Cum Sa-ti Recapeti Libertatea

Aventura s-a putea să te rănească dar monotonia o să te ucidă!

 

Mai știi cum erai atunci când erai mic? Alergai toată ziua fără să te gândești că există posibilitatea să cazi. Te cățărai în pom, la 10-15 m întâlțime și nu te mai gândeai ce o să pătești dacă o cracă se va rupe. Toți copiii din parc erau prietenii tăi, de la fete la băieți, cu toți te imprieteneai și te jucai ore în șir. Erai pe afară toată ziua, liber, plin de energie și entuziasm.

 

Însă între timp ai crescut, acum ești un om mare, când te gândești cine ești îți spui că ești un adult cu responsabilități și obiective. Cu target-uri de îndeplinit. Cu deadline-uri. Te complaci în situația în care ești, lucrezi într-un loc de muncă crezând că ești norocos să-l ai, pentru că pe criza asta cauți stabilitate, uitând să te gândești că de fapt ei sunt norocoși să te aibă, dar gândirea aceasta s-a dus de mult. În tine încă se ascunde copilul acela liber, fericit și plin de energie, însă acum te-ai supus sistemului societal și te-ai lăsat manipulat de el acea libertate și entuziasm numindu-se acum de fapt imaturitate.

 

Doar nu vrei să se facă referire la tine că ești imatur nu? Doar nu cumva vrei ca parinții să te judece și să te critice pentru că nu ai un job stabil? Doar nu vrei ca societatea să nu te accepte pentru că nu ai o familie, un copil sau o casă (proprietate personală luată pe credit la care o să plătești încă 50 de ani de acum înainte). Doar nu vrei să superi persoanele din jurul tău determinându-le să te critice, judece și să te arate cu degetul? De ce ai vrea asta, este o nebunie, nu?

 

De ce ai vrea să trăiești viața ta, în loc să trăiești viața pe care părinții, societatea, profesorii, șefii, ți-o impun.

 

Sper că nu ai intrat atât de mult în sistemul ăsta sau mai bine zis eu nu ți-a intrat atât de mult în creier încât să te prinzi că o zic la modul ironic.

 

În tine se ascunde copilul acela, unic, minunat, liber, vesel, plin de energie și de entuziasm pentru viața, pentru lucrurile simple, însă faptul că tu te-ai supus sistemului acum faci parte din el și oamenii care nu se supun lui sunt priviți ciudat. Auzi lumea spunând, cine se crede ăsta, are 35 de ani și nu a lucrat o zi din viața lui, călătorește prin lume și scrie pe un blog, ce e asta? Ar trebui să se maturizeze și să se angajeze.

 

Mentalitatea asta poate nu este șocantă pentru tine însă pe mine mă surprinde de fiecare dată când o aud. Și crede-mă, am auzit-o de sute de ori, probabil și tu poți spune același lucru.

 

Însă eu sunt aici cu un scop. Să-ți ofer ideile care să te facă să realizezi lucruri. Dacă ai urmat sistemul și ai călcat pe urmele părinților cel mai probabil te asemni cu un pește într-un acvariu  (sistem) și eu sunt aici, o voce din mintea ta, arătând spre el și strigând Ești într-un acvariu! Ești în apă! iar tu mirat și sceptic te uiți la mine spuându-mi: ce e aia apă, ce e ăla acvariu?

 

Adevărata întrebare a acestui articol este cum scoatem la lumină copilul acela liber, entuziasmat și plin de energie? Răspunsul este următorul.

 

 

Fondul pentru aventură

 

Ce fond mă Cristi, ești nebun? Eu am taxe de plătit, facturi, întreținere, fond de aventură-mi treubuie mie! Nu știi tu ce e aia muncă și obligații.

 

Ar fi reacția ta inițială dar ascultă-mă puțin, poate inveți ceva din această “inocență” și “imaturitate” a mea și din faptul că nu am fost încă spălat pe creier de societate sau mi-am dat seama și am oprit dușul cu apă rece ce pătrundea prin tot corpul meu, schimbându-mă pe zi ce trece câte puțin.

 

Ce este fondul pentru aventură? Fondul pentru aventură este pur și simplu ceea ce ai înțelege că este. Este un “borcan” sau un cont bancar în care tu îți pui bani, lună de lună, să zicem 10% din ceea ce câștigi sau 5%, cui îi pasă, important este să fie ceva pus acolo lună de lună.

 

2 Pași

1) Ia un borcan, un plic sau deschide-ți un cont nou la bancă în care virezi lunar 5-10% (sau oricât) din venitul tău.

 

2) Ia o foaie A4 și un pix, pui un cronometru pentru 10 minute și începi să notezi pe o foaie care sunt lucrurile incredibile, spontane și nebunești pe care ai vrea să le faci cu viața ta! Apoi din fondul ăla te duci și le faci!

 

Idei: bunjee, skydiving, plecat până la mare și înapoi cu trenul fără cazare, fără nimic, alergat noaptea pe străzi prin tot orașul, cumpăr unei familii care locuiește pe stradă ceva de mâncare, mă împrietenesc cu toată lumea din lift, mă arunc într-o cascadă, merg pe bicicletă tot Transfăgărășanul sau Transaplina și așa mai departe.

 

Apoi după ce se adună ceva bani, deobicei o să vezi că lucrurile nebunești pe care vrei să le faci nu implică resurse atât de uriașe pe cât credeai, începi și tai de pe listă lucruri.

 

Așa îți recapeți inocența, libertatea și entuziasmul. Așa te bucuri mai mult de viață. Așa scoți la lumină copilul acela incredibil din tine! Așa se nasc amintirile, experiențele și lecțiile importante și extrem de valoroase care vin odată cu acestea.

 

Ai două variante 

 

Acum după ce ai citit acest articol ai două variante. Să dai din cap și să zici ce tare apoi să ieși. Sau să iei foaia aia A4, pixul și să începi să-ți verși ideile și creativitate pe foaie. Apoi din următorul salariu să începi să tai lucruri de pe listă! Să trăiești viața asta cu adevărat, nu doar să exiști! Să faci ceva incredibil, nebunesc și de care o să-ți aduci aminte toată viața! Asta înseamnă o viață liberă, asta trebuie să însemne de fapt viața ta, faptul că nu te supui în totalitate tuturor regulilor și indicațiilor societății și că faci ceea ce vrei tu cu adevărat să faci!!! 

 

Te rog eu din sufletul meu să alegi varianta a 2-a. Eu am ales-o de ceva vreme și pot spune că lecțiile venite din acele experințe unice sunt incredibile, o mare de înțelegere se va deschide în fața ta, un ocea de cunoaștere te așteaptă, totul începe cu primul pas, acel pas pe care îl vei face acum!

 

CristiPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: