De Ce Nu O Sa-ti Gasesti Niciodata Jumatatea?

BANNER_JUMATATEA2

În urmă cu câteva săptămâni am adresat prin email o întrebare oamenilor remarcabili din grupul VIP al acestui trib (click aici pentru a face parte și tu din acest grup) aceasta fiind, una foarte simplă: Tu ți-ai găsit jumătatea?

Am primit sute de răspunsuri, pe care le-am citit, notat și pe care le voi lua în calcul în noul curs #relatiiremarcabile. Descoperă mai multe despre curs apăsând aici.

Ceea ce majoritatea oamenilor care au citit întrebarea nu știu este că această întrebare a fost de fapt una capcană. Doar o singură fată mi-a atras atenția asupra acestui fapt și i-am răspuns, fericit, bucuros și entuziasmat că tocmai acesta era scopul.

Astăzi vreau să-ți vorbesc despre un concept foarte interesant pentru mine și sper că și pentru tine și să-ți răspund la întrebarea: De ce nu o să-ți găsești niciodată jumătatea?

 

1. Tu ești o jumătate?

Eram prin liceu și eram o jumătate.

Eram o jumătate de om, o jumătate de ambiție, o jumătate de concentrare, o jumătate de curaj, o jumătate de sinceritate și o jumătate de iubire. Mă simțeam singur și incomplet, în timp ce îmi acopeream capul cu gluga hanoracului mult prea purtat și lăbărțat pentru acele timpuri frumoase. Mergeam cu privirea în jos și mă gândeam cât de incomplet sunt, cât de ciudat mă simt în acest corp, cât de frumos este să fii mai slab, mai inteligent, mai curajos, mai harnic, mai concentrat, dar niciodată n-am reușit să trec de la a vrea și să ajung la a face. Jumătatea aia de om se întreba dacă nu cumva într-o zi o să-și găsească o altă jumătate de om, o jumătate de inimă, care să se alăture jumătății de inimi de sub hanoracul lăbărțat și să formeze, împreună, o inimă întreagă.

Însă ceva ciudat s-a întâmplat.

Această mentalitate de jumătate de om cu jumătate de inimă, dorind o jumătate de persoană care să mă iubească, mi-a fost ani de zile lanțul și bila grea, de metal, pe care o căram după mine. Eram prizonier al propriei mele minți, închis în închisoarea sufletului meu pe jumătate luminat, precum o semilună, noaptea, când liniștea orașului se așterne peste noi și toate jumătățile de inimi se duc la culcare, sperând ca într-o zi, să-și găsească jumătatea. Așa ca tine?

2. Tu chiar ești o jumătate?

Așa cum ne așteptam, a venit acel moment în care, din cada mea, în timp ce făceam baie, am țipat EVRIKA! și am descoperit de fapt că eu nu sunt o jumătate și așadar nu am nevoie de o altă jumătate. Pentru că evoluția vine în timp, apoi o vedem într-un moment. Așa a fost și cu Freud, Einstein, Gandhi, Newton, dar și cu prietenul nostru din cadă… Arhimede.

Acel moment a venit în timp, iar cum timpul a început să se scurgă printre buzunarele rupte ale hanoracului în care-mi petreceam zilele, am ajuns, încet, dar sigur, la concluzia că de fapt eu nu sunt o jumătate. Eu sunt un întreg.

Sunt un întreg de om, mi-am spus. Am o inimă întreagă, care bate singură, am o minte întreagă care se gândește în mare parte la prostii. Eu nu sunt singur, eu sunt alături de mine, cel mai frumos, inteligent, deștept, dar știu, și modest mi s-a mai spus, eu.

3. Cum adică ești un întreg?

Nici mie nu-mi venea să cred, dar stai să vezi, nici  ție nu o să-ți vină să crezi. Da, și tu ești la fel. Tot un întreg de om, cu o inimă întreagă care nu trebuie să aștepte după o altă jumătate, ci după un alt întreg.

Și nu, nu este vorba de semantică aici. Aici nu ne jucăm cu gramatica și cuvintele frumoase pentru a teleporta imaginile din mintea mea în minte ta, aici vorbim despre lucruri concrete, la fel de concrete pentru o bucată de gând ce îți umple mintea pentru câteva ore și nu te lasă să respiri, conștient.

Da, ești un întreg.

Și poate o să-ți ia 2 minute sau 2 ani sau o viață întreagă să realizezi asta. La un moment dat, o să ajungi la capătul buzunarului hanoracului meu şi o să găsești o hârtie veche, împăturită, pe care scrie: Da, ești un întreg!

Și o să simți ce simt și eu acum. O să simțim împreună, cât de frumos este să trăim într-o lume de întregi, nu de jumătăți, să iubești un om întreg, cu toată inima ta, să oferi întreaga ta atenție, unei persoane întregi la minte, ce nu te întregește, dar îți face viața mai frumoasă decât este ea de fapt.

4. În iubire matematica nu are logică. Unu + Unu = Doi de unu, niciodată un DOI de unul SINGUR.

Cred că mult prea spălați pe creier suntem de zile precum cele ale îndrăgostiților, de imagini care ne spun că într-o zi cineva o să vină și o să ne ridice de la pământ, o să ne sărute talpa și o să ne spună să avem grijă cum călcăm de acum înainte, să nu strivim sărutul. Acel Nichita, dar nu Stănescu, pe care-l așteptăm pe un cal alb, atât de alb, de la prea mult clor, dar și de la prea multă frecare cu cârpa mult prea îmbibată de mirosul acestor zile de pseudo-iubire.

În matematică iubirea nu are loc. Unu plus unu, nu face doi, aici în lumea în care noi trăim, înconjurați de oameni plini, nu de jumătăți.

Unu plus unu face unu. O relație. Un voi, în loc de noi, lucru destul de negativ despre care o să discut în textele viitoare, pentru că sunt prea rebel să le numesc articole pe un blog, sunt de fapt texte într-un spațiu cibernetic, iar eu sunt gânditorul acestor texte ce transcend dincolo de locul, timpul și momentul în care au fost construite.

În iubire 1+1 egal 2 x 1. Adică, rămân ei, singulari, dar împreună, două inimi pline, alăturate, nu o singură inimă. Acele inimi, da, când se sărută posesorii lor, bat la unison. Ceea ce este frumos, acceptabil și eliberator.

5. De ce nu o să-ți găsești niciodată jumătatea?

Nu pentru că am eu ceva cu tine sau că nu ai noroc în dragoste, ci pentru că nu există jumătăți, fiind un om întreg. Există doar întregi. Există doar inimi pline, precum o lună care luminează cu toată forța sa. Nu cred că-ți dorești jumătate de bec care să-ți lumineze creierul în timp ce citești, vrei un bec întreg, de 100w, care să lumineze cu putere toate ideile ce-ți pătrund în minte, prin urechi.

Așa și în dragoste. Nu vrei o iubire 50%. Nu vrei un 50/50. Nu vrei jumi juma. Nu vrei 2 la 10 lei. Nu vrei o reducere de 50%. Nu vrei un cupon, totul la jumătate de preț. Nu vrei o super ofertă.

Vrei de fapt o ediție limitată. Vrei un tablou. Vrei artă. Vrei ceva unic, frumos, doar pentru tine. Vrei un unu întreg, nu două monede de 50 de cenți. Vrei să plătești prețul full, nu half the price. Vrei o amărâtă de pereche de șosete la 10 lei , nu două la 10 lei.

Pentru că nu ai ce face cu o jumătate, ai ce face doar cu ceea ce și tu ești, un întreg.

6. Concluzia

De când mi-am dat jos gluga hanoracului mult prea lăbărțat de pe mine am realizat că de fapt eu sunt un întreg, nu o jumătate, și am învățat să iubesc, trăiesc, simt, mănânc, dorm, dansez, bucur, citesc, și scriu precum un întreg, un alt întreg, care la rândul său gândește la fel.

Crede-mă, nu-ți dorești o jumătate de om, așa cum eram eu atunci, ascuns sub un hanorac. Îți dorești un întreg.

De ce nu o să-ți găsești niciodată jumătatea? Pentru că așa ceva nu există în lumea noastră. Învață să iubești 100% și 100% se va întoarce să te iubească.

Cu 100% din dragostea mea, dintr-o inimă întreagă de om, fără jumătăți de măsură

Cristi F. Ștefan

Vrei o relație de iubire cu adevărat remarcabilă?

În urma a sute de cereri pe care le-am primit de a concepe un curs de dezvoltare personală despre relațiile de iubire, care să se adreseze atât femeilor cât și bărbaților, am început să muncesc cu foarte multă pasiune acum câteva luni. Nu este gata, pentru că vreau să fie la un alt nivel, mult mai profesional, util, interactiv și interesant decât orice curs la care ai participat până acum.

Dar, până atunci, dacă ești la fel de entuziasmat ca mine, avem prima versiune a site-ului, unde îți ofer un mic bonus, pentru că mi-ai fost alături încă de la început.

Apasă aici pentru a te duce spre site-ul cursului Relatii Remarcabile.PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: