10 Motive Pentru Care Nu Ai Tot Ce-ti Doresti In Viata Ta

După cum îți poți da seama nu sunt magician și nu pot să știu exact care sunt motivele pentru care tu nu ai ceea ce îți dorești în viața ta, ci doar pot să mă uit la mine, la provocările prin care am trecut și cele prin care încă mai trec și să scriu 10 motive, cu gândul că te vor ajuta să vezi mult mai bine de ce nu ai ceea ce îți dorești.

Mai în glumă, mai în serios, acum că am lămurit treaba asta, simt că pot să scriu mai ușurat articolul. Hai să vedem ce ți-am pregătit!

phenomenal-shots-of-norways-rjords-from-the-stunning-perspective-of-a-kayaker-artnaz-com-7

1. Pentru că nu știi (foarte clar) ce îți dorești

Nu ai cum să ai ceea ce nu știi că vrei, nu? Logic, simplu, dar pierdem din vedere lucrurile simple din dorința noastră de a super complica și exagera ceea ce se întâmplă.

Însă uneori, e vorba doar de o întrebare: “Ce vreau oare de la viața asta?” și de un răspuns sincer.

Dacă reușești să le regăsești în tine, reușești să pășești mai aproape de visul tău și de o viață frumoasă și fericită.

2. Pentru că te autosabotezi

Să spunem că știi deja ce vrei, dar nu crezi că poți face asta. Nu-i nimic, nici eu nu am crezut în mine, au fost alte persoane care mi-au dat încredere. Poate așa este și cazul tău.

Ce vreau să spun cu asta este că inițial este ok să nu crezi în tine și să cauți acceptarea altora, validarea ideii tale, iar mai apoi să prinzi încredere în tine. Este un ciclu normal.

Nu toți ne-am născut super încrezători, însă toți ne-am născut cu un vis și un dar pe care să-l lăsăm pe această lume.

3. Pentru că ai făcut o asociere negativă legată de visul tău

Probabil vrei să ai o super mașină, însă te-ai uitat la TV și ai văzut că oamenii care au super mașini sunt oameni răi, hoți, care fură. Și cumva, în subconștientul tău, ai făcut o asociere negativă în legătură cu visul tău.

A venit momentul să o localizezi și să o cureți. Pentru că altfel o să îți dorești tot timpul ceva ce subconștient nu poți atinge.

4. Pentru că anturajul tău te trage în jos

Se spune și este adevărat că ești media celor mai apropiate 5 persoane cu care-ți petreci cel mai mult din timp.

Încearcă să-ți dai seama dacă asta este adevărat calculând venitul tău, apoi media celor 5 oameni. Nivelul tău de succes, apoi media celor 5 prieteni. Sănătatea ta, apoi media celor 5 prieteni.

O să-ți dai seama cât de adevărată este această teorie.

Ce rămâne de făcut? Să încerci să-ți schimbi toți prietenii, cu cei care te inspiră și la nivelul cărora tinzi să ajungi într-o zi.

5. Pentru că îți este frică să visezi

Probabil ai crescut om mare și ți-a fost spus că a visa este pentru atunci când erai copil, acum ai responsabilități și deadline-uri.

Însă frica asta de a visa oare nu cumva îți afectează viața și te face să nu ai ceea ce îți dorești?

Momentul în care începi să visezi, te întorci la natura ta, de copil și începi să crezi mai mult în tine și să reușești ceea ce îți propui.

Să nu-ți fie frică să visezi, asta este tot ceea ce ne mai rămâne în societatea agitată în care trăim.

6. Pentru că ai impresia că nu meriți

De cât ori ai avut impresia că nu meriți ceva? Ei bine, dacă tu crezi că nu meriți ceva ai dreptate, dacă tu crezi că meriți ceva, ai dreptate.

Tu ești cel care decide dacă merită sau nu.

Și când vine vorba de viața ta dacă nici tu nu crezi că meriți ceea ce îți dorești, atunci cine să creadă pentru tine?

Credința te va ajuta să ajungi acolo unde ți-ai propus. Credința te va menține pe drum. Credința că poți și meriți te va ajuta să atingi orice îți propui.

7. Pentru că simți că nu ai curajul să duci viața pe care o vrei

Știi exact ce vrei, dar nu ai curajul să faci ce vrei. De ce? Pentru că îți este frică. Dar frica poate să fie ceva bun și ceva rău. Frica poate să-ți arate că urmează să ieși din zona ta de confort și să crești sau poate să-ți arate cât de mult te iubești.

Hai să-ți explic a doua parte. Atunci când simți frică, de fapt este un fel de iubire față de tine. Îți este frică să faci lucrul respectiv pentru că s-ar putea să se întâmple ceva rău. Nu vrei să se întâmple ceva rău pentru că te iubești, pe tine și pe cei din jurul tău.

Curajul nu este un ingredient pe care-l cumperi de la magazin, este un mușchi care se dezvoltă în momentul în care începi să acționezi.

Nimeni nu se naște cu o doză uriașă de curaj, ci acest curaj se fabrică în timp, după multe experiențe și ieșit din zona de confort.

Dacă tu simți că nu ai curajul să faci ceea ce vrei, atunci relaxează-te și vezi ce poți schimba. Regăsește-te. Ieși din zona ta de confort. Și permite-ți să crești. Dă-te din calea ta și devino ceea ce visezi!

8. Pentru că îți dorești ceva ireal

Te uiți pe Facebook și vezi la prietenii tăi ce vieți perfecte au. Doar că facebook-ul prezintă o fracțiune de secundă dintr-o viață mult mai amplă.

Toată lumea are probleme, toți mai suntem triști din când în când, toți avem responsabiltăți și în spatele unei imagini fals create a realității noastre se ascund multe alte dezavantaje, costuri și momente care nu sunt așa cum le promovăm a fi pe facebook.

Dacă viața pe care ți-o dorești vine ca sursă de inspirație de la cineva pe care tu urmărești pe facebook, ei bine s-ar putea să fii surprins să descoperi că viața respectivă, pe care tu o idolatrizezi atât de mult, nu este chiar așa în realitate.

Până și regina Angliei se duce la toaletă dimineața, apoi se șterge la fund. Însă nu o să posteze pe facebook despre asta. Până și nu știu ce artist sau cântăreț are momente în care plânge și este trist, chiar dacă are toată bogăția lumii la picioarele sale.

Viața pe care tu vrei să o ai, poate să fie o fantezie care nu există în realitate. Realitatea este o combinație de mai multe momente, de toate culorile și nuanțele, unele mai plăcute, altele mai puțin plăcute.

9. Pentru că ai mai multe scuze decât motive

Se spune că dacă vrei să faci ceva o să găsești o cale, dacă nu, o să găsești o scuză. Ne pricepem foarte bine la scuze, mult mai bine decât ne pricepem la găsit căi.

Pentru că o viață plină de scuze nu necesită mare efort. Scuzele vin de la sine și le putem aplica imediat. În schimb, motivele și căile necesită un efort suplimentar din partea noastră, trebuie să și acționăm după ce le-am gândit.

Alege să-ți trăiești viața având mai multe motive decât scuze.

10. Pentru că nu poți avea tot ceea ce îți dorești, ci tot ceea ce poți avea

Știu că sună foarte ciudat, însă hai să-ți explic. Suntem făcuți să credem că putem să fim orice ne dorim, însă această teorie din dezvoltare personală este una falsă.

Nu putem să fim tot ceea ce ne dorim, putem să fim doar ceea ce putem să fim.

Dacă noi suntem meniți să devenim pictori, atunci nu putem să devenim cântăreți. Ci doar ceea ce suntem meniți să devenim. Fiecare om are un talent, o pasiune care-l găsește la momentul potrivit. Nu tu îți găsești pasiunea, pasiunea te găsește pe tine.

Iar momentul în care ești pus în fața a milioane de moduri în care-ți poți alege viața perfectă, de fapt ceea ce poți să devii cu adevărat este doar ceea ce poți tu, nu orice îți propui. Ci doar un singur lucru.

Concluzia

Acum ai 10 lupe prin care te poți uita foarte clar la viața ta și poți vedea dacă-ți lipsește ceva, dacă te oprește ceva sau cineva, și cum poți face să ai de la viața asta tot ceea ce îți dorești.

Nu uita, a avea o viață pe care ți-o dorești poate să înceapă chiar acum, chiar dacă nu ai tot ceea ce îți dorești. Nu lăsa fericirea ta pe viitor, ci adu-o în prezent.

Pentru că dacă nu o să fii mulțumit cu drumul până la viața ta ideală, o să realizezi că nu o să fii mulțumit nici cu viața ta ideală.

Acum ai încă zece motive, care sper să te ajute în viața ta să devii ceea ce ești menit să devii!

Mult succes în drumul tău prin viață,

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: