3 Motive Pentru Care Meriti Tot Ce E Mai Bun Din Lume!

Particip la un experiment de 21 de zile și trebuie să fac o provocare în fiecare zi și o provocare a fost să fac ceva pentru mine.

Mai exact, să mă răsfaț. Să mă întreb dacă ar fi să aleg orice de pe lumea asta, ce aș face? Pentru că merit, pentru că am tras până acum și pentru că în fiecare zi fac lucruri pentru a mă îndrepta spre mai bine. Și am făcut, iar după această experiență am rămas cu mai multe gânduri.

După ce am făcut ceva pentru mine, ceva ce mai făcusem de nu știu când, am rămas cu următoarele idei:

  • Muncim și tot muncim dar nu știm exact pentru ce. Pentru recunoaștere socială oare? Pentru validare socială? Pentru ce? Nu pentru noi? Nu noi suntem cea mai importantă persoană de pe planetă? Nu pentru a ne face să ne simțim mai bine? Nu pentru a face persoanele pe care le iubim să se simtă mai bine?
  • Să faci lucruri pentru tine poate să fie inconfortabil, ciudat și în același timp avem o mare reținere.
  • Ezităm atunci când urmează să ne răsfățăm, să ne purtăm frumos cu noi, pentru că avem impresia că nu merităm. 

Deja am atins un punct slab cu acel: avem impresia că nu merităm, nu? Pentru că mulți dintre noi, până și eu, simțim că nu merităm să facem lucruri frumoase pentru noi, să ne răsfățăm și ne judecăm atunci când le facem.

Toate provin de la ideea că nu avem destul de multă încredere în munca nostră, în ceea ce am creat și că nu credem prea mult în noi, adică… nu ne iubim așa de mult.

Dar, hai să-ți dau 3 motive pentru care meriți tot ce e mai bun pe lumea asta:

 

1. Pentru că tu eşti cea mai importantă persoană

Tu ești cea mai importantă persoană de pe lumea asta. Am descoperit asta, acum mulți ani de zile atunci când căutam iubirea altor persoane, urmând mai apoi să-mi dau seama că dacă eu nu mă iubesc pe mine nimeni nu o să mă iubească.

Fă ceea ce faci pentru tine și dacă să oferi ajutorul îți aduce satisfacția (și îți aduce, pentru că suntem ființe sociale) atunci fă și asta. S-a descoperit că atunci când facem cadouri fericirea noastră crește. Pentru că suntem recunoscători pentru oamenii respectivi, le arătăm iubirea noastră și le oferim ce avem mai bun. Asta ne facem mai fericiți, perfecți unul pentru altul, trăind în armonie și iubire, frumos, nu? 🙂

 

2. Pentru că ai realizat atât de multe!

Și pun pariu că ai făcut-o. Și nu, nu te compara cu mine. Și nu, nu te compara cu cine are mai mult sau mai puțin. Compară-te cu tine, cel de ieri și observă cât de mult ai evoluat și ai realizat.

Probabil că ai construit lucruri frumoase, că ai ajutat persoane (direct sau indirect) și că ai făcut mult bine în lumea asta și cel mai probabil nici nu-ți dai seama de asta.

Ai realizat foarte multe. Doar faptul că mă citești spune ceva despre tine. Spune că ești un om inteligent, care preferă să se dezvolte, să afle idei noi, să citească, să se cultive, ești precum o plantă și în fiecare zi ai grijă de tine, astfel peste ani o să crești și o să te faci și mai frumos decât ești acum. Ai răbdare și vei vedea.

3. Pentru că dacă tu nu, atunci cine?

După cum îți spuneam, acum câţiva ani căutam tot ceea ce nu puteam să găsesc în interiorul meu la persoanele din afară, creându-se astfel acele relații bazate pe dependență. Dar nu știam, eram mic, am o scuză.

Apoi am descoperit că toate lucrurile pe care vreau să le primesc ar fi bine să le ofer. Să ofer ceea ce vreau să primesc mai mult pe lumea asta. Și pentru a putea să ofer iubire, cuvinte frumoase, grijă, încurajare și toate cele trebuie să le găsesc în interiorul meu și să mi le ofer mie în primul rând!

Pentru a avea relații cu alte persoane trebuie să am o relație sănătoasă cu mine. (pune asta pe profilul tău de Facebook, pentru că e foarte tare și adevărată propoziția). Așa că am început să-mi ofer iubire, cuvinte frumoase, să am mai multă grijă de mine, să mă încurajez mai mult și să nu mă mai critic așa de aspru.

M-am prins că dacă nu eu, atunci cine? Așa că am făcut primul pas. Așa că vreau să faci primul pas prin provocarea de mai jos:

 

Provocare

Vreau să faci următorul lucru. Să te oprești din tot ceea ce faci și să te gândești la o întrebare: Ce ai vrea să faci pentru tine azi? Ceva frumos, ceva ce te va face mai fericit? Ceva pentru că meriți!

Te provoc să iei acel lucru și să-l faci acum! Vreau să te răsfeți azi. Vreau ca astăzi să fie cea mai frumoasă zi din viața ta, organizată chiar de tine!

Îmi promiți că vei face asta? Ai deja 3 motive solide pentru care meriți tot ce e mai bun în lumea asta, mai trebuie să faci primul pas.

 

Lasă-mi un comentariu cu ceea ce ai ales să faci pentru tine, chiar sunt curios!

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: