10 Motive Pentru Care Este Bine Sa Meditezi

 

Un lucru știu sigur, meditația este un obicei al oamenilor de succes, al oamenilor cu adevărat remarcabili, iar pentru că împreună formăm un trib plin de oameni remarcabili ar fi indicat să te oprești puțin și să iei în calcul această practică.

De peste un an de zile meditez iar din aceste momente de liniște am descoperit multe lucruri la mine.

Așadar am scris un articol mai diferit pentru tine, care conținea 10 motive pentru care ar fi indicat să nu meditezi, după deja celebrul 10 moduri prin care să-ți bați joc de viața ta și 10 lucruri pe care să nu le faci cu viața ta.

Nu ar fi bine să meditezi dacă:

1. Nu vrei ca toată viața ta să alergi după mai mult

Gândește-te în felul următor. Dacă toată viața ta vrei din ce în ce mai mult: un salariu mai mare, haine mai frumoase, un partener mai deștept, o casă mai mare, o mașină mai luxoasă, o petrecere și mai frumoasă, tot timpul vrei mai mult, dar niciodată nu apuci să te bucuri de ceea ce ai. Făcând asta, breaking news, nu o să fii fericit niciodată! Pentru că tot timpul o să vrei mai mult și mai mult și niciodată nu o să te oprești să realizezi cât de multe ai realizat până acum.

Fericirea este posibilă acum, iar acest lucru nu exclude evoluția. Nu mai te concentra pe o țintă din viitor, pentru că o să duci o viață mizerabilă și plină de căutare, iar într-un final s-ar putea să descoperi că tot ceea ce căutai era deja aici și acum. Asta descoperi prin meditație.

Dacă nu meditezi o să fii precum un rege care plânge pentru că mai vrea încă o cucerire, deși are un întreg imperiu la picioarele sale. Niciodată mulțumit, tot timpul flămând și dornic de mai mult. 

 

2. Vrei să nu-ți pierzi viața în dialogul mintal

“Ce bine ar fi să-i spun una acum! Da, hai! Spune-i! Da’ ce, eu sunt prost? De ce să nu îi spun?” sau “Uite cum se uită toată lumea la mine.” sau cel mai grav “Nu cred că o să reușesc să fac asta, pare greu. Nu știu.”

Toată viața ta o să fie doar o serie de scuze și replici prostești pe care ți le-ai spus și de care ai tot ascultat. Pentru că niciodată nu ai avut curajul să faci ceva măreț cu viața ta, pentru că tot timpul te-ai supus și ai rămas blocat în închisoare minții. Cerul nu este limita, mintea ta este limita. Totul este imaginar, iar prin meditație descoperi acest concept.

Dacă nu meditezi o să ai impresia că toată lumea este împotriva ta, că totul este o competiție, că viața este un concurs și că primul pierzător este cel care a luat locul al 2-lea. Dar dacă tu crezi că viața este o competiție, din start, ai și pierdut. 

 

3. Vrei să nu-ți irosești viața comparându-te

“Ioana are picioare mai frumoase decât ale mele, ea are un prieten mai bun, o casă, uite ce mașină are colega mea, eu când o să am așa ceva?”

O să ai așa ceva când o să te oprești din comparat. Iar prin meditație o să înțelegi cu adevărat că nu există comparație. Această acțiune este bazată 100% pe ego. Iar ego-ul este flămând și o să mănânce fiecare picătură de energie și motivație din tine. Și o să te pierzi într-o viața bazată pe comparații și plină de tristețe și nefericire.

Din meditație înveți că fiecare individ are drumul său și că nu are legătură cu drumul tău. Faptul că o persoană este mai sus decât tine acest lucru nu înseamnă nimic. Fiecare are o poveste, iar tu o să înveți cum să-ți trăiești propria poveste de viață, făcând din aceasta una remarcabilă.

 

4. Vrei să nu te cerți cu toată lumea

Tot ego-ul o să te pună într-o ceartă permanentă cu toată lumea din jurul tău, o să creadă că ceilalți vor să fie mai tari decât tine, o să vrea tot timpul să demonstreze ceva și o să te lase epuizat și trist.

Pentru că dacă tot timpul încerci să demonstrezi ceva, cel mai probabil nu ai acel ceva. Oamenii care realizează că-l au, nu mai simt nevoia să-l demonstreze. Gândește-te la asta următoarea dacă când vrei să spui despre tine cât de inteligent ești, oare Einstein făcea asta?

 

Din meditație înveți de unitate, de conceptul că toți suntem unul și unul suntem toți. Faptul că te porți urât cu un semen al tău rezultă că te porți urât cu tine. Această unitate se regăsește și în fizica cuantică, pentru că nu poți să separi un atom de un altul și să nu se producă schimbări.

 

5. Vrei să ai control asupra vieții tale

Dacă vrei să duci viața precum o frunză care se lasă purtată de vânt și nu are absolut nicio putere să-l controleze, atunci nu medita.

Nu medita, dacă nu vrei să ai control asupra vieții tale.

Nu medita dacă nu vrei să te manifești așa cum ești, să te exprimi sincer și să realizezi că toată puterea este în interiorul tău și că poți face orice îți dorești și poți ajunge dincolo de orice limite setate de om.

Din meditație înveți că majoritatea oamenilor sunt închiși în propria minte și sunt dominați de mentalitatea de victimă, iar prin meditație înveți să treci peste mentalitatea de victimă, dăunătoare ție, și să adopți mentalitatea de creator. 

 

6. Vrei să nu-ți pierzi identitatea

Dacă atunci când frumusețea ta nu o să fie la fel ca în tinerețe și dacă vrei să te întristezi și să realizezi că nu mai are sens să trăiești pe acest pământ pentru că ți-ai pierdut frumusețea, atunci nu medita.

Nu medita, pentru că meditația te va învăța cum să te detașezi de corpul tău, pentru că nu ești corpul tău. Meditația te va învăța cum să te descoperi cu adevărat, cum să realizezi cine ești tu cu adevărat și ce poți face pe acest pământ. Dacă nu vrei asta, nu medita, te rog!

Meditația te învață impermanența lucrurilor. Totul este trecător, chiar și viața noastră, iar atașamentele de orice fel sunt dăunătoare. 

 

7. Vrei să devii mai înțelept

Atunci când ai dreptate îți hrănești ego-ul. Pentru că TU ai dreptate și EI sunt proști, și nu au dreptate. Această dorință de a avea constant dreptate o să te mănânce de viu, pe interior și o să te distrugă. O să te transforme într-un om care tot timpul contrazice și care vrea să demonstreze oamenilor cu care vorbește cât de inteligent este EL și cât de proști sunt EI!

Meditația îți arată că a avea dreptate înseamnă ca altcineva să greșească, iar acest element este doar hrană pentru ego și nu o satisfacție autentică, rezultând în tristețe, nu bucurie.

 

8. Vrei să ai relații autentice

Nu medita dacă vrei relații bazate pe dependență și nu relații sincere și autentice, pline de iubire sinceră. Pentru că meditația o să te învețe cum să te detașezi, meditația o să-ți arate că iubirea nu există în forma promovată de reclame și televizor, iubirea nu înseamnă durere, chin, groază și plânsete. Iubirea înseamnă cu totul altceva, iar dacă vrei să o experimentezi cu adevărat, ar fi indicat să investești în dezvoltarea ta spirituală.

Meditația te învață că starea naturală a universului este dominată de iubirea necondiționată. Dar din păcate majoritatea oamenilor nu ajung să experimenteze acest frumos dar, iubirea necondiționată pentru oricine și pentru orice. 

 

9. Vrei o disciplină de fier

Un milionar a spus la un moment dat că dacă eram în război acum, eram morți demult. Omul a fost antrenat de cei mai duri și disciplinați oameni din armata SUA. Omul a realizat ce înseamnă disciplina și disciplina vine din concentrare, din focus, din abilitatea de a te concentra ore în șir asupra unui lucru până când este gata.

Disciplina o să te ducă departe, dar dacă nu vrei să ajungi departe, nu medita. Mai bine nu meditezi și mai bine alegi calea ușoară. Poți să trăiești și fără meditație.

 

Meditația te învață să te concentrezi. Iar concentrarea este baza dacă dorești să faci ceva măreț cu viața ta. Fără de concentrare suntem doar animale sociale care ne pierdem în zgomotul cotidian. 

 

10. Vrei să fii un om remarcabil!

Poți să trăiești și fără meditație. Nu este nevoie să citești nimic, nu este nevoie să investești în tine, nu este nevoie să mănânci sănătos, nu este nevoie să îți construiești relații, nu este nevoie să fii remarcabil. Nu este nevoie!

Mediocritatea ne înconjoară, ne uităm în jurul nostru și asta vedem. Oameni nu foarte inteligenți, pe poziții înalte, dar care nu sunt fericiți cu adevărat. Oameni care cred că conduc mare lucru, dar care în sinea lor nici măcar nu pot să se conducă până la toaletă. Oameni care vorbesc despre iubire, dar în sinea lor nu au experimentat niciodată cu adevărat iubirea sinceră și non-dependentă.

Viața celor mai mulți dintre cei pe care tu îi privești zilnic pe stradă este o viață tristă, singură, chinuitoare și mediocră. Asta înseamnă media. Media înseamnă dezastru. Chiar și unul dintre cei mai mari scriitori spunea că dacă faci ceea ce face majoritatea, ar fi indicat să ieși cât mai repede din turmă, pentru că o să sfârșești exact ca ea. O să duci o viață mediocră.

Însa, pe acest site vorbim despre oameni remarcabili și inteligenți, despre oameni care au curajul să se dezvolte, care nu aleg să mănânce acum un baton ce ciocolată deși sunt conștienți că greutatea lor este mult peste limitele setate de ei. Despre oameni cu adevărat inteligenți, raționali și frumoși. Iar dacă faci parte din acest trib, ar fi indicat să meditezi. O să-ți salveze viața și nu o să te arunce în groapa mediocrității.

Pentru că cel mai trist mod prin care poți să-ți trăiești viața este să nu faci ceea ce ai simțit! Și am trecut prin asta, ani de zile am simțit durerea și regretul vorbelor pe care nu le-am spus, pentru că am fost mult prea laș, dar apoi m-am eliberat. Am spus tot ce am simțit. Am făcut tot ce am simțit, fără să-mi pese de ce zic părinții sau vecina de la etajul 2, profesorul la colegii. Pentru că nu sunt sclvul gândurilor mele și pentru că din meditație am învățat că toată puterea universului se află în mine.

Eu am ieșit din mediocritate și nu mai vreau niciodată să mă întorc acolo. Iar acest loc este pentru oamenii care vor să fie cu adevărat remarcabili și care doresc să-și doboare toate limitele.

 

Vrei să descoperi mai multe despre meditație?

Mdulul din luna mai este despre meditație, pentru că meditația m-a învățat calea pe care să mă îndrept zi de zi prin multă acțiune și muncă dedicată, făcută din iubire necondiționată. Dacă dorești să descoperi mai multe și să te ajut să adaugi în viața ta acest obicei al oamenilor remarcabili te invit, apasând aici.

O viață liniștită!

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: