De Ce Nu Este Bine Sa Fii Bogat, Sanatos Si Inteligent?

Acum câteva săptămâni am primit un mesaj pe care l-am citit, la care am răspuns și după care mi-am văzut mai departe de ziua mea. Acum câteva zile însă, am primit același mesaj, de la aceeași persoană, subiectul principal al acestui mesaj era: “nu ești congruent în ceea ce spui, în articole prezinti simplitate, dar în postările de pe Facebook îți dorești un Porsche, în articole vorbești despre lucruri bune, dar pui poze cu femei.”

Concluzia mesajului să înțeleg că este următoarea: dacă îți dorești și ești atras de o femeie, bărbat fiind, tânăr și în toate forțele, și vrei să ai o mașină de lux, cel mai probabil ești un pesonaj negativ în ziua de astăzi.

Îmi pare rău pentru toți cei care mă urmăresc că nu îmi doresc o dacia logan (nu că ar fi ceva rău în asta) și să mor singur. Dacă asta înseamnă lipsă de congruență, cel mai probabil m-am exprimat prost, foarte prost.

Este foarte interesant cât de mult ne-a spălat societatea pe creier încât am ajuns să credem că a avea o dorință puternică de a trăi din ce în ce mai bine este ceva rău. Ar fi indicat să te chinui, supui, să muncești din greu cu lopata și să nu îți dorești nimic.

Unde s-a ajuns?

De ce nu este bine să fii bogat, sănătos și inteligent?

Este întrebarea de la care pleacă acest articol, pentru că observ o uriașă limitare în viața multor persoane care pot fi considerate a fi inteligente.

De ce nu este bine să fii bogat? De ce a-ți dori un Porsche și nu un Tico este un lucru negativ? De ce a admira femeia este ceva rău? De ce a te bucura de o viață frumoasă este ceva rușinos? Răspunsul cel mai direct și sincer posibil este următorul:

Pentru că este greu să muncești și este mai ușor să stai degeaba și să comentezi.

Este foarte ușor să spui lucruri, să blamezi, să arăți cu degetul, să scupi sau să înjuri în gând persoana care trece cu un Porsche pe lângă tine, dar este foarte greu să inventezi ceva, să lucrezi zi de zi la visul tău, să pornești o afacere pe cont propriu fără să știi mare lucru, să te avânți în necunoscut, să-ți fie frică dar să preferi să nu stai în zona ta de confort ci să lupți cu frică, să treci peste toate limitările pe care credeai că le ai acum doi ani și să descoperi altele noi.

Nu este ușor să fii bogat, sănătos sau inteligent. Pentru că ai nevoie de foarte multă muncă, muncă inteligentă, încercări, zeci de mii de ore de practică, consecvență, consistență, iubire de sine, încredere în sine și dorință avidă de învățare permanentă.

Dar… de ce sa alegi calea ușoară?

Este foarte ușor să te mulțumești cu puțin, dar nu cred că este soluția pentru o viață minunată, pentru ceea ce spun italienii a fi “las vida es maravigosa” acel “la vita’e bella”.

Nu multe persoane ajung să se bucure de tot ceea ce viața are să ne ofere: mașini puternice și plimbări cu viteză printre străduțele din Monte Carlo, iubiri frumoase pe cele mai însorite locații din lume, sub un palmer, sub un hamac sau într-un ocean de un albastru de cristal, mâncăruri preparate de cei mai pasionați și faimoși chefi din lume, fructe de mare, paste colorate, sushi sau un pahar din cel mai fin vin provenit de la una dintre cele mai controversate familii, considerată a fi parte din organizații secrete, Rothschild.

Nu multe persoane ajung să experimenteze vida maravigosa pentru că se blochează la capitolul muncă sau se plafonează atunci când se uită la exemplele autohtone care s-au îmbogățit peste noapte. Doar că dacă privești cu atenție, cei îmbogățiți peste noapte nu au reușit pe termen lung, pentru că afacerile de succes nu se construiesc în 10 ore prin 5 combinații.

Afacerile de succes durează zeci de ani de muncă perseverentă, zeci de mesaje de la astfel de persoane care-ți spun că nu ești congruent în ceea ce faci și că ești the bad guy dacă-ți dorești un porsche, o femeie frumoasă și o casă la ocean.

Nu ai scuze sa nu trăiești minunat!

Nu ai scuze pentru a duce o viață frumoasă, pentru că nu ești un om care se mulțumește cu lucrurile confortabile, cu ceea ce este mai ușor, cu scurtătura, cu tunul, cu milonul peste noapte. Pentru că aceștia sunt doar legende sau personaje care o să dispară din peisaj destul de rapid.

Renunță să te mai uiți la aceste vedete autohtone, renunță să mai critici persoanele din jurul tău care muncesc până când sângele le curge din ochi, renunță să mai arăți cu degetul, pentru că de fapt… te limitezi pe tine și îți blochezi accesul la o viață bogată, sănătoasă și excepțională.

Viața este pentru a trăi frumos, pentru a ne bucura de tot ceea ce am produs, pentru a nu intra în competiție cu vecinul sau vecina care și-a luat Porsche în timp ce eu am acceptat compromisul de a lucra într-un loc pe care-l urăsc, pe câteva sute de euro, aruncându-mi visul sub preș, din frica de a nu greși, deși… negreșind am greșit cel mai mult.

Riscul cel mai mare este acela de a nu risca. Trăiește-ți viața în cel mai frumos mod posibil. Meriți asta. Meriți tot ceea ce este mai frumos din lume! A te bucura de tot și cel mai bun nu înseamnă că ești un om rău, ci un om inteligent care a găsit o cale, prin muncă, prin dedicație, prin iubire, să ajungă acolo unde toți ceilalți arătau cu degetul și spuneau că strugurii sunt acrii.

Trăiește o viață nelimitată pentru că într-o zi diferența dintre acel om care s-a plimbat cu cele mai scumpe mașini, a văzut cele mai frumoase locuri și și-a satisfăcut cele mai rafinate plăceri este regretul pe care vor fi nevoiți să îl ia cu ei după moarte.

Trăiește viața cu entuziasm, nu cu regret!

CristiPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: