6 Motive Pentru Care Sa Meditezi Zilnic Si Cum Sa O Faci

Când am descoperit, acum ceva ani, meditatul am zis că este o mare prostie. Că este ceva așa… ciudat, abstract și în același timp dubios.

Am judecat un lucru pentru că nu l-am înțeles.

Însă am început să meditez. Prima dată pentru câteva minute. Țin minte că mintea mea zbura la fiecare două secunde și era frustrant. Nu puteam să stau nici măcar 10 secunde fără să mă gândesc la altceva.

 

O minte plină de zgomot este principala cauză a unei vieți nedisciplinate. Asta este sursa principală a problemelor din viața ta. O minte calmă, disciplinată este ceea ce ai nevoie pentru a ajunge departe.

 

Motive pentru care este bine să meditezi:

 

Eu îți recomand să meditezi zilnic. Iata câteva dintre lucrurile pe care le-am învațat din meditat, de când am pătruns în acestă zonă de calm:

  • Meditația te calmează și te ajută să elimini din mintea ta gândurile negative care te încurcă în drumul tău spre ceva măreț.
  • Meditația îți oferă un moment de liniște. Începi să-ți vezi viața și poziția în care te aflii ca pe o fotografie. Știi ce-i de făcut pentru a ajunge unde vrei să ajungi.
  • Meditația îți crește puterea de concentrare. Meditând îți vei crește puterea de concentrare și asta este esențial. Un om care nu se poate concentra mai mult de 20 de minute asupra unei cărți, asupra studiului, muncii sale este un om care nu o să ajungă prea departe.
  • Meditația te disciplinează. Faptul că faci din asta o rutină vei afla că dacă faci lucruri mici zi de zi, în timp beneficiile o să apară. Nu trebuie să faci totul acum, te învață că un imperiu se construiește cu efort depus zilnic.
  • Meditația te ajută să asculți mai atent, să înțelegi lucrurile la un nivel mai adânc, să pricepi concepte dificile la primă vedere.
  • Meditația îți liniștește mintea, corpul, sufletul, asta te ajută să te concentrezi asupra lucrurilor care contează cu adevărat în viața ta.

 

 

Astea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le-am observat eu că rezultă din meditație.

 

 

Cum să meditezi zilnic?

 

Sunt multe moduri în care poți face asta, însă eu o să-ți recomand ceea ce am observat că funcționează pentru mine:

 

1. Meditează zi de zi. Nu trebuie să pierzi o singură zi, pentru că dacă ai pierdut una asta se va transforma în cinci, în 2 săptămâni și tot așa. Așa că meditează zilnic.

 

2. Meditează la aceeași oră. Acest este un aspect foarte important pentru că dacă meditezi la aceeași oră sau după aceași acțiune, în creierul tău se va forma un obicei. Dacă vrei să citești mai multe despre cum poți să formezi un obicei și cum funcționează creierul nostru referitor la acest aspect îți recomand cartea – Power of Habit, de Charles Duhigg (click pe titlu pentru a te duce spre magazin)

 

3. Începe cu două minute. Nu trebuie să meditezi 30 de minute din prima, ci poți începe cu două minute. O să treacă așa de repede și în plus de asta din 24 de ore pe care le are ziua cred că poți dedica 2 minute acestui obicei, așa că nu o să găsești scuză să nu o faci.

 

4. Elimită lucrurile ce îți distrag atenția. Atunci când meditezi trebuie să închizi tot ceea ce ți-ar putea distrage atenția, pentru acele două minute.

 

5. Cum se meditează? Dacă nu cunoști asta, am făcut pentru tine un mic ghid format din 3 pași simpli prin care te învăț să meditezi, este foarte simplu. Ghid: Cum să meditezi (în doar 3 pași)

 

 

Asta-i tot ce trebuie să cunoști pentru a începe să meditezi, pentru a începe să te concentrezi pe momentul prezent și pentru a te bucura cu adevărat de viață și ceea ce poate să facă organismul tău.

 

Resurse:

 

Dacă ești interesat de câteva resurse legate de acest curent și de subiecte adiacente acestuia îți pot recomanda următoarele cărți:

1) Puterea prezentului, de Ekart Tolle  (Click pe titlu, redusă la 15 lei)

2) Mai mult cu mai puțin, de Leo Babauta (Click pe titlu pentru o reducere de 5%)

3) Mintea Zen. Mintea Începătorului, de Suzuki Shunryu (Click pe titlu pentru o reducere de 25%)

 

 

O săptămână liniștită îți doresc,

Cristi

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: