De Ce Nu Reusesti Sa Te Concentrezi

Pentru cine nu știe ce înseamnă multitasking, am să explic pe scurt – înseamnă să faci două sau mai multe lucruri deodată.

Ce legătura are multitaskingul cu productivitatea?

Una extrem de importantă.

Când vrei să termini de făcut un lucru, singura modalitate de a mări timpul depus pentru terminarea acelui lucru este de a face mai multe lucruri în același timp. Simplu.

Este dovedit științific faptul că mintea, creierul nostru nu poate face două lucruri în același timp.

Dacă ne uităm la un filmuleț și în același timp citim ceva, de fapt creierul nostru trece de la unul la altul. Pentru 3 secunde e atent la filmuleț, pentru 10 este atent la ceea ce citești șamd. Până la finalul filmulețului ai facut două lucruri prost.

Acesta este un sfat extrem de important. Încearcă ca, de acum înainte, să te concentrezi strict pe o singură acțiune. Cum fac eu în momentul de față. Mă concentrez doar pe redactarea acestui articol, fără să am vreun video pornit, sau să citesc o carte. Stau la masa mea de lucru și scriu.

De acum înainte când citești, citește și când te relaxezi, relaxează-te. Nu încerca să faci doua lucruri în același timp pentru că nu funcționează. Degeaba crezi tu că ești mai productiv petru că studiile spun altceva.

Mai târziu – am primit ceva reclamații, cum că ce spun eu aici nu are o bază științifică, ca raspuns vă fac trimitere doar la acest studiu științific (Tinbergen Institute – Multitasking: Productivity Effects and Gender Differences; Thomas, Buser; Noemi, Petter).

Lectură plăcută! 

 

Tu ce părere ai despre multitasking? Erai conștient de ceea ce am scris în acest articol?

Scrie-mi răspunsul tău într-un comentariu!

 

Mulțumesc Violetei, de la scriebine, pentru corectarea acestui articol. PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: