Cea Mai Simpla Metoda De A Invata O Limba Noua

“An investment in knowledge pays the best interest.” – Benjamin Franklin

Franklin avea dreptate, investiția în cunoaștere este cea mai rentabilă investiție pe care o poți face. Principalele surse ale acesteia sunt: cititul și o învățatul unei limbi străine.

De mic am fost obligat să învăț o limbă străină, pe atunci la modă era engleza. Dacă știai engleza erai un om inteligent, cam asta era politica. Acum mai toată lumea știe această limbă (prea puțini o știu bine, însă asta este o altă poveste) ceea ce înseamnă că o singură limbă nu mai este suficient. Timpurile au evoluat și eu mi-am propus să să fiu sincer cu tine, așa că îți spun direct: să știi engleză nu este chiar un avantaj, este ceva normal, nicidecum special.

 

Prin generală am studiat (dacă îi pot spune studiat) limba japoneză. Cu franceza nu m-am înțeles prea bine pentru că nu am avut profesori care să mă facă să o iubesc. Germană nu am învățat, însă știu să vorbesc, să mă descurc, pentru că am stat aproape o lună în Germania și am învățat singur. Cu limba italiana este acceași poveste. A, și mai știu să spun te iubesc în Greacă.

Cu toate astea oarecâte limbi străine știu să vorbesc?

Răspunsul este unul simplu. Una singură. Engleza. Restul sunt precum un roman din care am citit 10 pagini și pretind că am întelețes toată povestea.

 

 

Cea mai simplă și distractivă metoda

pentru a învăța o limbă străină

 

Am tot căutat metode peste metode, mi-am cumpărat cărți, am împrumutat cd-uri, am căutat filmulețe… însă nimic nu a mers pentru că nu poți învăța ceva nou dacă metoda este plictisitoare.

 

Ăsta este un secret pe care ți-l spun. Procesul de învățare trebuie să fie distractiv, captivant, altfel… nu o să funcționeze pe termen lung.

 

După zeci de căutări și încercări eșuate am descoperit un website interesant, care m-a prins, care m-a făcut să îmi placă și să vreau să învăț cât mai mult.

 

Este vorba despre: Duolingo.com  (click aici pentru a te duce spre website)

 

Trebuie să cunoști limba engleză pentru a putea învăța o nouă limbă, însă este tare distractiv și captivant. Website-ul este destul de self-explanatory așa că nu o să-ți prezint eu felul în care trebuie să-l folosești.

 

 

Cum  folosesc eu Duolingo

 

Momentan mă concentrez doar pe o singură limbă și anume franceza. Minunata limbă franceză pe care am urât-o încă din liceu acum parcă începe să îmi placă. Acum îmi pare interesantă. Acum vreau să o învăț pentru că profesorul este un website captivant. Pe viitor urmează să-mi perfecționez japoneza, și apoi să învăț germana și spaniola.

 

Eu procedez în felul următor:

  • în fiecare dimineața când mă trezesc deschid website-ul
  • îmi setez 30 de minute pe cronometru și învăț
  • unele cuvinte le notez pe foaie
  • în metrou sau în alte locuri în care am timp încerc să-mi amintesc ce am învățat, ce cuvinte noi, ce fraze, cum se spune la cuvântul x și așa mai departe.

 

Acum aproape termin level-ul 2 și simt că am învățat câte ceva. Și la Spaniolă sunt la level 1. Dacă vrei să mă urmărești sau să mă adaugi la prieteni, ei bine, adresa mea este următoarea:

 

http://duolingo.com/#/CristiStefan

 

 

Hai să învățăm împreună într-un mod distractiv o nouă limbă!

 

Cristi

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: