O Poveste De Viata. 15 Lectii Invatate

“You only live once, but if you do it right, once is enough.” 
― Mae West

Am primit un mail de curând de la o fată tare interesantă. În primă fază mailul era prea lung așa că mi-am propus  să-l citesc în altă zi. Într-un final m-am decis să-l citesc. Am rămas impresionat de povestea vieții acestei fete așa că am rugat-o să scrie un articol în care să povestească pe scurt și la final să ofere un set de lecții pe care le-a învățat ea până acum.

Mie mi-a plăcut tare mult povestea ei și sper să-ți placă și tie. Demonstrează că multe persoane se luptă cu multe probleme pentru a ajunge într-un punct și cu puțină perseverență și curaj poți ajunge să resești. Fără alte introduceri vă las să citiți povestea ei, dacă vă place vă rog să o încurajați și să dați articolul mai departe, pentru că dacă feedback-ul este unul bun o să o mai rog să scrie pe viitor, de ce nu? 🙂

O poveste de viață

Vreau să îți împărtășesc pe scurt povestea mea dar și cum m-au ajutat articolele și cărțile de dezvoltare personală să reușesc până acum.

Nu sunt o persoană extraordinar de sociabilă, însă cu câțiva ani în urmă nici nu puteam vorbi cu cineva fără să simt că îmi iese inima din piept de emoție. Ceea ce suntem acum este rezultatul a ceea ce am trăit în trecut, iar această afirmație se aplică foarte bine în cazul meu. Acum 14 ani părinții mei au hotărât să vândă casa, să își lase părinții, locurile de muncă din Republica Moldova și să ne stabilim în România. Îți dai seama prin ce am trecut: eu cu accentul meu. Eram bătaia de joc atât a colegilor, cât și a profesorilor. Nu deschideam gura niciodată și în fiecare zi când ajungeam acasă plângeam și spuneam că vreau să ne întoarcem.

 

Venind în România, părinții mei au fost nevoiți să renunțe la profesia lor și să găsească o modalitate de a supraviețui așa că au hotărât să plece din țară atunci când  li s-a refuzat echivalarea diplomelor și a anilor de experiență. Prin urmare, am rămas cu bunica – profesoară de matematică. Cu ajutorul ei am reușit să mă remarc ca elevă bună la matematică, de la media 5 am ajuns la media 10 în școala generală. Am ajuns la un liceu unde toată lumea era diferită…colegii foarte amabili și sociabili, profesorii notau în funcție de nivelul de cunoștințe, dar și de progresul fiecărui elev de la un semestru la altul…mă simțeam minunat.

 

Am simțit pe propria piele cum e să obții un lucru la care ai visat, iar când l-am obținut am dat-o în bară. Cel mai semnificativ exemplu este experiența Erasmus. Mi-am dorit atât de mult să merg în Franța să studiez. Pentru asta chiar am muncit. Am învățat limba franceza acasă, singură din cărțile pe care mi le-am cumpărat. Am scris o scrisoare cât se poate de motivantă, iar la interviu am reușit să iau o notă mare astfel încât am obținut locul mult dorit la Bordeaux.

 

Am ajuns acolo unde am primit o cameră mizeră, plină cu mucegai, gândaci și fără baie proprie. Eu obișnuită cu tot comfortul de acasă am ajuns într-o cameră unde aveam să îmi petrec 5 luni alături de gândaci. Am încercat să depun o cerere pentru o cameră decentă și nu mi-a fost aprobată pe motiv că stau doar un semestru. Rezultatul…depresie, frică, nopți nedormite, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare. Am crezut că înnebunesc. După o lună m-am calmat, am început să mă obișnuiesc, mi-am spus că nu are sens să distrug această experiență pentru câteva inconvientiente.

 

Aveam cursuri de la ora 9 la ora 16, uneori până la 17 plus o oră jumătate petrecute în tramvai până la facultate ( 45 min dus, alte 45 întors). Toți studenții mergeau la petreceri, făceau diverse activități numai eu stăteam la facultate și când mă întorceam nu îmi doream decât să dorm.În final am reușit eu să mă apropii de colegi, cu unii am devenit foarte bună prietenă. Cu toate că am învățat, nu am reușit să iau toate examenele și am fost foarte dezamăgită că am fost atât de interesată cu câteva luni înainte, am cumpărat cărți și chiar mi-am dedicat mult timp învățatului și rezultatul a fost nepromovarea. Rateu…parțial!

 

Când am ajuns acasă am  fost nevoită să dau două examene pentru a compensa lipsa creditelor. M-am descurcat, dar mi-am spus că așa ceva nu se va mai repeta niciodată. Mi-am promis că voi învăța foarte mult în ultimul semestru astfel încât să compensez minunata medie din primul. Între timp am dat peste site-ul tău și am cumpărat și cartea Puterea magică a gândului de Dr. David Schwartz pentru a reuși să îmi păstrez motivația.

Mi-am propus să nu mai amân lucrurile, să termin disertația înainte de termen și să nu mă mai gândesc la eșec. Și ghici ce…pentru că mi-am stabilit un obiectiv clar – media 9,60 am învățat constant și am reușit să mă apropii de acest obiectiv…am avut 9,40. Disertația am terminat-o cu o lună înainte de termen.

 

Am studiat 5 ani contabilitatea, dar  în acest an am hotărât că e timpul pentru o schimbare. Din această cauză am  aplicat pentru un master în Franța în domeniul managementului și am reușit! Am fost admisă! Asta simt că trebuie să fac acum așa că merită să încerc.Plec în câteva săptămâni…simt cum mă copleșesc emoțiile, frica de un nou început și nu în ultimul rând gândul la cât de dor îmi va fi ce de cei de acasă. Mă calmez singură când realizez că eu asta mi-am dorit și pentru asta trebuie să muncesc în continuare pentru a fi mulțumită de mine însumi.

 

În concluzie, ceea ce am vrut să subliniez în toată povestea asta este că oamenii trebuie singuri să se motiveze, să caute un țel pentru care să lupte. Fără stabilirea unor scopuri nu suntem nimic. Suntem doar niște oi rătăcite care trec prin viață fără să se bucure de ea.  Cum spuneai și tu în carte: trebuie să ne depășim limitele și să ieșim din zona de confort. Prin autodisciplină, gândire clară și stabilirea unor obiective suficient de motivante pentru noi, doar așa putem fi mulțumiți de noi înșine.

 

15 lecții  învățate din experiența mea de viață

 

1. Mereu trebuie să lupți pentru obiectivele propuse, indiferent de vocile celor din jur.

2. Doar prin învingerea fricii și a propriilor limite poți evolua.

3. Dorința trebuie dublată de acțiune pentru a reuși. Lipsa acțiunii ne intensifică teama și ruinează încrederea în propriile forțe.

4. “Trebuie să îți lărgești orizontul” nu este doar o expresie spusă de profesori la sfârșit de liceu. Cu cât cunoști mai multe persoane și locuri, cu atât ești mai stimulat să îți îmbunătățești gândirea și acțiunile.

5. Socializarea se face ieșind afară, nu în fața calculatorului. Este foarte interesantă experiența multiculturală. Te face să apreciezi mai mult ce ai și țara în care trăiești.

6. Când îți stabilești obiectivele nu trebuie să existe loc de ambiguitate. Mintea va găsi soluții pentru îndeplinirea scopului inițial.

7. Curiozitatea îți oferă noi oportunități.

8. Munca constantă urmată de pauze scurte este cheia succesului.

9. Când ceva nu merge bine trebuie să încerci o nouă abordare, nu să te dai cu capul de pereți și să plângi în pernă. Un duș rece și căutarea unor noi soluții te ajută să vezi problemele cu alți ochi.

10. Identificarea propriilor greșeli este foarte importantă. Autocritica este constructivă.

11. Adoptarea unui comportament proactiv în detrimentul scuzitei de orice fel.

12. A fi sincer, respectuos, disciplinat, recunoscător și a ști să îi asculți pe cei din jur sunt lucruri importante, indiferent de țara în care te afli.

13. Nu trebuie să îți chinui mintea visând la o modalitate de a obține lucrurile fără a depune cel mai mic efort. Suntem ceea ce suntem azi datorită alegerilor făcute ieri.

14. Învățatul nu se termină în momentul în care absolvim.

15. Prietenii ne influențează caracterul!
Gata. Câtă înțelepciune și frumusețe în textul scris de Livia, nu? Vreau să o încurajăm tare dacă v-a plăcut, prin like-uri, share-uri și tot ce puteți voi. Mie îmi place tare mult cum scrie și lecțiile pe care le oferă, pentru că simt din tot sufletul că este o persoană inteligentă care a trecut prin multe și nu a renunțat atunci când viața a devenit mai grea pentru ea.

Tot respectul pentru astfel de oameni și probabi ca pe viitor o să mai apăra articole scrise de ea, pentru că sunt ceva special.

CristiPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: