Minimalism. Despre Cum Am Renuntat La Lucrurile Inutile Din Viata Mea

Cât de puternice sunt atașamentele astea… până și pentru mine, care scriu despre ele și le conștientizez cât de cât. Multe sunt foarte ascunse în subconștientul nostru și abia atunci când începem să renunțăm la lucruri ne dăm seama de cât de puternice sunt, cât de mult de influențează existența și ne blochează evoluția…

Acum 2 zile…

Hai să-ți zic ce am făcut acum 2 zile, pentru că de atunci mă simt ca și când am pierdut ceva din mine, mă simt ciudat, incomod și nu înțelegeam de ce, dar acum am aflat și m-am gândit să împărășesc cu tine, poate învățăm ceva din asta.

Acum 2 zile am șters toată arhiva de la browser-ul web. Și am pierdut pur și simplu toate website-urile pe care am intrat. Când tastez faceb, nu mai îmi apare facebook.com. Când tastez crist nu mai îmi apare crististefan.com și toate acele scurtături pe care le-am creat pentru a mă mișca mai repede, dar! 

Dar am realizat că toate astea sunt atașamente. Sunt lucruri care-mi distrag atenția. Pentru că în viața mea nu site-urile pe care intru contează. Nu ăștia sunt pilonii pe care vreau să-mi așez existența,  scopul meu și moștenirea pe care vreau să o las în urma mea. Nu o arhivă mă reprezintă pe mine. Nu 3 poze mă reprezintă. Nu documenele pe care le dețin mă reprezintă.

 

Oare cum o să mă simt dacă pierd website-ul ăsta?

Chiar mă întrebam zilele trecute, oare cum o să mă simt dacă o să pierd site-ul? Dacă o să pierd tot ceea ce am scris aici? Dacă o să șterg definitiv toate articolele? Oare o să mă simt gol pe dinăuntru? O să simt că nu reprezint nimic? O să mă afecteze? Oare o să fiu mai trist?

M-am gândit mai bine și ce am realizat… că nu. Poate o să mă afecteze pe moment, dar știu că lucrurile astea au rămas în mintea voastră, v-au ajutat la momentul respectiv și în sinea mea îmi doresc să și obțineți un rezultat cu toată informația pe care o citiți de aici. Rezultatul poate să fie de orice natură, poate o schimbare de paradigmă, poate că ai aflat o idee nouă, poate că te-am pus pe gânduri sau poate că ai folosit ideile de aici pentru a fi mai fericit, cine știe.

Și dacă ar fi să rămân gol, în fața blocului meu, așa cum a rămas Tyler Durden în Fight Club, cred că atunci o să realizez cine sunt de fapt. Atunci o să renunț la a mă identifica cu egoul, cu sinele fals și voi începe să mă identific cu adevăratul eu.

 

Pentru că atunci când pierzi totul ești liber să faci orice… 

 

Dar nu-mi doresc să se ajungă acolo, îmi doresc doar detașare. Detașare de rezultat, detașare de stimulii externi pe care-i primesc din site și din ceea ce fac, detașare emoțională (adică relații bazate pe dependență), detașare de tot și de toate lucrurile care îmi hrănesc egoul.

Cum m-am detașat de lucruri?

Acum 2-3 luni am formatat cu totul calculatorul. Am vrut să mă concentrez pe esențial. Acum am instalate 5-6 programe, pe care le folosesc strict pentru scris și citit, fiind cele două lucruri pe care pun foarte mare preț la acest moment.

Acum ceva timp mi-am donat 3-4 saci de haine. Pentru că aveam prea multe și nu le foloseam și pentru că există oameni care nu au deloc sau prea puțin.

Acum 4-5 săptămâni am renuțat la cărțile pe care nu le mai citeam și le-am dat unor persoane care le folosesc. Pentru că nu are sens să țin în bibliotecă multe cărți pe care nu le citesc.

Am renunțat să mai port ceas. Am renunțat la toate obiectele de pe masa mea. Am renuțat la toate caietele, pixurile, cariocile și toate documentele pe care și așa nu le mai foloseam.

 

Acum sunt gol. Am un laptop de la care vă scriu, un telefon, câteva cărți, o tabletă de pe care citesc cărți și articole și destul de puține haine (10-15 tricouri, 5 cămăși, 3 perechi de pantaloni, 2 geci, 2-3 prechi de încălțăminte și lenjerie)  pe care încerc să le combin pe cât de simplu pot.

Nu sunt sărac, pentru că obțin un venit ok din cartea Simplu, și te invit să o citești, așa mă încurajezi și-mi dai putere să scriu și mai mult, și din publicitatea afiliată, din care după impozitare mai iau 40%.

Nu sunt sărac pentru că aleg să călătoresc în loc să-mi cumpăr un alt tricou. Nu sunt sărac pentru că pun mare preț pe oameni, pe relațiile sociale, pe călătorii, pe experiențe și aleg să cunosc oameni noi în loc să arunc banii pe lucruri nefolositoare. Nu sunt sărac pentru că banii pe care-i obțin îi reinvestesc în site, prin cumpărat de cărți din care mă documentez, platit domeniu și host, platit taxele pentru carte, plătind impozitele pentru afiliere și petrecându-mi timpul cu oameni interesanți, prin centru, pe la workshopuri și pe la conferințe.

Nu am mașină, nu am casă, nu am ceasuri scumpe (am câteva, dar nu le mai port), nu am 500 de gadgeturi (am 3), nu am costume, nu am lanțuri de aur, brățări sau alte accesorii, singura mea avere este una de natură spirituală, intelectuală și emoțională.

Și te întrebi oare dacă o să rămân așa toată viață, și-ți spun că  banii, abundența și prosperitatea sunt elemente foarte importante pentru mine, însă felul în care le voi obține este ceea ce contează cu adevărat pentru mine. Adică vreau să ofer, să fac bine, să ajut și toate lucrurile pe care le doresc în viața mea o să vină. Sunt sigur de asta. Din experiența mea limitată de viață și existența mea umilă pe acest pământ, știu că aceasta este calea, să ofer și să fac bine ca obiectiv principal al existenței mele, restul fiind doar efectul acțiunilor mele, nu scopul!

 

Experiment. Te provoc să elimini lucrurile nefolositoare din viața ta

Vrei un experiment care o să te facă să te simți incomod și o să-ți distrugă atașamentele? Iată câteva idei:

  • Șterge-ți arhiva de la browser, get a fresh new start. Alege 10 siteuri utile pe care să le vizitezi când ai computerul deschis.
  • Nu mai pierde timpul pe internet. Folosește-te de tehnologia asta incredibilă pentru a crește, a evolua, a crea și inspira pe cineva, nu pentru a-ți umple creierul cu serotonină verificând facebook-ul.
  • Pune preț pe relațiile umane.
  • Editează-ți prietenii. Alege-i doar pe cei mai deștepți, inteligenți și spirituali dintre ei.
  • Participă la workshop-uri interesante, la programe, la orice crezi tu că te poate ajuta în evoluția ta.
  • Citește cărți.
  • Vizitează locuri noi.
  • Oferă fără să vrei ceva în schimb. Oferă iubire, bine, prețuire, o vorbă caldă, o încurajare, înțelegere, mulțumire și fă lumea asta un loc mai bun în fiecare zi.

 

Cu mult drag, în speranța că tot ceea ce fac aici te ajută,

Cristi F. ȘtefanPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: