Cum Sa Fii Fericit. In Cautarea Fericirii

 

 

În acest articol am să îți discut despre marea problemă, nefiind singura, a dezvoltării personale. Fac referire la acel drum spre fericire, în căutarea fericirii… sau cum spune americanul The Pursuit of Happiness, the pursuit for the American Dream.

Știi acel moment în care dai peste un citat care te pune pe gânduri? Ei bine, am pățit acest lucru de curând, este vorba despre următorul citat: Fericirea nu este destinația, este călătoria. 

Abdordea în care poziționăm fericirea ca fiind o destinație este una complet greșită. Tot felul de articole și cărți îți spun, fă asta și apoi asta și vei ajunge fericit. Însă adevărul este altul.

Adevărul este că, nu trebuie să cauți nimic, fericirea vine din interior. Când am nevoie de puțină inspirație și simt că mă distanțez de scopul meu, când simt că mă pierd în rutină și în lucrurile banale, încep să citesc citate ale unor zen masteri și de curând m-a impresionat un alt citat, sună cam așa:

 Ești deja perfect. Dar poți deveni mai bun.

Vreau să te oprești pentru un moment din cursa aceasta pe care unii o numesc viață. Cursă pentru mai mult, mai rapid. O cursă pentru cantitate.. când de fapt trebuie să fie una pentru calitate, pentru mai puțin, pentru iluminare, pentru calm, pentru momente frumoase, pentru… simplitate.

 

Vreau să te oprești puțin. Și vreau să realizei că nu este nevoie să faci nimic. 

 

  • Nu trebuie să faci nimic.
  • Nu trebuie să te grăbești.
  • Nu trebuie să ajungi la o destinație.
  • Nu trebuie să mergi, spre locul tău de muncă, supărat, cu frundea în pământ și brațele încrucișate.
  • Nu trebuie să impresionezi pe nimeni.
  • Nu trebuie să faci ceea ce te face nefericit.
  • Nu trebuie să stai lângă o persoană care nu te respectă.
  • Nu trebuie să ai și să menții o relație cu o persoană care nu te face fericit, care nu te ajută să crești sau de la care nu ai nimic de învățat.

 

Ghandi sau Budha parcă spunea, că timpul nostru aici este limitat și problema este că noi nu realizăm asta. Ne mințim și ne încărcăm cu speranță, sperangă că.. someday love will find us, că totul o să fie bine, că.. o să atingem fericirea.

 

 

De ce spun că – the pursuit of happiness – este un lucru greșit?

 

Pentru că fericirea nu este ceva după care alergi. Fericirea nu este un citat motivațional sau un articol inspirațional. Nu este un workshop. Nu este un video care te amuză.

Fericirea este în tine. Este în interior. Nu trebuie să alergi spre nimic, trebuie doar să realizezi că tu ești destul. 

 

După cum spunea și Eckhart Tolle în cartea sa Puterea Prezentului:

Cei care nu și-au găsit încă adevărata bogăție, care este strălucitoarea fericire a Ființei și sentimentul profund și indestructibil de pace venit odată cu ea, sunt cerșetori, chiar dacă dețin cele mai mari bogății materiale. 

Ei cauta în afara lor fărâme de plăcere sau de satisfacție, de recunoaștere, de sigurantă sau de iubire, deși au în sine o comoară care conține nu numai aceste lucruri, ci este infinit mai bogată decât orice le-ar putea oferi lumea.”

 

În momentul în care ajungi să realizezi că ești destul, că ești perfect, însă că tot timpul poți mai mult, poți să te dezvolți, atunci o să atingi fericirea. Și nu fericirea de moment, ci.. fericirea pe termen lung, fericirea care o să dureze și care nu o să te părăsească în momentele grele. Fericirea interioară.

 

 

 

Dar, mai mulți bani (mai multe lucruri) nu înseamnă mai multă fericire?

 

 

Acum câteva zile citeam un articol despre un om, care a câștigat aproape un milion de dolari la loterie, în America. Omul a început să doneze o parte din bani, să le ofere copiilor săi, soției, rudelor… după care într-o zi s-a dus în camera sa, a închis ușa, și-a pus pușca în gură și a apăsat pe trăgaci. În biletul său de adio a scris: faptul că am câștigat acești bani a fost cel mai mare ghinion din viața mea.

 

Toate posesiunile materiale sunt nesemnificative, ele nu ne aduc fericirea ci doar fericirea de moment. Dacă vrei să vezi oameni triști vizitează marile magazine de la tine din oraș. Majoritatea încearcă să își umple golul și dezamăgirile din suflet cumpărând. Alte persoane apelează la mâncare, cum am făcut și eu în asta este o poveste interesantă despre care am să scriu în curând, alte persoane apelează la sex, la droguri… însă asta le face și mai triști.

 

Sunt în măsură să discut despre acest subiect pentru că am trecut prin asta. Am avut momente în care eram trist, îmi lipsea ceva din interior și apelam la dulciuri, la mâncare, la diverse plăceri… bolnave. Am ajuns să cântăresc destul de mult. Asta m-a făcut mai trist, mi-a distrus viața socială, relațiile cu prieteni, relațiile cu femeile, nu am mai avut încredere în mine. Era un cerc vicios și nu puteam să înțeleg de ce sunt trist, de ce nu mă pot bucura, de ce… și am înțeles.

ericirea este deja în interior. Acum îmi iau fericirea din micile vitorii. Din faptul că sunt perfect așa cum sunt însă lucrez la a mă dezvolta, la a arăta mai bine și a ajunge o persoană mai inteligentă.

 

Mă bucur de fiecare lucru și pentru voi poate să fie retardată gândirea… însă am învățat să mă amuz la orice, mi-am scăzut standardele privind lucrurile care mă amuză.. pentru că îmi place să râd, să fiu fericit. Spre exemplu, am ieșit afara și am văzut un tip care avea o geacă roz și niște adidași roz. M-a amuzat. Mi-a venit să râd. M-am gândit cum s-a pus el în fața oglinzii și a spus, gata, astăzi mă asortez. O să fiu cel mai tare din parcare cu bașcheții mei roz :)) Pentru mulți asta este ceva banal și știu.. nu-i chiar cea mai inteligentă glume și nici nu trebuie să fie. Mintea mea lucrează în permanență și încearcă să găsească partea amuzantă din orice.

Altă poveste, eram în metrou. Și un tip îi explica altuia cum a agatat-o el pe una, ce i-a spus, ca i-a făcut.. era penibil. O fată de lângă ei, care le asculta conversația s-a uitat spre mine, ne-am privit în ochi câteva secunde și am început amandoi să râdem.

 

Până și când mă gândesc și vă scriu povestirile astea îmi vine să râd. Pentru că pe mine mă amuză. Găsesc partea amuzantă a lucrurilor fără să mă chinui prea tare. A devenit ceva natural.

 

 

Concluzia

 

Sper că ți-a fost de folos acest articol și spre că te-am ajutat să realizezi ceva, ceva important.. faptul că fericirea nu este o destinație, felicirea este călătoria în sine. Și că, tu ești deja perfect, însă tot timpul te poți dezvolta!

 

Până data viitoare o zi bună îți doresc,

 

Cristi 🙂

 

 

 

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: