25 De Defecte Care Ma Fac Imperfect

“Have no fear of perfection – you’ll never reach it.” ― Salvador Dalí

Acum două săptămâni m-a sunat prietenul Adrian Soare, probabil îl știi de pe site-ul său, SuccesDublu.ro, și mi-a spus un lucru foarte interesant, un sfat părintesc:

“Să ai grijă la un aspect atunci când ești în poziția de acum, scrii și mulți oameni citesc ceea ce scrii. S-ar putea ca în timp, oamenii să-și creeze o părere despre tine, să te vadă precum un guru, un om care nu greșește și care este pur și simplu perfect.”

Sunt de acord cu ceea ce spune și, din acest motiv, scriu acest articol, pentru că toți cei care scriem și ne adresăm unei audiențe mai uităm că poate prin articolele noastre transmitem doar lucruri pozitive, uitând să ne arătăm defectele.

Adevărul este că nu suntem perfecți. Sau… mai bine spus să vorbesc doar despre mine, nu sunt perfect.

Așadar, vreau să-ți prezint multe dintre defectele pe care le-am descoperit la mine, cu gândul și intenția că o să realizezi că nu sunt perfect… ci doar încerc zilnic să fiu mai bun:

1. Nu sunt perfect pentru că greșesc de foarte multe ori, doar că așa învățăm, prin greșeli.
2. Mă enervez, de multe ori fără un motiv foarteîntemeiat.
3. Mă supăr pe persoanele pe care le iubesc.
4. Uneori vorbesc urât.
5. De multe ori, exagerez și cred că situația în care sunt acum este una groaznică.
6. De multe ori, îmi este frică și las această frică să mă controleze. Aleg să nu spun tot timpul ce simt.
7. Uneori, comentariile mele pot fi interpretate ca fiind răutăcioase sau arogante.
8. Am tendința să mă laud, să demonstrez lumii cât de tare sunt și ce am făcut pentru asta, uitând că pe nimeni nu interesează.
9. Spun de prea multe ori că “am muncit foarte mult la acest program sau la această carte” când, de fapt, ar bine mai bine să fac și să îi las pe oameni să se prindă de asta, munca să vorbească pentru mine, rezultatele lor să spună ceea ce eu vreau să spun.
10. O dau de multe ori în bară. Mă fac înțeles greșit și apoi trebuie să repar ceea ce puteam să fac bine din prima.
11. Judec oamenii greșit, după aparențe, după ceea ce-mi scriu, după mesajele pe care le primesc. Îmi fac o poveste despre ei și cred că așa sunt, dar nici măcar nu îi cunosc foarte bine.
12. De multe ori mă gândesc dacă ceea ce fac eu aici este bine și ajută pe cineva. Nu am foarte mare încredere în munca mea și de multe ori mă tot întreb dacă se bucură cineva de aceste articole, dacă într-o zi totul o să se termine, dacă este doar o fază, dacă este ceva temporar sau ceva permanent?
13. Îmi pun multe întrebări și nu cunosc foarte multe despre lume, oameni, psihologie. Recunosc că am multe de învățat și simt că după fiecare carte citită știu mai puțin, pentru că realizez cât de multe nu știu, de fapt.
14. Mă contrazic. De multe ori spun ceva și peste 2 luni schimb ceea ce am spus, sau spun ceva contrar, sau nu mai sunt de acord cu ceea ce am spus. Ceea ce e normal, doar că nu este foarte congruent.
15. După zeci de întâlniri cu femei frumoase, multe relații reușite și relații mai puțin reușite, tot nu înțeleg ce gândesc cu femeile, dar am învățat să nu mai fiu preocupat de asta și să mă concentrez pe cum le pot face să se simtă incredibil în preajma mea.
16. Îmi este de multe ori frică să pun articole în care mă fac vulnerabil, așa cum este acesta, dar realizez că voi vreți să mă cunoașteți pe mine cu adevărat, nu pe mine sub formă de fantezie și consider că avem de învățat mult mai mult de la oamenii care nu sunt perfecți, pentru că fiind defecți, au învățat cum să se repare și pot să le spună și altora cum să o facă.
17. Mă tot gândesc la partea financiară legată de acest proiect personal și simt că uneori exagerez cu promovatul produselor mele, punând mai peste tot imagini, ps-uri și prin e-mailurile pe care le trimit. Când de fapt… singurul lucru pe care vreau să-l fac nu este să mă îmbogățesc înșelând pe cineva, ci să ajut mulți oameni să-și îmbunătățească viața prin lecțiile pe care pot să le ofer.
18. Mă văd mult mai jos decât sunt de fapt. Sper să nu sune arogant, chiar nu e, doar că primesc multe mesaje care-mi spun că fac o treabă bună, dar eu o țin pe-a mea și cred că nu ajut, de fapt, mai pe nimeni.
19. De multe ori, nu am cea mai bună părere despre mine, mai ales atunci când iau deciziile greșite.
20. Deși am slăbit multe kilograme, am avut o perioadă în care am mâncat mai multe dulciuri și am mai pus câteva kilograme la loc. Acum fac mai mult sport și sunt pe drumul cel bun.
21. Mai tot timpul mă întreb ce gândesc oamenii despre mine, apoi realizez că nu este important.
22. Fac greșeala să vă subestimez, chiar dacă zic despre voi că sunteți remarcabili, pentru că sunteți mai mult decât remarcabili. Sunteți unici, aveți poveștile voastre de viață, lecțiile voastre și când vă cunosc, rămân uimit că sunteți atât de inteligenți.
23. Mai greșesc atunci când mă simt într-o concurență cu alte persoane, când, de fapt, nu sunt… pentru că suntem unici și facem lucruri diferite, așa că nu avem cum să fim în competiție.
24. De multe ori, îmi pierd speranța și nu știu ce îmi va rezerva următoarea lună. Mă întreb dacă dintr-o dată nu o să mai pot face ceea ce fac acum. Știu că este practic imposibil, decât dacă spun vreo mare prostie prin care să deranjez pe mulți dintre voi. Sper să nu o spun. :))
25. Când merg cu bicicleta prin trafic și un individ îmi taie calea, mă enervez pe el, îl judec și îl pun instant într-o categorie. Fără să mă gândesc că poate are probleme acasă, financiare, și nu a fost atent atunci când a virat la stânga. Sau poate chiar nu m-a văzut.

Concluzia este că…

Da, știu… nu sunt perfect. Nu sunt așa cum te așteptai. Nu sunt cel mai tare om din lume. Nu sunt cel mai bun speaker motivaţional. Nu sunt cel mai expert dintre experţi. Nu am avut cea mai vândută carte din România. Nu sunt cel mai inteligent dintre voi. Nu sunt poate nici cel mai curajos dintre voi, nici cel mai frumos, nici cel mai calm, nici cel mai înțelept.

Sunt doar un simplu om… imperfect, care trece prin diverse probleme și provocări, greșesc de multe ori și sunt mândru să o recunosc, considerând că asta nu mă face mai slab, ci mai puternic.

Sunt doar un om simplu care se enervează, care se îngrijorează prea mult, care are aceleași probleme ca și tine, doar că am un vis, un scop măreț, un de ce pentru care mă trezesc în fiecare dimineață… acela este să ajut cel puțin un om să-și îmbunătățească viața, iar când acel om îmi trimite mesaj și îmi spune că am reușit… lacrimi îmi curg pe obraji, mă uit în oglindă, în gol… și mă întreb: oare am făcut eu asta?

Sunt curios să-mi răspunzi: tu ce defect ai?

Din suflet pentru tine scriu aceste rânduri,
Cristi

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: