Povestea Primului Maraton

Acum fix un an de zile cântăream cu aproximativ 25 de kilograme mai mult și cea mai lungă distanță pe care o alergasem era de 5 km, după această distanță pur și simplu nu mai puteam.

Un an de zile mai târziu, am reușit să dau jos acele kilograme în plus, să alerg un total de peste 784 de kilometrii și să alerg primul meu maraton în mai puțin de 5 ore, care înseamnă nici mai mult, nici mai puțin de 42,195 de kilometrii.

Așa că astăzi vreau să-ți spun pe scurt povestea primului meu maraton, o experiență frumoasă dar în același timp foarte dureroasă.

 

 

Kilometrul 0 – Kilometrul 15

 

Eram entuziasmat că o să pornesc spre ceea ce avea să fie cea mai dureroasă experință din viața mea, dar nu știam încă pentru că nu parcursesem o distanță mai mare de 21 de kilometrii până acum, dar în mintea mea mă așteptam la durere, foarte multă durere. Îmi era foarte frică să nu-mi apară durerea de la genunchi pe care am avut-o acum 2-3 săptămâni și care m-a determinat să ratez câteva antrenamente (esențiale).

 

Startul a fost foarte bun, pe lână faptul că am plecat din spate și am pierdut 2-3 minute, am alergat relaxat, vesel și zâmbeam pe tot parcursul drumul, până la kilometrul 15.

 

După ce am coborât de pe Calea Victoriei și am făcut dreapta am avut impresia că mai am foarte puțin, dar distanța era uriașă, până după Opera Română, la o intersecție după, iar apoi urma să întoarcem.

 

Kilometrul 15 − Kilometrul 21

 

În mintea mea am făcut calculele și am ajuns la concluzia că o să-l termin, deși ultima oră, jumătate de oră, o să fie un chin, o să-l termin.

 

Am trecut de kilometrul 21 și m-am uitat cum cei care terminau semimaratonul primeau medaliile iar eu mai trebuia să mai alerg încă două ore și jumătate.

 

Până aici mă simțeam excelent, nu aveam dureri, lusem gelurile, batonul, apă și isotonicul conform planului făcut de acasă și m-am oprit să-mi dau cu gel pe genunchi. Îmi era tare frică să nu-mi apară durerea de genunchi, dar nu aveam de unde să știu că asta avea să fie cea mai mică problema a mea.

 

Kilometrul 21 – Kilometrul 31

 

Am alergat încă o dată spre Arena Națională, deja pe traseu mai eram foarte puțini și destul de răsfirați. Mulți dintre alergători mai mergeau, deși eram doar la kilometrul 23-24, eu mă simțeam foarte bine, fără dureri, fără oboseală, mă simțeam perfect.

 

După ce am ajuns la Arena Națională durerile au început să apăra. Așa că am decis până când beau apa și mănânc jumătatea de baton rămasă să mai și merg. Dar când mergeam durerile se simțeau și mai tare, așa că am decis să alerg.

 

Din spatele meu a venit un băiat, pacemaker, și l-am întrebat pentru ce timp? Mi-a spus că pentru 4 ore și 45 de minute. Atunci m-am bucurat și am început să mă țin după el, dar după o vreme l-am pierdut.

 

Kilometrul 31 – Kilometrul 35

 

De la kilometrul 31 a început chinul. Dureri foarte mari în mușchii de la picioare, gambe și talpile picioarelor pur și simplu nu le mai simțeam de durere.

 

Am început să fac calcule, să-mi mușc limba și buzele, să mă concentrez pe alte lucruri în afară de durere. Mă tot uitam la cei care veneau de la Unirii, eu fiind pe la kilometrul 33, ei pe la 24. Îmi tot spuneam că dacă eram în locul lor aș fi renunțat, nu aveam pur și simplu cum să alerg atât de mult și ce bine că sunt aici.

 

Am observat că atunci când mă uitam la alte persoane care erau într-o situație mai grava decât a mea începeam să mă simt mai bine, să mă încurajez și cred că așa am reușit să-l duc până la capăt.

 

La kilometrul 35 mi-am mai dat cu gel pe toți mușchii, dar și așa nu mai conta pentru că nu mai simțeam altceva decât o durere fantastică în ambele picioare.

 

Kilometrul 35 – Kilometrul 40

 

Pe drum m-am împrietenit cu un tip care abia mai mergea, dar să alerge. Eu deși credeam că sunt mai bine decât el eram aproape în acceași situație, abia mai puteam să pășesc, fiecare pas însemna o durere foarte mare în picioarele mele.

 

Am zis să-l încurajez și să-i spun că nu mai e mult, și el mi-a zis că oricum vrea să-l termine, nu contează cum, nu mai are cum să dea înapoi. Apoi am reluat alergarea.

 

Și când zic alergare, mă refer că am alergat 4 minute, am mers 4 minute și tot așa. Mai mult mers. Și când mergeam parcă mă durea mai tare, așa că mi-am propus să alerg de la kilometrul 36 până la următorul punct de reîmprospătare doar ca timpul să treacă mai repede și să nu mai simt așa de tare durerea.

 

Nici nu știu cum am ajuns la kilometrul 40. Mi-am spus că nu mai fac așa ceva în viața mea, pentru că este un chin… și nu merită să mă fac să sufăr atât de tare și pe o perioadă de 3 ore.

 

Kilometrul 40 – Kilometrul 42.195 – Finish

 

Deja pe la kilometrul 41 nu-mi venea să cred cât am alergat. M-am uitat la ceas, scria 4 ore și 50 de minute. Am alergat aproape cinci ore cu mici opriri? Eu? Wow. Asta explică durerile pe care le simt în picioare. Nu credeam că pot face asta.

 

După kilometrul 41 atmosfera era ca de sărbătoare. Toată lumea ne încuraja și țipa și cântau și era foarte, foarte mare gălăgie. Mi-am scos căștile din urechi, mi-am pus player-ul în buzunar pentru a mă putea bucura de afmosfera incredibilă de acolo.

 

Până la linia de finish am alergat fără oprire, și pe ultima sută am sprintat, sprintat cu durerile pe care le aveam înseamnă o alergare puțin mai rapidă și am trecut poarta zâmbind.

 

Timp total: 4 ore și 48 de minute. Distanța: 42 de kilometrii și 195 de metrii.

Durerea pe care o simțeam nici nu mi-a mai permis să mă bucur, m-am gândit că nu merită să mă chinui așa de tare, însă sunt bucuros că am trecut și prin această încercare.

 

 

Concluzia

 

Concluzia este că: să nu faci asta niciodată, dacă vrei să treci prin chin, mult chin și multă durere! Dar de ce m-ai asculta? Nu mă asculta, fă-o și vezi pe pielea ta.

 

Este o experiență unică. O experiență care o să-ți mărească orizontul de înțelegere. O experiență care o să-ți arate că deși corpul tău nu mai poate să alerge, mai este acolo ceva în tine: mintea, sufletul, orice, care mai trage de el. O experiență care o să te formeze, o să te construiască și o te facă mai puternic, până la urmă ești omul ăla care a alergat 5 ore o distanță de peste 40 de kilometrii. Nu oricine are puterea fizică și în special mentală să facă așa ceva.

 

Ne vedem la semi-maratonul din primăvară și, de ce nu, la maratonul din octombrie, pentru că deși foarte dureroasă este o experiență ce merită repetată!

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: