5 Idei Practice Care Te Vor Ajuta Sa Iei Deciziile Corecte

 

Vreau să încep printr-o mică poveste prin care am trecut acum câteva minute și de care-mi aduc aminte că am mai trecut și atunci când am decis să-mi pun viața la punct, să mănânc sănătos, să alerg și să lucrez zi de zi făcând ceea ce iubesc.

Astăzi am început ziua cum trebuie. Cu o mare salată. După care mi-am pregătit pe la prânz altceva de mâncare, foarte sănătos iar la finalul mesei am simtit nevoia de ceva dulce. În mintea mea mi-am spus: “este ok dacă mănânci 2-3 biscuiți, au puțin zahăr, dar este ok, mănânci doar 2 și gata”. Apoi m-am îndreptat spre cutia cu biscuiți proaspeți, frumos mirositori și deliciosi și am vrut să iau unul.

Dar fix în acel moment mi-am spus: “pe cine minți tu? Chiar o să mănânci 2 biscuiți? Chiar crezi asta? Chiar vrei să mănânci atât de mult zahăr și să-ți bați joc de ceea ce ai construit astăzi? De modul curat și proaspăt în care ai mâncat toată ziua? Chiar vrei să te întorci la vechea persoană, aceea controlată de lucrurile externe, care răspunde la stimuli și care nu are control asupra vieții sale?”

În acel moment am scos mâna din cutia cu biscuiți, m-am îndepărtat de aceștia și am ales să mănânc 3-4 crackers cu hriscă, in și semințe de floarea soarelui. Am luat decizia corectă! Iar acum mă simt extraordinar. Simt că în continuare o să iau deciziile corecte și m-am gândit să-ți scriu despre asta. Pentru că mulți dintre noi trăim viața controlați. Mulți dintre noi suntem controlați de corpul nostru, de poftele noastre, de dorințele noastre și prea puțin chiar putem să fim stăpânii destinului nostru. Pentru că după cum prea bine știi cel mai bun mod de a prezice viitorul este… să-l construiești singur.

Am pentru tine astăzi 5 idei practice care te vor ajuta să iei deciziile corecte, pentru că o să tot existe momente în viața ta în care o să ai de ales între:

 

  •  zeci de grame de zahăr procesat sau o salată sănătoasă
  •  un meniu rapid la fast-food sau o gustare raw vegan
  •  a sta în pat sau a alerga o tură de parc
  •  a face ceea ce iubești sau a te complace
  •  a spune adevărul chair dacă doare sau a ține în tine
  •  între a face ceva măreț cu viața ta sau ceva mediocru

 

1. Observă-ți gândurile. Trasformă-te într-un observator al propriilor gânduri și doar ascultă-le, nu reacționa la acestea. Pur și simplu observă modul în care ele îți pătrund în minte și modul în care pleacă de acolo. Nu reacționa. Alege să rămâi nemișcat, neinfluențat de gândurile tale.

 

2. Realizează că disciplina este precum un mușchi. Aceasta se antrenează zilnic iar în timp o să-ți fie mult mai ușor să iei deciziile corecte. Zi de zi, prin decizii mici, îți atrenezi acest muschi al conștiinței care te va duce departe.

 

3. Pune-ți întrebări. La fel cum am făcut eu acum câteva minute, am început să-mi pun întrebări care să mă facă conștient asupra gestului pe care urma să-l fac. Întrebări precum:

 

  •  De ce aș face așa ceva?
  •  De ce îmi las corpul să mă controleze?
  •  Chiar nu am pic de control asupra mea?
  •  De ce să aleg să-mi fac rău?

 

4. Ține un jurnal sau găsește un grup de suport. Ideea este să găsești pe cineva să te tragă la răspundere. De cele mai multe ori reușim pe cont propriu, dar este foarte greu iar cel mai ușor și rapid este să găsești un grup de suport. Așa cum suntem noi în programul privat Doisprezece, unde realizăm schimbări noi în fiecare lună iar atunci când greșim ne tragem la răspundere. Un grup de suport este ceea ce îți trebuie dacă vrei să iei cu o consistență desăvârșită deciziile corecte zi de zi! Asta se aplică pe orice domeniu: de la slăbit, la alegat, la citit mai mult, la dezvoltat o afacere, la făcut mai mulți bani, la învățat, la scris, la orice domeniu poți să te gândești

 

5. Asumă-ți responsabilitatea. Nu întreba pe toată lumea ce ar face. În cartea Simplu am dedicat un capitol în care îți explic clar că deciziile vieții tale le iei tu, astfel ești și responsabil pentru eventualele decizii proaste pe care iei. Să fii responsabil de viața ta și să nu mai face tot ce zic alte persoane o să-ți ofere o încredere mai mare în tine care va avea impact asupra deciziilor pe care le ei. Realizând că tu ești responsabil pentru tot ceea ce pătești sau atragi în viața ta o să iei de acum înainte deciziile corect.

 

Înainte să închei vreau ca tu să-mi răspunzi la următoarea întrebare:

Ce alte idei practice te ajută pe tine să iei deciziile corecte?

Acum ai ocazia să inspiri mai multe persoane prin răspunsul tău.

 

Mult succes,

Cristi F. Ștefan

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: