3 Motive Pentru Care Cineva Te Uraste

de-ce-ma-uraste-cineva
Văd încă foarte mulți oameni afectați de faptul că alte persoane le urăsc.

Fiind în poziția în care scriu de multe ori articole inconfortabile și primind astfel tot felul de mesaje și comentarii prin care ceilalți își manifestă ura pentru ceea ce fac și mă critică, asta întâmplându-se de ani buni, pot spune că am căpătat puțină experiență și pot să gestionez mai bine acest aspect al unei vieți în care ieși constant din zona de confort.

M-am decis așadar să scriu pentru cei care trec prin momente grele, sunt criticați și judecați de ceilalți ori se concentrează pe ceea ce spun celelalte persoane despre ei, căzând în supărare, tristețe, depresie, toate din dorința de a fi acceptați, pentru ceea ce sunt cu adevărat.

Dacă o altă persoană te urăște, o face din trei motive.

1. Vede în tine o amenințare

Cei care te urăsc, te văd ca pe un competitor puternic, chiar dacă nu ești pe aceeași piață cu aceștia.

Văd în tine neputința lor. Văd că tu reușești și ei (ego-ul lor) nu au reușit ceea ce tu ai reușit.

Îi intimidezi. Îi faci să se simtă mici. Îi faci să se simtă prost. Îi faci să se gândească și să-și pună întrebări. Îi faci să evolueze.

Devenind cea mai bună versiune posibilă, ajungând acolo unde ți-ai propus, o să superi pe foarte mulți oameni. Însă doar așa îi poți inspira. Inspirându-i să se ajute pe sine. Restul este pierdere de timp.

Așa că data următoare când cineva te urăște, gândește-te dacă nu cumva te vede ca pe o amenințare. Asta nu are legătură cu tine, nu este problema ta, este problema persoanei respective, deci nu are cum să te afecteze, ci doar să te motiveze.

2. Se urăște pe sine

Era un tip foarte dăștept, Carl Jung îl cheamă. Dăștept foc. Omu a studiat destul psihologia. A scris multe cărți, a revoluționat lumea în care trăim, a atins și a modificat realitatea prin ideile și observațiile sale.

La un moment dat a spus că “noi nu îi vedem pe ceilalți așa cum sunt, ci așa cum suntem noi”.

Gândește-te puțin la asta.

Cine te urăște, de fapt, se uită prin propria lentilă prin care vede lumea. Iar acea lentilă este murdară. Pentru a putea să îi urăști pe cei din jurul tău, trebuie să te urăști în primul rând pe tine. Așa este și cu iubirea.

Așa că data următoare când cineva te urăște, realizează că se urăște pe sine. Și nu are nevoie de un răspuns negativ din partea ta, asta o să-i alimenteze corpul durere și viziunea distorsionată asupra realității. Are nevoie de ajutor și iubire. Dacă poți, oferă-i. Dacă nu, nu reacționa.

3. Își dorește să aibă viața ta

O a treia variantă este că tu servești drept o inspirațe pentru persoana respectivă.

Foarte mulți își doresc să spunem o mașină de lux, cum ar fi noul Mercedes S-Classes Coupe, AMG 63. Prețul de listă duce spre 250-260 mii euro.

Sunt câteva astfel de mașini la noi în România.

Iar dacă persoana de care vorbim, care-și dorește mașina, ar vedea-o pe străzile de la noi, s-ar trezi un sentiment negativ în aceasta și l-ar urî din tot egoul pe omul respectiv, din mașină.

L-ar urî pentru că privește viața dintr-un punct de vedere eronat.

Are impresia că Mercedes fabrică doar 1 mașină de genul.

Însă dacă ai bani poate să fabrice și 100.

Viața astfel nu este o competiție cu nimeni. Resursele pământului nu sunt limitate, deja se găsesc surse de apă pe Marte, în curând și metode de electricitate cu satelite duse cât de aproape posibil de soare și poate și transportul comercial spre alte planete.

Așadar gândind într-un mod limitativ, precum omul din povestea noastră, ajungi să înțelegi de ce ceilalți te urăsc.

Iar motivul este pentru că își doresc să aibă viața ta, dar nu văd o cale prin care o pot avea. Sau calea este prea lungă și ei sunt prea leneși.

Așa că dacă următoare când cineva te urăște, realizează că își dorește viața ta și privește viața dintr-un punct de vedere competitiv. Viața bogată și abundentă însă răsare doar din cooperare și iubire.

Concluzia celor trei motive…

… este că sunt probabil și mai multe motive. Cele mai multe se rezumă la ego, la ideea de competiție prezentată mai devreme și la lenea care îi cuprinde pe mulți.

După peste 3 ani de scris aproape zilnic am ajuns la concluzia că dacă o să faci ceva important cu viața ta o să superi mulți oameni.

La început ei o să te urască.

Mai apoi o să te întrebe cum ai făcut.

Și apoi o să îi inspiri să se schimbe.

Poate nu pe toți, însă pe o parte. Iar acea parte sper să inspire la rândul său și pe ceilalți, până când ceea ce poate acum pare o utopie, o să devină o realitate.

O lume plină de oameni corecți, care cooperează, care se iubesc și care împreună depășesc limitele create de vechea mentalitate bazată pe competiție.

Ori de câte ori ai impresia că cineva te urăște, liniștește-te citind aceste trei motive.

De asta le-am notat aici.

Mult succes în drumul tău prin viață,

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: