu am putut pur şi simplu dorm pentru am stat lângă acest om care are aşa o energie şi o frecvenţă înaltă. Ne-a povestit cu pasiune despre cum a reuşit. Ne-a motivat şi încurajat, arătându-ne dacă el poate, şi noi putem. Mi-a dat speranţă şi mai mare decât aveam. M-a făcut cred mai mult în mine. Şi mi urmez cu mai multă coaie pasiunea.

Şi am ajuns la concluzia următoare. În momentul în care te simţi jos, ascultă oameni cu frecvenţa ridicată. Îi găseşti pe Youtube, TedTalks, Podcast-uri de pe iTunes sau la astfel de evenimente dacă vrei o experienţă pe toate simţurile.

9. Recunostinta pentru ceea ce ai

Studiile arată clar. Notează în fiecare seară 3 lucruri pentru care eşti recunoscător s-au întâmplat în ziua respectivă şi o fii mai fericit.

Care sunt cele mai faine trei lucruri pentru care eşti acum recunoscător?

Notează-le acum. Şi schimbăţi starea instant.

10. Renuntarea la ceea ce nu poti controla

Avem tendința ne punem toată fericirea şi împlinirea noastră sufletească în rezultatele pe care nu le putem controla.

Atunci când scriem un articol, vrem se ducă viral, altfel este o prostie.

Atunci când facem un video, vrem -l vadă milioane de oameni, altfel nu e bun.

Atunci când ne schimbăm poza de la profil, vrem sute de like-uri, ca ne simţim apreciaţi şi iubiţi.

Atunci când asistăm la un eveniment, facem un LIVE pe Facebook pentru a primi aprecierea şi invidia altora.

Ne punem fericirea pe umerii unei forţe ce nu ţine de noi, ci de exterior. Iar exteriorul nu poate fi controlat.

Tot ceea ce poate fi controlat este procesul creativ, ceea ce facem noi, acţiunea noastră şi rezultatul final, nu modul în care răspund ceilalţi la ceea ce am făcut.

Momentul în care realizezi asta şi renunţi la a te mai ataşa de rezultatul ce vine din exterior o fii mult mai fericit.

nu crezi ţi-o zic aşa de pe tronul meu, pentru şi eu suprind de foarte multe ori ataşez de rezultat, deşi procesul creativ este ceea ce face pe mine cu adevărat fericit, acel lucru pe care-l pot controla cu adevărat.

Concluzie

Ia-le pe rând.

Câte una în fiecare zi.

Apoi repetă procesul.

O te ajute, îţi garantez.

Pentru trec prin momente în care am fost pe jos şi m-am ridicat cu ajutorul ideilor de mai sus.

A rămâne pe jos este o alegere. Ţine de tine dacă vrei te ridici sau vrei rămâi în continuare pe jos, plângânduţi de milă.

Hai sus,
Cristi F. Ştefan

PS: Am inceput sa fac video-uri pe youtube (aproape) zilnic. Cu tot felul de idei care sa te ajute sa te transformi intr-un om cu adevarat remarcabil. Ultimul pe care l-am facut este acesta. Priveste-l si daca-ti place aboneaza-te acolo, pentru ca o sa pun constant video-uri de calitate pentru tine!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: