Cel Mai Important Lucru Invatat Din Experimentul Celor 30 De Prime Intalniri

ie

Totul începe într-o zi însorită de vară. Ce însorită, era o vară sufocantă și eu aveam șaptesprezece ani. Mă văd și acum: am luat telefonul mobil de pe birou și am căutat în agenda acestuia numele pe care am apăsat. Telefonul a început să sune. Simt și acum golul pe care-l aveam în stomac, gândurile negative care-mi apăreau în minte și frica pe care o simțeam în tot corpul.

“Bună, Cristi sunt, ne vedem la ora 6 la intrarea din parc?”

“Bună Cristi, da, ne vedem acolo. Te pup!”

“Pa, pa.”

Am apăsat pe butonul roșu. Inima-mi bătea cu putere. Golul din stomac parcă se mărise. Mâinile îmi erau reci și puțin transpirate. M-am scărpinat pe cap și m-am întrebat: “Ce naiba o să  vorbesc eu cu fata asta la prima mea întâlnire? La cât de frică îmi este, cred că o să o dau în bară.”

Bun venit la prima mea întâlnire. Nu ai vrea să știi cum eram atunci. Un copil speriat, cu douăzeci și cinci de kilograme mai mult, care transpira excesiv și căruia îi era frică de propria umbră. Dar totuși, am făcut-o. Au fost acele pauze ciudate. Acele întrebări despre vreme, cât este ceasul și ce mâncare îți place. Și acel moment în care m-am întrebat: “cum să fac oare, să am curajul, să o sărut.” și momentul urmat de această întrebare în care i-am zis “pa, ne mai vedem!” și am fugit cu coada între picioare spre stația de metrou.

Doi ani mai târziu…

Eram în aceeași situație. Îmi era frică să chem o fată la o primă întâlnire. Nu știam ce să-i zic. Nu știam dacă mă va place. Nu știam ce fac greșit de nu sunt atrăgător. Nu știam cum să fac să o sărut fără să mor de frică și să mă gândesc că o să mă refuze. Nu știam cum pot să fiu și eu normal, iubit și plăcut de o altă persoană.

Îmi tot imaginam cum ar fi să am o iubită, să mă plimb cu ea pe stradă, de mână, să vorbim, să o fac să zâmbească, să mâncăm împreună, să facem dragoste și să adormim îmbrășați.

Îmi imaginam cât de perfect este acel moment, când o sărut și timpul parcă stă în loc. Îmi imaginam căldura mâinii ei, atunci când o țin de mână. Îmi imaginam șoldurile, atunci când le cuprind cu mâinile. Îmi imaginam părul ei, ochii și vocea.

Însă viața mea era o mare dilemă. Nu știam cum pot transforma această imaginație într-o realitate, pentru că nu-mi doream să fiu acel tip ciudat care credeam că sunt, care nu avusese în viața lui o prietenă.

Experimentul Celor 30 De Prime Întâlniri

Apoi un gând mult prea măreț pentru copilul care eram atunci mi-a venit în minte. M-am gândit și mi-am promis, că voi avea o prietenă, că voi învăța să înțeleg (nu știam pe atunci că femeile sunt făcute pentru a fi iubite, nu înțelese) să vorbesc cu și să iubesc o femeie, care bineînțeles să mă iubească înapoi.

Mi-am scris pe o foaie, și am și acum foaia, următoarele cuvinte: “Vream să am alături de mine o persoană care să mă iubească cu adevărat.”

Nu cred că poți să-mi simți durerea de la acel moment când am scris rândurile de mai sus, dacă nu ai trecut și tu prin același lucru. Însă era destul de dureros să realizezi, ca bărbat, că îți este frică să scoți în oraș o fată, dar păi să o săruți, să faci dragoste cu ea și mai apoi să fie prietena ta.

Așa că mi-am propus un experiment.

Acesta a fost următorul. Să ies la întâlnire cu treizeci de fete, pe care nu le cunosc și să văd de acolo ce se întâmplă. Zis și făcut.

Prima fată cu care am ieșit avea cu vreo 10 ani mai mult decât aveam eu. S-a prins în trei secunde cât de fricos eram. A două oară nu ne-am mai văzut. A doua fată era foarte frumoasă, după primele 30 de minute mi-a zis că are treabă și a plecat. Și tot așa, din eșec mai mic în eșec mai mare am tot ținut-o până când am început să mă prind de anumite lucruri. Apoi pe următoarele 10 le-am pus pe ele să-și plătească nota, deși invitația era a mea, abia după a 11-a fată, care mi-a spus direct “Cristi, nu este civilizat să mă chemi în oraș și să mă pui să-mi plătesc consumația.” și m-a lăsat în drum, mi-am dat seama că nu fac bine multe lucruri.

Timpul a trecut, întâlnirile au început să vină, am cunoscut multe fete foarte interesante și frumoase și uite așa, după câteva luni de experimentat, Cristi al vostru, a ieșit la 30 de întâlniri.

Ce am învățat din acest experiment?

După aceste 30 de întâlniri eram un om schimbat. Fiecare persoană pe care o invitam în oraș acum puteam să îi simt emoția. Știi tu, dacă te-ai uitat la Sherlock Holmes sau Limitless, cum făcea tipul ăla de simțea fiecare chestie?

Ei bine, nu eram chiar așa, dar simțeam multe lucruri, printre care:

  • Simțeam când cuvintele pe care tocmai le-am spus o afectau. Am învățat cât de mare impact au cuvintele asupra oamenilor, în special femeilor.
  • Simțeam când făceam ceva bine. Am învățat cum să creez o conexiune cu o femeie și am învățat că dacă mă deschid și spun povești personale, emoționale și ea o să se deschidă.

Am învățat și citit sute de tehnici de comunicare, persuasiune, seducție, limbaj al trupului, toate pentru a putea să devin mai impunător, relaxat și seducător. Citisem undeva că multe fete se îndrăgosteau de Freud pentru că le întreba de copilărie și de părinți, așa că ce crezi și Cristi al tău a început să întrebe de copilărie și de părinți. Multor fete li s-a părut ciudat, multe s-au deschis și am creat acolo o legătură mai puternică.

Cel mai important lucru pe care l-am învățat după acest experiment a fost următorul lucru: Inteligența Emoțională este baza oricărui om influent.

Este ok să fii inteligent, să știi lucruri, dar părerea mea este că e mult mai important să te înțelegi pe tine, să înțelegi ce îi motivează pe oameni, să știi cum să comunici cu aceștia și cum să legi conexiuni puternice.

Pentru a putea să ajungi oriunde ți-ai propus, sperând că asta este cât mai sus, ai mare nevoie de tehnici care să te facă mai inteligent din punct de vedere emoțional.

Screen Shot 2015-03-26 at 22.12.38

Daniel Goleman pentru Harvard Business Review spune că “există cinci elemente care definesc un lider din punctul de vedere al inteligenței emoționale:

1. Cunoașterea de sine. Abilitatea de a recunoaște și înțelege emoțiile, stările, motivația pe care o ai și ce efecte poți produce asupra celorlalți.

2. Controlul de sine. Abilitatea de a îți controla emoțiile sau de a redirecționa impulsurile negative, de a gândi înainte să acționezi.

3. Motivația. Pasiunea pentru munca ta, pentru motive care trec de bani sau statut social (ego).

4. Empatie. Abilitate de a înțelege emoțiile celorlalți și de a te pune în locul lor, pentru a putea să îi tratezi în funcție de starea lor emoțională.

5. Skill-uri sociale. Abilitate de a avea o relație și de a construi prietenii, conexiuni, relații, abilitate de a te conecta cu o altă persoană.”

După cum îți dai seama și cred că știai de acest concept, inteligența emoțională este calitatea pe care orice lider o are.

Mark Zuckerberg nu a inventat o rețea socială, ea exista deja – Myspace, Hi5, etc, ci a avut o inteligență emoțională extrem de ridicată și a consturit ceva mult mai măreț de atât, care a prins.

Steve Jobs nu a inventat roata. El a luat ceea ce deja exista (IBM, Microsoft) și l-a făcut mai bun, folosindu-se de inteligența sa emoțională.

Martin Luther King a insuflat cu foarte mare putere emoțională mesajul său în inimile a milioane de oameni prin celebrul său discurs “Am un vis!”.

Cum poți să-ți crești rapid inteligența emoțională?

Întrebarea logică este cum să faci asta?  O recomandare ar fi să citești cartea lui Daniel Goleman, Inteligența Emoțională, este o carte excelentă de 400 și ceva de pagini. O să găsești acolo multe soluții și răspunsuri la întrebările tale. Să citești pe internet, să scoți idei și să aplici, apoi să vezi ce nu funcționează pentru tine.

Este calea mai grea, dar mai am o altă soluție, mult mai rapidă.

Să participi luna aceasta alături de peste 150 de oameni în cadrul programului Doisprezece și să înveți de la mine și de la psihologii cu care am lucrat cum poți să-ți crești inteligența emoțională aplicând cele mai tari tehnici pe care eu le cunosc.

Dacă participi o să primești un manual în format electronic, plin de informații structurate cât mai simplu, o să-ți ofer acces pe un grup privat de  Facebook unde vei avea misiuni săptămânale și vei intra în discuție cu oamenii de acolo (cei peste 150). În plus de asta o să primești și acces la un workshop transmis live unde o să-ți răspund la întrebări, articole și multe alte unelte ce te vor ajuta să-ți crești inteligența emoțională.

Costă 45 de lei pentru o lună și îți garantez că o să fie cei mai bine investiți 45 de lei din viața ta de până acum!

Profită de această ocazie și alătură-te armatei de oameni remarcabili, care lună de lună, fac câte o schimbare cu viața lor.

Apasă aici și participă acum!

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: