Ce Se Intampla Dupa Ce Mori? O Poveste Care O Sa Te Puna Pe Ganduri

 

Am momente în care încep să-mi pun întrebări al căror răspuns nu există. Îmi place să observ cât de puține lucruri știu, cât de prost sunt de fapt… eu recunoscând acest lucru la mine, spre deosebire de multe persoane care încă mai trăiesc în iluzia inteligenței. Până și Newton a fost prost, până și Einstein, dar cred că aici este o discuție destul de filosofică sau mai bine zis o discuție despre perspective: la ce parte a paharului ne referim.

 

Ultima întrebare pe care mi-am adresat-o a fost următoarea: ce se întâmplă cu mine după ce mor? Dacă mă refer la acest corp știu ce se întâmplă, pentru că am văzut sute de documentare cu oameni care mor, însă eu cred că eu nu reprezintă corpul, ci este ceva mult mai adânc acolo, este vorba poate de energie, nu știu sigur, dar simt și cred că și tu simți, că tu nu ești corpul tău, ești cineva închis în acest corp. Corpul este doar o unealtă care ne ajută să ne descurăm în acestă lume.

 

Se pare că nu sunt singurul care crede asta, care crede că suntem mai mult decât un simplu corp. Un doctor a realizat următorul experiment. A luat persoanele bolnave de o boală incurabilă sau care mai aveau câteva ore de trăit și le-a așezat pe un cântar. A observat un lucru fascinant. După moartea acestora greutatea lor s-a diminuat cu 21 de grame.

Probabil că noi, că tu, suntem acele 21 de grame care pleacă din acest corp. Nu știm sigur, pentru că nu vrem să facem eroarea de logică despre care vă vorbesc și în cartea Simplu.

 

După cum îți poți imagina răspusul la întrebare nu îl poți da. Și prefer să nu îl dau. După cum spunea și Richard Feyman (laureat nobel în Fizică) mai bine să nu credem în nimic decât să credem ceva ce ar putea să fie greșit. Și cred că are dreptate, cred că este un nivel de inteligentă destul de ridicat pe care trebuie să-l atingi pentru a transcede la ceea ce vrea el să spună și pentru a accepta că.. de fapt, nu știm nimic. Nu avem niciun răspuns.

 

 

Ce se întâmplă după ce mori?

Neliniștit fiind, am zis totuși să caut un răspuns (inexistent de altfel, ci doar pure speculații) la acestă întrebare. În drumul meu, care probabil nu a fost unul întâmplător (sau cel puțin așa îmi place să cred, pentru că îmi place să cred că multe lucruri au sens, deși, cel mai probabil, nu au) am dat peste o poveste care m-a emoționat.

Povestea, mai bine zis dialogul, dintre cele două persoane tu și o forță supremă (numită Dumnezeu, Allah, șamd) m-a făcut piele ca de găină și m-a emoționat foarte tare. Rareori se întâmplă acest lucru, așa că astăzi vreau să împărășesc cu tine această povestioară.

 

 

Povestioara

Erai pe drum spre casă când ai murit.

Ai avut un accident de maşină. N-a fost cine ştie ce, dar a fost fatal. Aveai o soţie şi doi copii. Ai murit fără dureri.. Doctorii au încercat din răsputeri să te salveze, dar fără succes. Corpul ţi-a fost pur şi simplu fărâmiţat; mai bine că ai murit, crede-mă.

Şi după ce ai murit, m-ai întâlnit pe mine.

 

“Ce…s-a întâmplat?” ai întrebat. “Unde sunt?”

“Ai murit,” ţi-am răspuns fără ocolişuri. N-avea rost să te iau cu binişorul.

“Era….un camion…şi am început să derapez…..”

“Mm…da,” am zis.

“Am…..am murit?”

“Da. Dar nu fi supărat. Toată lumea moare.” am răspuns.

 

Te-ai uitat prin-prejur. Nu era absolut nimic. Numai tu şi cu mine.

“Ce este asta?” ai întrebat. “Asta-i viaţa de după moarte?”

“Da şi nu, ” am răspuns.

“Cine eşti tu, Dumnezeu?” ai întrebat.

“Da, eu sunt Dumnezeu.” am răspuns.

“Copiii mei….şi soţia mea……” ai început să zici.

“Ce-i cu ei?”

“Or să fie în regulă?”

“Hai c-am văzut-o şi pe asta,” am zis. “Tu tocmai ai murit şi te interesează de familia ta. Nemaipomenit.”

 

Te-ai uitat la mine cu fascinaţie. Nu mă vedeai ca pe Dumnezeu. Mă vedeai ca pe un om sau femeie oarecare. Poate cu un pic de autoritate. Mă vedeai mai mult ca pe o profesoară de gramatică, decât ca pe Cel Atotputernic.

 

“Nu te-ngrijora,” ţi-am zis. “Se vor descurca. Copiii îşi vor aduce aminte numai de momentele bune petrecute cu tine. Soţia ta va plânge cu lacrimi, dar sufleteşte va fi eliberată. Ca să fiu cinstit, căsătoria voastră nu mergea chiar aşa de bine. Ca o consolare, să ştii că soţia ta se va simţi vinovată de faptul că se va crede eliberată.”

“Aha,” ai zis. “Şi…ce se-ntâmplă acuma? Mă duc în Ceruri, sau în Iad, sau ce….?”

“Niciuna,” ţi-am răspuns. “Vei fi re-încarnat.”

“Aha, aveau dreptate Indienii.” ai zis.

“Toate religiile au dreptate, în felul lor,” am zis. “Hai cu mine.”

“Unde mergem?” ai întrebat în timp ce mergeam împreună prin nicăieri.

“Nicăieri,” ţi-am răspuns. “Dar este plăcut să vorbeşti în timp ce mergi.”

 

“Şi atunci care este sensul?” ai întrebat. “Când mă re-nasc, am să uit totul, nu-i aşa? Ca un bebeluş. Toate experienţele şi tot ce am făcut în viaţa aceasta nu vor conta.”

“Nu-i chiar aşa.” am zis. “Ai înlăuntrul tău toate cunoştinţele şi toate experienţele din vieţile tale anterioare. Doar că nu-ţi aduci aminte de ele chiar acuma.”

M-am oprit din mers, şi mi-am pus mâinile pe umerii tăi. “Nici nu-ţi imaginezi cât de frumos şi magnific si gigantic este sufletul tău. Mintea umană poate să conţină doar o bucaţică mică din ceea ce eşti tu cu adevărat. E ca şi cum ţi-ai băga un deget intr-un pahar cu apă, ca să vezi dacă apa este caldă sau rece. Pui o bucăţică din tine în container, şi când o iei înapoi ai acumulat toate experienţele pe care le-a avut acel container.”

“Ai fost în omul acesta pentru 48 de ani, aşa că n-ai avut timp să descoperi toată conştiinţa ta imensă. Dacă mai stăm mult pe aici, ai să-ţi aduci aminte despre tot. Dar n-are rost să facem asta între două vieţi.”

“Şi atunci, câte vieţi am trăit?”

“Ah… multe, nenumărat de multe. Şi multe diferite vieţi.” am răspuns. “Acuma te trimit să fii o ţărăncuţă Chineză in anul 540.”

“Stai aşa…ce zici….?” ai început să te bâlbâi. “Mă trimiţi înapoi în timp?”

“Ai ghicit. Timpul există numai la tine în univers. La mine lucrurile sunt diferite.”

“Da …de unde eşti tu?” ai întrebat.

“A, bineînţeles că sunt şi eu de undeva.” am răspuns. “De undeva din altă parte. Şi mai sunt o grămadă ca mine. Sunt sigur că ai vrea să afli totul, dar sincer îţi spun că n-ai să înţelegi.”
“Ah…,” ai zis un pic amărât. “Ia stai aşa. Dacă mă re-încarnez în alt timp, aș putea să interacţionez cu mine însumi de atunci.”

“Bineînţeles. Aşa se întâmplă mereu. Şi amândouă vieţile tale sunt conştiente doar de ele însele; nici nu-şi dau seama una de alta, sau ce se întâmplă.”
“Şi atunci care-i rostul lor?”

“Serios?” te-am întrebat. “Chiar serios, mă întrebi care-i rostul vieţii? Nu este cam banală întrebarea?”

“Nu, nu, este o întrebare foarte serioasă pentru mine,” ai persistat.

M-am uitat în ochii tăi şi ţi-am zis: “Rostul vieţii, şi motivul pentru care am făcut acest univers, este ca tu să te maturizezi.”
“Cum adică, omenirea? Vrei ca omenirea să se maturizeze?”

“Nu, ci doar tu. Am făcut acest univers întreg doar pentru tine. Cu fiecare viaţă pe care o trăieşti, creşti şi te maturizezi şi devii o inteligenţă mai mare.”

“Doar eu singur? Şi ce se întâmplă cu restul omenirii?”

“Nu există restul omenirii.” ţi-am răspuns. “În acest univers nu suntem decât noi doi, tu şi cu mine.”
Te-ai uitat la mine cu privirea pierdută. “Dar restul oamenilor de pe pamânt….”
“Toţi sunt tu. Diferite re-încarnări ale tale.”
“Stai un pic. Eu sunt toţi oamenii !?”

“Acum ai înţeles!” am zis, şi te-am bătut uşor pe umăr.

“Eu sunt fiecare fiinţă umană care a trăit?”

“Sau care va trăi, Da.”

“Eu sunt Abraham Lincoln?”

“Eşti în acelaşi timp şi Ceauşescu,” am adăugat.

“Eu sunt Hitler?” ai întrebat îngrozit.

“Şi eşti şi milioanele de persoane pe care el le-a omorât.”
“Eu sunt Isus?”

“Da, si eşti şi toţi cei care l-au urmat.”

Ai amuţit.

 

“De câteori ai asuprit pe cineva, te-ai asuprit pe tine însuţi.” ti-am spus. “De câteori ai avut milă de cineva, ai avut milă de tine însuţi. Orice fericire sau supărare, pe care orice om a avut-o, ori o va avea, vor fi experienţele tale.”

Ai stat şi te-ai gândit lung.

“Da de ce?” ai întrebat. “De ce faci toate acestea?”

“Pentrucă într-o zi, vei fi ca şi mine. Căci asta eşti. Eşti ca şi mine. Eşti copilul meu.”

“Ce..!?” ai zis fără credinţă. “Vrei să spui că eu sunt un dumnezeu?”
“Nu, nu încă. Eşti încă mic, şi eşti încă în creştere. Dar după ce ai trăit toate vieţile omeneşti din toate timpurile posibile, înseamnă că ai crescut de ajuns ca să te naşti în lumea mea.”

“Deci tot acest univers, este…..” ai zis.

“Doar un ou.” am răspuns.

“Hai că-i timpul să te trimit în viaţa următoare.”

 

Şi te-am trimis.

 

 

Concluzia

Cel mai probabil povestioara este pură ficțiune, însă noi nu trebuie să ne concentrăm pe asta. Eu sunt de părere că trebuie să ne concentrăm pe lecția care o putem trage din acestă poveste.

Pentru mine a fost una uriașă, acum rămâne ca tu singur să tragi lecția de acolo, pentru că este posibil ca tu să înțelegi altceva.

 

Sper că te-am pus pe gânduri și de ce nu, te-am făcut să plângi, dar cel mai important sper să realizezi că existența noastră pe acest pământ poate să însemne mult mai multe decât ne place să credem că înseamnă și că trebuie să ne purtăm cu multă iubire și compasiune cu toată lumea din jurul nostru, chiar și cu persoanele care încearcă să ne facă rău.

Cu mult drag,
Cristi F. Ștefan

 

Sursa: The Egg By: Andy Weir (http://www.galactanet.com/oneoff/theegg_mod.html)PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: