Care Sunt 17 Obiceiuri Ale Oamenilor Remarcabili?

obor

În anul 2014 am avut șansa, norocul sau oportunitatea, numește-o cum vrei tu, să mă împrietenesc cu oameni care din punctul meu de vedere sunt un model pentru ceilalți. I-am observat îndeaproape și am început să schițez mai multe idei.

Am observat un lucru foarte important din cercetarea mea: diferența dintre un om mediocru și unul remarcabil este dată de obiceiurile diferite ale acestora.

Apoi m-am gândit să le notez într-o loc, toate aceste obiceiuri pe care le-am observat, toate obiceiurile pe care eu le-am adăugat în viața mea, iar sub fiecare obicei să-ți prezint o idee aplicabilă, simplă și de impact.

1. Organizare eficientă a timpului

Observ cum majoritatea oamenilor se plâng că nu au timp, însă adevărul este că toți avem 24 de ore într-o zi. Nu cât timp avem contează, ci cum îl organizăm.

Oamenii remarcabili sunt conștienți de faptul că timpul într-o zi este limitat, dar ceea ce este și mai limitat este energia lor. Așadar își organizează cele mai importante acțiuni de făcut în prima parte a zilei, după care se relaxează, în principiu, atunci când toți se apucă de treabă.

Creierul uman funcționează la intensitatea sa maximă dimineață, iar dacă tu vei alege să te trezești mai devreme, culcându-te mai devreme, vei avea mult mai multă energie și vei realiza mult mai multe lucruri în ziua ce urmează.

2. Cititul foarte mult și doar pe bază de recomandări

Diferența dintre un om care știe să citească și nu o face și un om care nu știe, este zero.

Oamenii cu adevărat remarcabili se educă permanent, pentru că învățarea durează o viață, nu 3 ani de zile, într-o facultate, făcând temele și proiectele propuse.

Un om remarcabil citește cel puțin o oră în fiecare zi, pentru că realizează că ideile cele mai frumoase, aplicabile, simple, vin din cărți, din ideile altor oameni.

Un alt element important este că acești oameni își formează un grup de lectură, fapt ce îți recomand și ție, unde recomandările sunt 100% valoroase. Sau îi întreabă pe cei de la care consideră că au de învățat: “Ce cărți îmi recomanzi, pentru x..”

Citind foarte mult și doar pe bază de recomandări (descoperă recomandările mele aici, aici și aici) câștigă două lucruri: timp și informație valoroasă.

3. Încrederea uriașă în ei

Iar această încredere vine în urma exercițiului. Se trec prin tot felul de provocări personale și profesionale și de acolo cresc.

Pentru că un om care nu are încredere în munca sa, indiferent de cât de valoroase sunt creațiile sale, nu va ajunge să se ridice la nivelul potențial și să își exprime arta cu aceeași putere cu care un om încrezător o va face.

Creșterea încrederii se bazează foarte mult pe exercițiu.

Dacă vrei să descoperi cele mai de efect unelte pe care sute de persoane le-ai folosit pentru a își crește încrederea te invit să apeși aici și să participi timp de 30 de zile în cardul programului Doisprezece. Luna aceasta ne ocupăm de creșterea încrederii!

4. Ieșirea constantă din zona de confort

O altă diferență dintre un om mediocru și unul remarcabil este că cel din urmă iese în permanență din zona de confort.

Dacă ceva îl sperie, dar nu îi pune în pericol viața, atunci se îndreaptă cu viteză spre acel ceva. Nu se retrage, tot timpul împinge, nu se dă bătut, tot timpul se ridică, pentru că realizează că pe măsură ce își extinde zona de confort își extinde și cunoștințele, capacitățile mentale și devine mult mai sigur și încrezător în sine.

5. Deschiderea spre greșeli

Ce face omul mediocru? Acesta trece prin 2-3 evenimente neplăcute, uită să se mai ridice de jos, să se scuture și pleacă astfel acasă învins. Omul remarcabil în schimb se ridică, se scutură și merge mai departe, mult mai inteligent decât a fost înainte să ajungă acolo.

Pentru că școala ne-a învățat că dacă greșim, trebuie să fim penalizați, așadar mulți dintre noi simțim o durere uriașă atunci când greșim.

Însă a greși este un mod de învățare, o modalitate pentru care să fii recunoscător, nu de care să te sperii.

6. Inteligența emoțională

Nu cred că există om care să fie 100% inteligent emoțional, cel mai probabil nu a fost pus prin prea multe încercări.

A îți controla emoțiile și a cunoaște emoțiile celor din jurul tău este o abilitate secretă pe care doar elita societății o deține.

Pentru că în momentul în care începi să te cunoști pe tine, să știi care sunt momentele care te sperie, să treci prin ele, nu pe lângă ele, în acele momente începi să îi cunoști mai bine și pe cei din jurul tău și să îi simți mult mai bine. Acest element te ajută să îți construiești conexiuni mult mai puternice cu oamenii.

7. Calmul, obținut prin meditație

Cei mai inteligenți și de succes oameni din lumea aceasta fac un singur lucru dimineața, poți să ghicești despre ce este vorba?

Exact! Meditează.

Pentru că acest element are foarte mare legătură cu controlul emoțiilor, iar momentul în care lași emoțiile să ia control asupra ta ești un om care se predă propriului corp, nu un om care își ia corpul în propriile mâini și îl ghidează pe cele mai înalte culmi.

De foarte multe ori suntem duși de corp și credem că nu-l putem influența atât de mult, însă oamenii remarcabili, așa ca tine, realizează că acest corp este o simplă unealtă pe care ei o folosesc pentru a ajunge acolo unde și-au propus, nimic mai mult, nimic mai puțin.

8. Disciplina

Oamenii remarcabili au o disciplină de fier. Aceasta se obține printr-un set de reguli personale pe care le au cu ei tot timpul și pe care le aplică în orice situație.

Disciplina face diferența dintre un om sărac și un om bogat, dintre un om care a pornit de la zero și un om care se gândește să pornească de la zero, dintre un om care are rezultate concrete și unul care doar știe să vorbească.

Disciplina este poate cea mai importantă unealtă pe care un om remarcabil o are, fără disciplină și inteligență acesta nu poate ajunge nicăieri, pentru că se va da bătut după primul eveniment neplăcut.

9. Perseverența

Îmi aduc aminte povestea cu omul care și-a cumpărat o mină și a început să sape pentru a găsi aur. După ani de zile de săpat s-a dat bătut și și-a vândut mina.

În acel moment omul care i-a cumpărat mina, a mai săpat 5 minute și a găsit o comoară fabuloasă.

Asta se întâmplă și cu noi atunci când vrem să ne dăm bătuți. Singura soluție pe care o am eu atunci când vreau să merg mai departe deși îmi este foarte greu, este să-mi spun următoarele cuvinte, pe care te rog să le notezi în agenda ta sau pe un post-it:

“Momentul în care vreau să mă dau bătut, este un moment cheie. Pentru că îmi arată cât de puțin mai am până a ajunge să reușesc!”

Perseverența este abilitatea oamenilor remarcabili, aceasta îi ajută să împingă dincolo de zidurile spre care alții se uită și se minunează, crezând că nu pot fi dărâmate niciodată.

10. Alimentația sănătoasă

Un om remarcabil realizează că momentul în care mănâncă este șansa lui de a avea grijă de corpul său și de a îl trata în cel mai bun mod posibil.

Alimentația este sursa energiei, iar fără energie, nu există acțiuni ce duc spre rezultate.

Un om remarcabil se educă și tot timpul caută moduri prin care poate să mănânce mai bine și mai sănătos!

11. Exercițiile fizice

Sportul este un element fără de care nivelul de energie din organism nu se păstrează la aceeași intensitate, și cum am spus și mai sus, fără de care nu putem avea rezultate remarcabile.

Cei mai bogați oameni din lumea această, după ce meditează, fac sport cel puțin 10 minute, zi de zi, dimineață de dimineață.

Pentru că realizează că astfel pot să încetinească procesul de îmbătrânire: cu ajutorul unei alimentații corecte și a unei vieți active.

12. Comunicarea eficientă

Am pus acest cuvânt, și nu Networking pentru că știu ca are o conotație negative venită de la MLM-uri. Însă PCR sunt baza oricărei afaceri: pile, cunoștințe și relații.

Comunicarea eficientă te va transforma într-un individ care știe să își valorifice și promoveze munca.

Un om care are relații peste tot și cunoaște un om care cunoaște un om, este un individ de succes. Pentru că tot timpul poate trage sfori și lega parteneriate, iar în momentul în care el are nevoie de ceva, poate doar să dea un telefon.

Comunicarea eficientă și socializarea (networking-ul) sunt uneltele oricărui business de succes.

13. Promovarea muncii!

Pentru că oamenii care nu cred în munca lor, bineînțeles că nu o să și-o promoveze și o să îi blameze pe ceilalți că o fac.

Dacă tu crezi în munca ta, atunci te promovezi. Poate nu exagerat, pentru a nu îți pierde din bun simț, ci cu încredere, sinceritate și putere!

Însă cel mai important se spune că este să lași munca ta să vorbească de la sine, prin oamenii care au testat-o, fapt ce  recomand și eu din proprie experiență.

14. Vorbitul în public

Dacă nu știi să-ți prezinți ideile în public, atunci ideile tale nu au valoare.

Știu, poate am fost prea direct, însă publicul care te privește în timp ce îți tremură glasul și mâinile, este cel care te va judeca mult mai aspru decât propoziția de mai sus.

Un bun vorbitor în public se formează doar prin experiență, utilizând unelte testate de sute de oameni, nu doar cu sfaturi de pe internet, care spun să stai cu spatele drept și să vorbești tare.

15. Eliminarea permanentă de obiceiuri negative din viața lor

Diferența dintre un om remarcabil și unul mediocru nu este că omul remarcabil nu are obiceiuri negative, ci că acesta recunoaște că le are și le elimină. Omul mediocru este încă în faza de negare.

Permanent avem foarte multe de îmbunătățit la viața noastră. Asta se numește evoluție și suntem recunoscători pentru că nu rămânem la același nivel, și îmbunătățim tot timpul elementele care ne fac viața să funcționeze din ce în ce mai bine.

16. Simplitatea

Consider că dacă vrei să transmiți un mesaj eficient, trebuie să fii tu în primul rând un om simplu, cu o minte calmă și liniștită, iar mai apoi tot ceea ce urmează să spui va fi înțeles perfect de audiența ta, șeful tău, părinții tăi, oricine.

Simplitatea este un obicei rar în această viață urbană zgomotoasă.

Simplitatea înseamnă eleganță. Atât îți pun, nimic mai mult.

17. Recunoștința

Un om care nu este recunoscător pentru ceea ce are, niciodată nu va avea destul, pentru că tot timpul va vrea mai mult și mai mult, dar niciodată nu va fi sătul.

Recunoștința te face instant mai fericit. Încearcă acum, și scrie într-un comentariu, mai jos, care sunt cele mai importante 3 lucruri pentru care ești recunoscător. Vezi cum starea ta se schimbă!

Cum te poți transforma într-un om cu adevărat remarcabil?

Întrebarea nu este dacă vrei, pentru că știu că vrei, întrebarea este cum? Ei bine, am răspunsul.

Am lucrat cu sute de oameni pentru a îi ajuta să devină cea mai bună versiune a lor. Lună de lună, am antrenat aproximativ 200 de oameni și i-am ajutat să implementeze doar 12 dintre obiceiurile de mai sus. Feedback-ul a fost incredibil, aceștia s-au schimbat enorm, au crescut într-un an cât alții în zece și am făcut acest lucru împreună!

Dacă vrei să te ajut să te transformi într-un om cu adevărat remarcabil, lună de lună, vreau să privești această serie de 3 filmulețe, acest curs gratuit pe care ți l-am pregătit, iar mai apoi să iei decizia corectă pentru tine de a face din anul 2015 cel mai bun an de până acum!

Apasă aici sau pe imaginea de mai jos și urmărește acest curs video gratuit pe care l-am pregătit special pentru tine!

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: