7 Motive Pentru Care Nu Reusesti Sa Faci Ceva Remarcabil Cu Viata Ta

cftcvta

Credit fotografie: http://witanddelight.com/2014/09/sponsored-post-updating-home-honeywells-lyric/

Simt că te-am obișnuit prost. Articole plăcute, care emană căldură și iubire. Doar că schimbarea nu vine din zona de confort. Evoluția nu vine atunci când stai la căldurică și cu burtica plină. Ci din altceva. Ești pregătit să experimentezi acel ceva?

Bine. Hai să te vedem. 10 motive pentru care nu reușești să faci ceva remarcabil cu viața ta. Te rog să iei aceste motive și să le distrugi pentru că meriți să trăiești o viață cu adevărat remarcabilă. Tu și cei din jurul tău.

1. Nu ai făcut mare lucru în ultimele 730 de zile

Pe bune, vreau să te gândești ce ai făcut. Nu ce ai mâncat și cum te-ai distrat, ci ce ai făcut. Ceva mai mare decât tine. Ceva ce poți să numești artă. Ceva ce va rămâne în urma ta, ca o moștenire pentru oamenii ce vin după tine.

În ultimele 730 de zile, dimineață de dimineață, mi-am preparat o cană cu cafea, am deschis calculatorul și am început să scriu. Am scris chiar dacă nu știam ce fac aici și după 2 ani de zile încă nu știu exact, dar simt că am evoluat puțin.

Ce ai făcut consistent, cu perseverență și disciplină, zilnic, în fiecare dimineață, prânz sau seară, în ultimele 730 de zile? Dacă răspunsul este vag, dacă stai să te gândești, sau dacă spui că nimic, atunci îți poți da seama de ce nu vei ajunge să faci ceva remarcabil cu viața ta.

2. Nu ai un vis, un drum, o cale.

“Dacă nu ai un vis, nu ai cum să-l îndeplinești vreodată” – Steven Tyler
Aud milioane de scuze când vine vorba de găsitul unui vis, a unei pasiuni și mentalitatea mea pe acest domeniu este simplă: foamea vine mâncând. Pasiunea se găsește în timp ce muncești, diverse lucruri. Cum îți dai seama că ai găsit-o? Simplu!

Atunci când faci ceva, și îl faci din inimă, apoi prezinți acel ceva în fața unui public care poate să îți calce în picioare munca sau să se bucure și să o admire. Așa se întâmplă cu fiecare articol. Are posibilitatea să fie un dezastru sau o capodoperă. Publicul decide, nu eu. Eu vin doar cu intenția: să ajut cel puțin un om.

Descoperă-ți visul. Apoi observă-ți intenția, de ce vrei acel vis. Pentru că așa ai văzut la televizor, pentru că așa ai văzut pe stradă, sau pentru că așa simți? Am scris despre asta aici și aici.

3. Îți lipsește disciplina și perseverența

Stai liniștit, nu ești singurul care este și a fost în această situație. Acum 3-4 ani de zile după ce citeam 3 pagini adormeam. Însă eram foarte treaz atunci când priveam 8 episoade tv într-o zi.

Am ales să nu fiu prost. Am ales să mă ridic. Am ales să fiu o persoană inteligentă, care citește și își formează obiceiuri sănătoase.

Dacă îți lipsește disciplina și perseverența mare lucru nu o să faci cu viața ta, o să adormi după primele 3 pagini, o să citești doar subtitrările episoadelor tv din care crezi că înveți mare lucru, o să ieși la bere sau suc cu oamenii pe care îi știi din liceu și singurul subiect de discuție o să fie ce au făcut alte persoane sau cât de greu este să faci bani aici.

 

4. Trăiești în confort și nu ai simțit vreodată foamea

“Într-o zi, privind în urmă, anii cei mai grei din viața ta o să îți pară că au fost de fapt cei mai frumoși.” -Sigmund Freud

Îmi permit să spun asta pentru că ani de zile am trăit, și încă trăiesc după o perioadă mai grea, într-un confort uriaș. Aveam haine, aveam mâncare, aveam bani de buzunar. Foame, frica zilei de mâine, puțin? Aceste cuvinte nu existau pentru mine și pun pariu că dacă părinții tăi au avut o situație bună nici tu nu ai experimentat asta.

Apoi m-a lovit. Criza, scăderea salariilor bugetarilor, sau pur și simplu probabilitatea zilei de atunci. Și am rămas cu 50 de lei în buzunar pe săptămână. Bani din care-mi luam ceva de mâncare și apă când mă duceam la școală. Umblam cu pantalonii până când se rupeau între picioare și nu îmi este rușine să o recunosc, am scris-o chiar și în povestea mea, apasă aici și citește-o dacă vrei să știi prin ce am trecut.

Din acea foame, frică, durere, apăsare, m-am ridicat. Am luat bursă, ieșind pe primele locuri din sute de oameni, am investit acei bani în acest site (host + domeniu) dar și foarte multe ore de scris, de studiat, de întrebat, de networking, de tot ceea ce am făcut să ajung aici. Iar acum sunt bine. Pun pariu că dacă stăteam în confort nu ajungeam prea departe.

Adevărul este că nu căldurica te propulsează, ci foamea. Când deschizi frigiderul și vântul bate, atunci este momentul în care realitatea îți dă o palmă peste față și te întreabă: Ce faci tu cu viața ta?

5. Îți este frică.. și te lași controlat de aceasta

“Te comporți precum un muritor atunci când ceva te sperie și precum un nemuritor atunci când îți dorești cu putere ceva.” Seneca

Frică ne este tuturor celor care facem ceva nou. Faptul că simți frica este un plus, pentru că majoritatea nu au curajul să se pună într-o situație în care simt frica, cum ar fi să participe la programul Doisprezece și să facă misiunile inconfortabile prin care îi trec pe studenți, așa că bravo, ai ajuns departe.

Acum ce faci, te lași controlat de asta? Vrei ca frica să-ți ghideze și dicteze viața? Vrei ca toate lucrurile, momentele și acțiunile pe care le dorești să nu se îndeplinească vreodată doar pentru că… îți este frică?

Vrei să faci ceva remarcabil cu viața ta? Adevărul este că nu o să poți dacă îți este frică și te lași controlat de aceasta.

Treci prin frică. “Obstacolul este calea” ne spuneau stoicii precum Marcus Aurelius și Seneca.

6. Pentru că citești doar titlurile și nu tot conținutul

Știu că te-am prins, mă bucur să te cunosc, eu sunt Cristi și scriu mai mult decât titluri și subtitluri. Scriu și acele cuvinte, pe care nu le citești, ce se ascund între cele menționate mai sus. Îți recomand să le citești, o să mai ai timp să vezi MasterChef sau VoceaRomâniei, stai liniștit.

Acum că te-am prins. Tu chiar crezi că lecturând titlurile și subtitlurile unui articol o să înveți mare lucru? Sau doar o să zici, a interesant, îl citesc mai târziu. Acest mai târziu devenind niciodată.

Citește tot. Crede-mă, după 3 ani de zile de citit sute de cărți îți spun că merită. Obișnuiam să citesc doar titlurile, pentru că “nu aveam timp”, acum citesc tot, pentru că realizez că timpul este tot ce mi-a rămas.

7. Pentru că asculți prea mult de părinți și de profesori

Crede-mă, părinții tăi nu știu ce este aia programare socială. Nu zic să îi discredităm acum și să arătăm cu degetul spre ei, ci să îi iubim, iar în același timp să avem mare grijă dacă facem ceea ce ei ne propun sau ceea ce simțim.

Știu prea multe persoane care ajung medici, adică faci medicina, o facultate fascinantă prin care doar un om pasionat poate să treacă sănătos mental, doar pentru că părinții sunt medici.

Dacă tu vrei să te faci pictor, artist, cântăreț sau orice altceva, de ce să te faci medic?

Ai mare grijă la limitările pe care părinții le pun inconștient asupra ta, pentru că acestea îți ghidează și controlează viața precum un păpușar îți controlează creația.

Problema cu rata suicidului în America, (la noi foarte bine că nu a ajuns încă) este din cauză că dacă nu urmezi calea pe care părinții au setat-o pentru tine este ca și cum te-ai rupe de moștenirea familiei tale sau ți-ai dezonora familia. Asta este o prostie pentru că o familie de oameni conștienți și inteligenți o să-și susțină copilul 100% în orice vis vrea să urmeze, chiar dacă vrea să se facă parașutist, chiar dacă vrea să se facă pictor.

Nu o să îți spună nimeni niciodată că o să mori de foame din pictură pentru că nu vor să te vadă bine, în afară de parinți pentru că le este frică de faptul că al lor copil o să ajungă pe străzi.

Dar această frică se transportă cu ajutorul memelor (citește cartea lui Richard Dawkins- Gena Egoistă) și nu te lasă să faci ceea ce simți și iubești!

Concluzia: Nu trebuie să faci mare lucru cu viața ta

Pe bune, relaxează-te. Ce atâta agitație. Adevărul este că dacă mâine mori, nu o să le pese multor oameni. Cei de la job o să ofere postul tău altcuiva. Task-urile pe care tu le făceai cu atât de mare conștiinciozitate o să fie înlocuite de o altă persoană, în secunda doi.

Nu ești de neînlocuit.

Nu este nevoie să te forțezi. Să citești cărți, să înveți, să citești mai mult decât un simplu titlu, să-ți urmezi visul.

De ce să-ți urmezi visul când poți să ajuți pe altcineva să-și îndeplinească propriul vis, muncind de la 9 la 5 pentru visul altei persoane? Chiar nu are sens, ce atâta stres și oboseală.

Pe bune, stai liniștit, în viața asta toate lucrurile bune din lume o să vină spre tine. O să ai salariul pe care ți-l dorești, fără să faci nimic. O să ai relația remarcabilă fără să schimbi nimic la tine. O să fii foarte inteligent și o să iei un premiu Nobel în fizică fără să citești ceva din fizică.

Muncă? Ore în șir petrecute în fața unui lucru? Ani de zile, zeci de ani de pasiune? Astea sunt glume. Mai bine stai pe canapea, dai like la toate pozele de pe Facebook, mai privești la câteva video-uri, citești 3 titluri de articol apoi le pui în cutia (de gunoi) de citit mai târziu și te duci la muncă. Îți urmezi calea, calea impusă de societate, părinți și profesori, precum o furnicuță cuminte și supusă.

Nu ai timp pentru visul tău. Nu ai timp să fii un om remarcabil. Nu ai timp să-ți împarți pasiunea cu restul lumii. Nu ai timp să schimb lumea. Nu ai timp să influențezi o societate spre evoluție.

Eu zic să te dai bătut chiar înainte să începi.

Oare așa o să faci.. om remarcabil? Eu văd în tine ceva ce tu nu ai curajul să recunoști. Că poți. Că te poți ridica chiar acum de pe canapea. Că poți să faci ceva măreț cu viața ta. Că poți să te transformi în ceea ce ești deja, dar nu ai curajul să te descoperi…

Un om cu adevărat remarcabil!PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: