10 Intrebari Interzise Despre Viata

JOd4DPGLThifgf38Lpgj_IMG

S-ar putea să-mi spui “cum adică interzise?”. Adică societatea, autoritățile, cei care conduc marile corporații, șeful tău, profesorul pe care l-ai avut sau mai bine zic șeful profesorului tău, nu ar vrea să le știi, să le descoperi și mai rău să te gândești asupra răspunsului care ar putea rezulta din acestea.

Adică întrebări care o să te elibereze, care o să-ți arate calea, care nu o să-ți promită nimic, dar care o să-ți ofere totul.

Ești pregătit? Aceasta nu era o întrebare, pentru că știu că te-ai născut pregătit.

1. Oare răspunsul este să ai un milion de dolari?… și dacă nu ai unul, înseamnă că ești prost?

Știi povestea cu visul american și milionul de dolari?  Oare nu a fost construită tot de marii industriași (fam. rockefeller & co.) pentru a îi spăla pe oameni pe creier, să-și pună un vis măreț, pe care poate-l pot atinge, dar care nu contează cu adevărat dacă stai să te gândești?

A avea un milion de dolari este un lucru frumos. Dar dacă nu îl ai înseamnă că ești prost sau sărac?

Nu cumva oare, paradoxal știu, visul ăsta a fost construit pentru a ne face din ce în ce mai săraci (spiritual), nu bogați, tot timpul în căutarea unui venit mai mare și mai uriaș care să ne facă să ne simțim mai valoroși în ochii societății?

Deși oceanul ne desparte, mentalitatea asta cu mulți bani, cât mai mulți bani, acționând conform principiilor machiavelice, începe să ia amploare în țara noastră.

 

2. Care sunt rezultatele persoanelor care te critică?

Observă ceea ce au în comun toți oamenii care te critică (adică își bat joc de munca ta fără să te ajute, fără să fie ceva constructiv): zero rezultate sau rezultate mult mai slabe decât ale tale.

Și cu asta am spus tot.

 

3. Oare diploma pe care o am o să-mi ofere un loc de muncă stabil?

Un prieten îmi spunea că diplomele ar fi indicat să fie fabricate din hârtie mai subțire, pentru că sunt prea abrazive. Nu aș alege să fiu atât de categoric, poate pentru că am făcut mult mai multă școală și nu vreau să par un mare prost. Dar, remarca lui nu este departe de adevăr.

O diplomă nu este departe de o hârtie igienică. Are foarte mare importanță ce ai tu în cap, ce fel de om ești și cum aplici informația respectivă în lumea reală.

Restul premiilor sunt o spălare pe creier.

 

4. Suntem diferiți de acel hamster ce aleargă pe o rotiță crezând că ajunge undeva?

În Workshop-ul Online despre Simplitate pe care l-am făcut acum câteva zile, apasă aici să vezi toată înregistrarea, am oferit un exemplu dulce-acrișor.

Ai fost vreodată într-un mall sau pet-shop și ai văzut acel hamster care aleargă pe o rotiță? Ți s-a părut amuzant. Ai râs de el, cu un aer de superioritate, nu?

Foarte amuzant. Acum privește-ți puțin viața ta.

Știu, nu vrei să-ți spun asta. Nu vrei să te fac conștient pentru că vrei să citești lucruri care să te facă să te simți bine. Dar, dacă viața ta este într-o zonă slabă și eu nu-ți spun adevărul, s-ar putea să realizezi că de fapt îți vreau răul.

Avem tendința să râdem de acel hamster dintr-o rotiță însă mulți dintre noi alegem să facem lucruri pe care le urâm, pentru un salariu mizer, pentru a plăti chiria și mâncarea. Asta să fie oare, viața pe care ne-o dorim cu adevărat?

 

5. Textele siropoase te ajută cu ceva sau doar se folosesc de dorința ta de a fi iubit și apreciat pentru a îți vinde lucruri?

Observ o mare modă cu textele siropoase. Milioane de vizionări pe lună, zeci de mii de like-uri, sute de abonați pe Facebook, rezultate fulminante, dar nu surprinzătoare.

Cei care scriu texte pentru femei, cu atingeri, sex și 50 de urme de gri sunt marketeri. Da, recunosc, din când în când și eu scriu astfel de texte, doar că mă diferențiez pentru că ofer acolo o lecție, nu doar un text care să atragă vizionări.

Acești oameni au identificat o piață, o nișă cum îi spune în domeniu: femeile stau foarte mult pe net și sunt cei mai mari cumpărători. Ele cumpără de foarte mulți bani articole de modă în fiecare lună. Pentru cine să scriem? Pentru femei. Ce să scriem? Ceea ce vor să audă: atingeri pe șira spinării cu degetele reci, sărutări în miez de noapte cu buzele umede și roz, mușcături de gât și atingeri cu vârful limbii pe urechea partenerei, adică fix lucruri care te fac să te simți foarte bine, un fel de text porn, care ne spală pe creier, ne face să dăm share și să cumpărăm mai apoi apăsând pe toate reclamele pe care aceste site-uri le afișează convenabil lângă articole.

Femeie! Dacă citești acest articol, vreau să te anunț că ei se folosesc de tine pentru a vinde cât mai mult și pentru a face cât mai mulți bani, manipulându-te pe tine să cumperi, nu pentru a te ajuta! Conștientizează asta și alege să citești lucruri care chiar îți folosesc, nu doar lucruri care te excită.

6. Oare trăiesc viața mea sau viața impusă de părinții mei?

Și dacă fac asta, de ce? Pentru că am impresia că asta este singura soluție sau pentru că îmi este frică să eșuez. Apoi, de ce oare îmi este frică să eșuez? Pentru că la școală m-au penalizat când am greșit?

Aha.. are sens acum.

Suntem spălați de mici pe creier mai rău decât farfuriile din reclamele de la detergent.

Misiunea noastră de oameni inteligenți este să realizăm care sunt toate gunoaiele ce ne-au fost băgate în creier (de foarte multe ori, intenționat) de societate pentru a ne face sclavi moderni, muncitori cuminți și supuși.

Dacă nu trăiești viața ta și trăiești viața altor persoane, oare atunci când o să mori, cui o să-i pară rău pentru timpul irosit pe acest pământ? Ție sau persoanelor din jurul tău?

7. Dacă nu mi-ar fi frică ce aș face acum?

Este o întrebare puternică și dacă răspunzi “nimic” cel mai probabil ești un mincinos. Pentru că această întrebare o să te elibereze și o să-ți arate ceea ce vrei tu să faci cu viața ta, dar nu faci, pentru că ai impresia că o să pățești ceva rău.

Este o întrebare foarte adâncă, ce te va elibera. Alege să te întrebi acest lucru și să realizezi că nu este nevoie să faci ceea ce faci acum sau să rămâi unde ești acum, dacă din interiorul tău urlă o dorință uriașă de a face altceva.

Reamintește-ți ce ți-am spus mai sus, este viața ta, nu viața altor persoane. Tu vei avea regrete dacă nu o trăiești așa cum dorești, nu ei.

8. Urmează să fiu fericit atunci când voi avea o persoană care să mă iubească?

Dacă tu crezi că fericirea ta depinde de o altă persoană, îți doresc mult noroc. Cel mai probabil vei avea o relație bazată pe dependență, element despre care discut foarte în detaliu în cartea Relații Remarcabile.

Răspunsul o să-ți vină singur.

Răspunsul este unul neașteptat. Da! Dar, nu da cum te așteptai. Ci da, tu trebuie să te iubești în primul rând pentru a putea să fii fericit. Dacă tu nu te iubești pe tine, nu ai cum să ai relații de iubire cu adevărat frumoase și am curajul să-mi pariez viața, pentru că am fost acolo, în momentul în care nu mă iubeam și ajungeam în relații cu persoane care mă plăceau, iar mie nu îmi venea să cred că sunt un om plăcut și așteptam camera să iasă în orice moment și să-mi spună: a fost o glumă, ești la camera ascunsă.

Știu cât de nasol sună și cât de negativ este să rămâi în zona respectivă, având atât de multe opțiuni de învățare și educație.

Alege să te iubești, iar dacă nu poți, atunci alege să te educi și să înveți cum poți să te iubești. Apoi și doar apoi, poți să te bucuri de relații de iubire cu adevărat remarcabile. Până atunci, îmi pare rău că o zic, sper să nu te superi pe mine, vei avea parte de relații bazate pe dependență, pentru că simți că îți lipsește ceva și o să folosești partenerul precum un pansament ce acoperă, nici măcar nu umple, golul.

9. Care este scopul meu în viață?

Dacă nu ți-ai găsit încă scopul, stai liniștit, sunt persoane care au 70 de ani și nu știu ce vor să facă cu viața lor, care tocmai a trecut. Pentru tine nu este prea târziu, orice vârstă ai avea, presupunând că ai mai puțin de 70 de ani.

Scopul tău în viață are mare legătură cu lucrurile pe care le făceai cu atât de multă iubire în copilăria ta. Când îți găsești scopul și acționezi spre acesta, realizezi că ești liber, realizezi că ești precum un fluture care poate să zboare și să se așeze oriunde vrea, realizezi ceea ce înseamnă fericirea absolută, realizezi că ai venit pe acest pământ cu un sens, nu din întâmplare.

Pentru că nimic nu este întâmplător. Cum ar putea ca viața ta, acest element complicat, să fie ceva întâmplător în acest univers pe care nu-l putem cuprinde și înțelege cu mintea umană?

Iar în drumul tău spre a descoperi ceea ce iubești, reamintește-ți următoarele cuvinte pe care Robert Greene le scrie în cartea sa, absolut genială de altfel, Mastery:

“Ai grijă ca în viață să nu alegi o cale falsă. O cale falsă este ceva ce te atrage din motivele greșite: bani, faimă, atenție și așa mai departe. Dacă simți că ai nevoie de atenție, simți cumva în interiorul tău o lipsă, o nevoie de a fi iubit și ți-o umpli cu iubirea sau aprecierea publicului. Dacă ceea ce alegem să facem nu corespunde cu cea mai adâncă înclinație a noastră, atunci nu ne găsim mulțumirea pe care o căutăm. Munca noastră suferă din această cauză și atenția (banii, faima) pe care am primit-o inițial începe să dispară în ceață. Dacă este vorba de bani și confort atunci acționezi din frica de a nu îi satisface pe părinții tăi. Ei te vor îndrepta spre meserii lucrative, bănoase, dar sub această intenție s-ar putea ascunde ceva: dorința de a avea nu mai multă libertate decât ei aveau atunci când erau tineri.”

10. Dacă nu lucrez pentru visul meu, nu cumva cineva mă vă angaja să lucrez pentru visul lui?

Nu zic că este rău să lucrezi pentru altcineva. Este rău să uiți de tine, de visul tău și să nu acționezi spre a ajunge acolo.

Pentru că dacă nu faci asta, cineva o să te angajeze pentru 1000, 2000 de lei sau hai, 1000 de euro și o să te facă să lucrezi pentru visul măreț al companiei.

Însă în ziua de astăzi există soluții peste tot. Sunt oameni care au 19 ani și fac foarte mulți bani online. Sunt oameni care și-au deschis mici afaceri și fac ceea ce iubesc.

Ceea ce vorbeam și cu un prieten acum ceva zile, dacă ai avea 20.000 de euro și ai alege între a îți cumpăra o garsoniera sau a lua o chirie și a investii restul banilor, ce ai alege? Am ajuns la concluzia că într-un an de zile consumi în jur de 7000 de euro, dacă trăiești destul de sus să zicem. Iar în acel an de zile cu siguranță găsești o idee de afacere pe care să o pui în practică și care nu necesită mai mult din timpul tău ca investiție.

Lucrezi pentru visul tău sau pentru visul altei persoane?

Concluzia celor 10 întrebări

Este că societatea nu vrea să fii un om remarcabil.

Oamenii remarcabili sunt periculoși, sunt cei care aleg să trăiască pe acest pământ pentru visul lor, făcând ceea ce vor, din fața unui computer, din fața unui șevalet, din fața unor clape; oameni geniali, oameni frumoși, tineri, oameni care realizează că în anul 2014 timpurile s-au schimbat.
Oameni inteligenți, așa ca tine, care prin exemplul personal, o să schimbe într-o zi lumea.

 

Sper că te-am pus pe gânduri! Vreau să citesc părerea ta într-un comentariu!

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: