[Recenzie] Irationalitatea Benefica – Dan Ariely

O carte foarte bună! Cred că am citit-o în 2-3 zile, pentru că m-a prins, pur și simplu nu îmi venea să o las din mână deși aveam articole de scris, diverse treburi, întâlniri și alte proiectele la care lucrez. Iraționalitatea Benefică este, pe scurt, o carte explică felul în care sfidăm logica la serviciu și acasă.

Dan Ariely este profesor la univesitatea Duke și este specializat pe psihologie și economie comportamentală. Îmi place de Ariely pentru că povestea lui de viața este una incredibilă și o să o regăsiți și printre paginile acestei cărți. Corpul său a fost ars în proporție de 70-80% și după multe tratamente a reușit să arate mai ok și să funcționeze ca un om normal. Adată cu această experiență negativă au venit și ideile sale, dorința de cercetare a acestui domeniu.

 

A fost o lectură plăcută și în continuare îți voi prezenta 3 idei din sutele de idei pe care urmează să le citești în cartea.

 

 

3 Idei Din Cartea Iraționalitatea Benefică 

 

1. Efectul Ikea. Asemănător efectului de posesie, acesta ne spune că efortul investit produce atașament față de lucrul respectiv. De asta ne atașam de lucrurile pe care noi le-am construit și ne referim la ele ca fiind, ale noastre.

 

2. Rutina henodică. Presupune de fapt: să ținem pasul cu ceea ce-și mai iau vecinii. Așteptăm cu nerăbdare lucruri care să ne facă fericiți, fără să realizăm cât de scurtă este această satisfacție, iar când intervine adaptarea, pornim în căutarea altor lucruri. Pe termen lung nu vei mai fi așa de fericit cu ceea ce te entuziasmează acum.

 

3. Evoluția. Comportamentului nostru nu s-a schimbat. În mecanismul nostru de apărare este implementat următorul lucru: atunci când, în antichitate, găseam grăsimi și zahăr trebuia să mâncăm mult, pentru a face provizii. Acum deși toată situația s-a schimbat încă avem implementate în noi acele idei de atunci, acele mecanisme ce ne ajutau să supraviețuim. De asta mâncăm în exces iar apoi trebuie să scăpăm de kilogramele în plus.

 

 Apasă pe butonul de mai jos pentru

a cumpăra cartea cu o reducere de 5%

Buton Cumpara

Click aici pentru a reveni la lista de cărți.

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: