7 Pasi Practici Pentru A Renunta La Mentalitatea De Victima

Revin cu un articol din categoria hard love pentru că simt că ai nevoie, pentru că simt că motivația începe să se ducă, pentru că te-ai atașat de mesajele de genul: motivația este precum un duș, de asta o recomandăm zilnic. Pentru că atunci când ești determinat și știi ce vrei de la viața ta, lucrezi din greu, oră de oră, minut de minut, acestă frază devine o afirmație de marketing care vinde cărți și cursuri.

Vreau să-ți spun un singur lucru, pentru că m-am săturat de oameni plângăcioși, de oameni care spun următoarlele lucruri:

 • nu pot să fac nimic în situația asta
 • de ce viața este așa de grea?
 • de ce nu primesc tot ce îmi doresc?
 • nu am destui bani să încep o afacere
 • ce viața nasoală duc, toată lumea este contra mea
 • de ce trebuie să fie așa de greu?

De fapt toți acești oameni sunt un singur lucru: sunt o victimă a societății, a părinților, a profesorilor și a președintelui. Acești oameni nu o să facă nimic cu viața lor pentru că dau vina pe lucrurile exterioare, pe lucrurile pe care nu le pot controla și uită să se concentreze pe ceea ce contează cu adevărat: pe interior.

M-am săturat de astfel de oameni și când îi aud îmi vine să îi zgudui bine de tot și să le spun cât de tare pot eu: tu realizezi că ești singurul responsabil de existența ta??? Dacă viața ta este mizeră, dacă ești trist, prost, sărac, gras, nesănătos, este din vina ta! Nu din vina societății, a părinților, a serviciului, a oamenilor care te privesc, a show-ului de la tv care-ți spune că România e o țară coruptă plină de hoți și curve.

Este vina și responsabilitatea ta!

Simt o emoție foarte puternică atunci când văd astfel de oameni pentru că acum 3-4 ani eram în aceeași situație:

 • mă plângeam că am note mici la facultate dar stăteam toată ziua și mă jucam pe calculator
 • mă plângeam că nu sunt inteligent dar nu citeam nimic
 • mă plângeam că nu aveam o relație cu cineva dar îmi era frică să îi propun unei fete să ieșim în oraș
 • mă plângeam că nu am bani dar nu faceam nimic cu viața mea și stătea pe portofelul părinților
 • mă plângeam că toată lumea este împotriva mea dar eu nu iubeam pe nimeni
 • mă plângeam că eram gras, urât și când mă uitam în oglindă simteam o ură uriașă dar băgam în mine toate prostiile din lume pentru a îmi acoperi tristețea

Iar în momentul în care văd oameni care trăiesc viața cum o trăiam eu atunci pur îmi vine rău. Pentru că nu vreau să văd pe nimeni în situația în care eram eu atunci, atât de jos, în situația de victimă. Așa că, dacă ești o victimă aplică următorii pași și scapă de această mentalitate idioată și care-ți distruge viața.

Cum scapi de mentalitatea de victimă

1. Observă momentul în care te plângi, în care dai vina pe exterior și în acel moment realizează că este RESPONSABILITATEA TA!

Dacă prietenul sau prietena s-a despărțit de tine cel mai probabil nu ai fost the boyfriend/girlfriend of the year. 

2. Renunță la televizor sau orice altă sursă de bârfă, de oameni cretini, de lucruri idioate care îți inundă mintea, pentru că ești ceea ce gândești, iar dacă toată ziua ți-o petreci ascultând prostiile altor oameni, oare ce o să ajungi?

3. Înlocuiește televizorul, prietenii care bârfesc, cu multe cărți. Foarte, foarte multe cărți. Și ori de câte ori dai vina pe exterior, deschide o carte, citește și aplică informația de acolo.

4. Ai mare grijă la credințele pe care le ai despre viață. Dacă-ți ghidezi viața după principiul: banii sunt ochii dracului, cel mai probabil nu o ai foarte mulți bani. Dacă-ți ghidezi viața după ideea: femeile care sunt într-o poziție de conducere sunt curve, cel mai probabil ești un simplu muncitor care dorește să ajungă mai sus, dar nu își permite. Credințe proaste egal rezultate proaste.

5. Programarea pozitivă, încarcă-te zi de zi cu multe idei geniale, citește despre oameni care au făcut ceva măreț cu viața lor (Einstein, Jobs, Lincoln, Freud, Franklin) oameni care nu au fost victime, oameni care și-au luat viața în mână și am muncit din greu pentru visul lor. Nu s-au lăsat doborâți de nimeni și de nimic.

6. Ia o foaie de hârtie și fă acum o promisiune că nu o să mai ai o atitudine de victimă. Scrie pe foaie ceva de genul ăsta, ideea e să simți o emoție puternică atunci când scrii:

“Vreau să vă spun un singur lucru despre mine: o să lupt toată viața mea până când o să ajung acolo unde mi-am propus.

Chiar dacă o să-mi fie greu, chiar dacă o să cad la pământ de 100 de ori, chiar dacă o să fiu călcat în picioare, chiar dacă nu o să mai am de bani să mănânc, chiar dacă o să eșuez, chiar dacă o să fiu criticat, invidiat, jignit, arătat cu degetul, chiar dacă o să mor încercând să ajung acolo!

Dacă în drumul meu o să mă vedeți pe jos, dezamagit, derutat și plin de frică, să-mi amintiți că mi-am promis, într-o seară mie și vouă, că nu mă voi da bătut niciodată și că într-o zi voi ajunge acolo.

Orice s-ar întâmpla voi lupta toată viața mea să ajung unde mi-am propus. Orice s-ar întâmpla nu o să mă dau bătut. Asta reprezintă una dintre valorile după care îmi ghidez viața: nu te da bătut, încercă, încercă și iar încercă, până când o să reușesti.

Mult succes în tot ceea ce faceți, orice faceți: nu vă dați bătuți niciodată! Visul este al vostru, nu lăsați pe nimeni să îl fure sau să vă facă se credeți că nu-l puteți avea vreodată!”

7. Dacă ai sărit peste punctul nr. 6 cel mai probabil nu faci nimic viața ta și nici nu o să faci de acum încolo. Așa că, ia nenorocita aia de foaie de hârtie, un pix, și scrie. Acum! Pentru că un imperiu nu se constriește dacă ești pasiv și citești mult. Un imperiu se consturiește prin multă muncă și acțiune! Perseverență, chin, durere, acțiune, acțiune și iar acțiune. Lucrurile foarte bune nu vin ușor pentru că altfel toți leneșii din lume s-ar bucura de ele.

Ai de ales, să trăiești viața ca o victimă și să te plângi la cea mai mică adiere de vânt că totul este împortiva ta, că, bla bla și bla bla, sau să iei viața de coarne și să lupți! Și să eșuezi și să cazi pe jos și toată lumea să dea cu piciorul în tine. Și nimeni să nu creadă în tine! Și toți să te ia în glumă. Și peste 5, 10 ani de muncă zi de zi, de perseverență, de motivație, de putere în formă pură, să te ridici și să devii ceea ce ești tu cu adevărat!

Sper să alegi calea dreptă și sinceră, sper să nu alegi calea mizerabilă pe care eu am ales-o acum 3-4 ani!

Ridică-te, șterge-te de praf, și pune toată inima și forța în ceea ce faci! Rezultatele nu au cum să nu apară! După 2 ani de zile de muncă zilnică și din ce în ce mai bună încă lucrezi la visul meu, citesc 6-7 ore pe zi, scriu alte  2 ore, mă văd cu oameni inteligenți de la care iau și ofer idei, tot timpul alerg și mai tare, pentru că știu că viața merită trăită la cel mai frumos nivel, nu la nivelul de jos, de victimă, de plângăcios.

Acționează! Mult succes,

Cristi F. Stefan

Am fugit să citesc, chiar dacă este duminică și toată lumea doarme, se joacă sau se uită la televizor, eu citesc cu orele, scriu și aplic tot ce citesc, apoi iar scriu, pentru că realizez că dacă azi investesc 4-5 ore în citit peste 2-3 ani impactul asupra fericirii, bunăstarii și sănătății mele și a celor din jurul meu o sa fie uriaș!

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: