O viata simpla

“The less I needed the better I felt.” -Bukowski

Pe zi ce trece viața începe să devină din ce în ce mai simplă pentru mine.

Nu mai simt nevoia de multe lucruri care să mă facă să mă simt într-un anume fel și încep să mă bucur de cele mai mici lucruri pe care lumea în care trăiesc le oferă liber, cum ar fi:

• scrisul

• o melodie bună

• un pahar cu vin

• o conversație interesantă

• o carte, acel scris negru pe alb, pagina, mirosul ei

• serile în care mă așez obosit în pat, căldura patului

• perna mea moale

• mirosul de parfum al unei persoane care trece pe lângă mine în aglomerație

• aerul care-mi atinge corpul atunci când alerg

• gura aceea de apă rece de după o cursă lungă

• observarea respirației

• felul în care-mi bate inima atunci când urmează să fac ceva nou

• soarele care apune, culoarea aceea portocalie, reflexia lui în apa, felul care pătrunde printre fruzele copacilor

• faptul că sunt în viața, oportunitatea asta uriașă

 

Nu am nevoie de foarte multe și pe zi ce trece încerc să simplific totul. Să vorbesc mai puțin dar să spun mai multe. Să fac mai puține dar să inspir mai multă lume. Să scriu mai puțin dar să ofer mai multă valoare. Să fiu eu mai mult și mai puțin ceea ce vor ei să fiu. Să accept lucrurile așa cum sunt și să nu mai spun că asta este bun și ăsta rău.

 

Viața asta spre mai mult o să-ți aducă  tristețe mare și dezamăgire atunci când o să fii în fața morții pentru că este ca un sac fără fund, este o căutare continuă, o epuizare permanentă fără un rezultat anume.

 

M-am oprit din căutarea mea exterioară și am început să caut în mine, universul fiind limita a ceea ce sunt. Am început să mă găsesc, să mă înțeleg prin meditație, prin observație și prin disciplină. În fiecare zi apar idei în mine care mă surprind, în fiecare zi se sparg credințe false. Sunt recunoscător pentru tot ceea ce am, aici făcând referile la lucrurile imateriale, la ideile pe care le-am descoperit și pe care le descopăr mergând pe drumul meu. Ca de exemplu o altă realizare de azi, în timp ce priveam pe geam un om care căzuse la pământ fără semn de viață.

 

Priveam lumea din jurul său, oameni care opreau mașinile și se dădeau jos și am simțit în interior o emoție interesantă. Am simțit că de fapt, chiar dacă ne acoperim sufletul cu o tonă de mizerii, în esență realizăm că toți suntem oameni. Acea compasiune este înrădăcinată în interiorul nostru. Acea iubire pentru semenii nostri, acea iubire sinceră și necondiționată. Toate sunt ascunse acolo în mine, în tine, în toată lumea. Doar că trebuie să ai răbdarea și curiozitatea să le descoperi, să arunci toate credințele false, toate ideile false, toate lucrurile care ți-au pus stăpânire pe minte și pe suflet și să te găsești pe tine, acea persoană care are la bază două concepte: compasiunea și iubirea.

 

Drumul este lung. Practica este una continuă. Dar finalul, momentul, acel satori, este fascinant. Elimină tot zgomotul ăsta, toate lucrurile astea care te distrag și nu ne lasă să fii acel tu, ființa despre care vorbește și Tolle în cărțile sale

Ține mine nu ai nevoie de foarte multe pentru a fi fericit… societatea ți-a băgat asta în cap pentru a te face să te simți singur, trist, înadecvat toate în dorința de a cumpăra și mai mult.

 

Pășește înapoi puțin în fiecare seară sau dimineață prin meditație și observă lumea asta care ne încojoară, sistemul și felul în care funcționează.

 

Oare vrei să faci parte din el? Sper ca prin tine să găsești răspunsul.

 

Atat,

Cristi.

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: