Cum Sa Iti Cresti Inteligenta (prima parte)


Acest articol face parte dintr-o serie de articole destinate să te ajute să fii mai inteligent.

Inteligenta și mai ales creșterea nivelului de inteligență implică foarte multe aspecte. Nu există o rețetă unică, astfel, am fost nevoit să scriu mai multe articole despre acest subiect. Și pentru a-ți meține interesul dar și pentru a fi mai usor de citit am decis să scriu mai multe articole.

Ai observat printre colegii de clasă sau de grupă, sau chiar la job, că sunt unii mai inteligenți, pe care îi observi de la distantă? Pot să țină minte mai multe informații, pot să răspună mai rapid și au o minte incredibilă

Ce este inteligența?

Pe scurt, inteligența provine de la creier. Creirul este un muschi. Un mușchi trebuie să fie antrenat în fiecare zi pentru a ajunge la forma fizică dorită. Cu cât îți antrezeni creierul mai mult cu atât ești mai deștept.

Acum am să te învăț cum să îți exersezi creierul prin două metode foarte simple.

 

 

1. Sudoku

 

Sudoku este un joc incredibil, eu mă joc in fiecare zi, uneori îmi petrec aproape o oră jucând.

Pentru cine nu știe cum se joacă acest joc, vă spun doar că este foarte simplu și vă las să vă uitați la acest video instructiv:

 

Câteva dintre beneficiile acestui joc sunt:

– memoria și logica merg mână în mână atunci când te joci acest joc, îți folosești memoria pentru a memora unde sunt numerele și îți folosești logica pentru a îți da seama unde trebuie să pui acele numere.

– sudoku te îți antrenează gândirea logică

– există studii știintifice care au identificat faptul că sudoku reduce riscul apariziei bolii Alzheimer

– dacă faci un joc de sudoku în fiecare dimineața o să te simți mult mai concentrat toata ziua, chiar mai bine ca în cazul cafelei.

– sudoku îți menține creierul în formă și te ajută să te concentrezi mai bine

Astfel, propun următoarele lucruri. Prima, este să cumperi acest cărți de sudoku, care o să te țină foarte mult timp, eu le-am cumpărat și fac în fiecare zi cel puțin un joc de sudoku. Și al doilea lucru este ca în fiecare dimineață să faci un joc de sudoku.

 

Sudoku (vol. 1) de Wayne Gould – 100 de grile de sudoku  (reducere 27% de la 7,9 lei la doar 5,77 lei)

Sudoku – 320 de grile XXL  (reducere 25% de la 14 la doar 10,5 lei)

Sudoku – Jocuri logice cu cifre (reducere 25% de la 9,5 la doar 7,13 lei)

Per total vine 23.4 lei redus de la 31.4 lei!

*pentru a le putea cumpăra trebuie doar să dai click pe titlul cărții

De ce să cumperi aceste cărți și nu să îți instalezi o aplicație sau să joci pe internet? Motivul este unul simplu, este ca și cum ai alege să citești un pdf sau un ebook pe net/mobil/tabletă și cum ai avea o carte în mână.

Lucrurile ce se distrag tind spre zero! Astfel te poți concentra mult mai bine, și mare cheltuială nu este, undeva la 20 de lei pentru 3 cărți foarte bune.

În plus de asta, dimineața când deschizi cartea de sudoku, faci jocul și pleci la treaba, dacă ai face asta pe calculator ai fi tentat să verifici mail-ul sau facebook-ul.. și vei pierde timpul.

 

Și 2, testele de inteligentă, despre care am mai discutat într-un articol trecut, dar simt nevoia să le scriu și aici:

 

2. Testele de inteligență.

O persoană deșteaptă este o personă ce poate rezolva probleme într-un mod cât mai rapid, cât mai eficient și cu rezultate pe măsură.

Este necesar să îți dezvolți această latură a creierului, latura legată de problem solving.

În acest sens îți recomand să achiziționezi (cum am făcut și eu) cărțile de la Mensa și să rezolvi zilnic testele logice, cel puțin un test pe zi, deși cred că o să te distrezi mult prea tare și o să faci mult mai multe!

Dacă vrei să faci asta și ai un buget destul de limitat, am câteva link-uri pentru tine cu o reducere de 25-35% din care, dacă tu cumperi o carte, eu câștig 5-6% (adică din 10 lei nici măcar un leu, asta așa ca să nu crezi că ascund ceva).

Cărțile pe care le recomand sunt:

*pentru a le putea cumpăra trebuie doar să dai click pe titlul cărții

Chiar merită o astfel de investiție (dacă o putem numi așa) nici măcar un ceai nu mai este 12 lei într-o ceainărie din centru. Astfel îți recomand să achiziționezi (în funcție de buget) cel puțin o carte Mensa pentru a îți dezvolta această abilitate, de a rezolva probleme și de a fi mai inteligent.

Poți căuta și pdf-urile pe net, însă probabilitatea de a te lasă de treabă după două zile este una uriașă.

Dacă știi că ai investit ceva bănuți în aceste cărți, te vei simți obligat să rezolvi problemele, astfel nu vei renunța așa de ușor. Și, până la urmă (12+11.24+9+18.85) 51.09 lei nu este chiar așa de mult pentru 4 cărți foarte groase cu sute chiar mii de teste, de la Mensa.

 

 

Bun, până data viitoare: antrenează-ți creierul!

 

 

PS: Am inceput sa fac video-uri pe youtube (aproape) zilnic. Cu tot felul de idei care sa te ajute sa te transformi intr-un om cu adevarat remarcabil. Ultimul pe care l-am facut este acesta. Priveste-l si daca-ti place aboneaza-te acolo, pentru ca o sa pun constant video-uri de calitate pentru tine!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: