Esti Ocupat Si Te Crezi Cool? Atunci Acest Articol Este Pentru Tine!


În timp ce mă pregăteam să mă dau jos din metroul care mă lasă aproape în fiecare seară acasă, nu pentru că mă lasă în locuri diferite, sau pentru că am mai multe case, ci pentru că nu tot timpul mă întorc cu metroul, aud din spatele meu, involuntar o conversație care suna cam așa.

– “Da, fată, azi e prima zi după foarte multe zile când ajung și eu devreme acasă, la 10 noaptea.”

– “Până acum numai la 12 noaptea am ajuns.” râse destul de amuzată fata.

– “Nu mi-am mai văzut nici mama, două minute am stat cu ea” râse destul de frenetic.

De când am auzit această frântură de conversație și până când am început să scriu acest text au trecut cred că două minute.

În mod normal fac vreo 3-4 minute până acasă de la metrou, însă de data asta am știut că nu trebuie să pierd ideea și că este neapărat necesar să o scriu într-un text. Așa că pe drum mi-am format mai multe idei pe care urmează să le dezvolt aici, toate plecând de la povestea cu personajul de mai sus, din metroul pe care le-am părăsit acum câteva minute, grăbindu-mă spre casă să scriu.

1. Societatea promovează faptul că a fi ocupat = a fi cool.

Văd foarte multe persoane care se mândresc cu ideea că sunt ocupate, se întreabă între ele cam așa:

– “Ce faci fată, de când nu te-am mai văzut, n-ai mai dat niciun semn?”

– “Da, ce pot să zic, sunt foarte ocupată.”

Ca și cum a fi ocupat este o mândrie. Ca și cum a nu avea timp de prieteni este ceva pentru care să te bucuri. Ca și când a putea să-ți vezi familia doar 2 minute pe lună este ceva spre care toți ar fi indicat să tindem.

Societatea însă promovează ideea de “ocupat = important” pentru că are nevoie de cât mai mulți salahori pe plantațiile din birouri de 10 etaje, de la marginea fiecărui oraș.

Acei oameni cu cartele la gât, care câștigă 1500 lei și dau 1000 de lei pe mâncare și 500 de lei pe benzina pe care o consumă cu mașina cu care vin la muncă.

Acei oameni care sunt fericiți că singura lor viață este serviciul.

Acei oameni care se simt importanți că n-au avut timp nici să doarmă.

Acei oameni care o să mai muncească încă 10 ani pentru doar 500 de lei în plus la salariu.

Trist.

2. Sunt lucruri mult mai importante în viață decât banii.

Poate nu știu foarte multe despre bani, pentru că nu am avut sume de genul sute de mii de euro încă pe mână, dar cred că știu mai multe despre bani decât majoritatea oamenilor despre care vorbesc mai sus.

De ce știu mai multe? Pentru că reușesc să fac mai mult decât ei, fără prea mare efort, ci cu mai multă inteligență, fără prea mare muncă, ci cu mai multă detașare.

În drumul meu prin viață, mi-am dat seama că banii nu sunt scopul.

Momentul în care scopul tău este să urmărești un număr din cont, o să duci o viață plină de satisfacții fizice, dar nu și spirituale. O să-ți hrănești corpul, dar nu mintea și sufletul. O să vrei mai mult, dar niciodată nu o să ai destul.

Așadar banii nu sunt scopul unei vieți mai bune. Ci efectul.

Și nu numai că nu sunt scopul, ci nu ar fi indicat să îți uiți toți prietenii, să nu-ți mai vezi părinții, să nu răspunzi la telefoane, doar pentru că vrei să faci mai mulți bani în viața asta.

Uite o întrebare destul de directă: MAI MULȚI BANI PENTRU A FACE CE?

Pentru a te uita în cont și a rânji frenetic la un număr cu multe zerouri?

Mai mulți bani pentru a le arăta tu lor cât de tare ești?

Mai mulți bani pentru a nu avea timp să dormi?

Mai mulți bani pentru să ce? Să ce? Să ce? Ce?

Dacă-ți dorești mai mulți bani pentru ideile de mai sus, cel mai probabil ai o problemă la cap care se numește prostie. Prostia vine din ignoranță. Ignoranța se tratează cu cărți, acele chestii din foi cu litere în ele pe care le găsești în librării sau online și costă între 20 și 50 de lei.

Ai băgat 2-3 cărți, mai scade nivelul de ignoranță = mai scade nivelul de prostie = îți dai seama că nu te îndrepți în nicio direcție cu viața ta = spui STOP și schimbi direcția.

Momentul însă în care te trezești și realizezi că vrei mai mulți bani pentru a fi liber, dar tu-ți vinzi libertatea pentru a avea mai mulți bani, realizezi că trăiești un paradox.

Dacă vrei mulți bani și schimbi timp pentru bani, când o să ai bani, nu o să mai poți schimba bani pe timpul pe care l-ai pierdut.

Banii se pot recupera dacă îi pierzi, timpul nu.

(Tăcere… zZz.)

3. Concluzie

Dacă ești un om ocupat, care face mulți bani, nu ești un om bogat. Ești un corporatist obosit (la propriu) cu cearcăne la ochi, relație proastă cu familia sa și fără prieten/ă.

Pentru că nu este nimic seducător sau atrăgător la un om care tot timpul muncește.

Pentru că un om bogat nu muncește într-o corporație, ci are o corporație cu mai multe slugi.

Pentru că un om bogat nu-și vinde timpul pe bani. Un om bogat caută soluții prin care poate să facă bani și în somn.

Așadar dacă vrei să fii bogat, fericit, liber, iubit atunci întreabă-te cât de mult te lauzi cu faptul că ești ocupat.

În lumea celor bogați și fericiți, a fi ocupat este o mare prostie.

Ocupați sunt cei săraci, și așa o să și rămână și sfârșească.

Toți ceilalți se gândesc la soluții prin care pot fi din ce în ce mai liberi. Momentul în care ești liber, te poți considera cu adevărat un om bogat.

Un om liber are timp, nu e ocupat pentru că își face singur programul, poate să plece oriunde vrea oricând vrea, nu depinde de un șef, face ce are chef când are chef.

Asta înseamnă să fii bogat, restul e doar masturbare mentală. Restul e doar programare socială. Restul e doar o credință falsă, care te face să ai impresia că dacă ești ocupat, ești important.

Cu cât ești mai ocupat, cu atât ești mai prost (prin ignoranță).

Oamenii deștepți își fac timp pentru ei și nu își vând viața pe o sumă cu mai multe zerouri!

Așadar ai mare grijă să nu se termine viața și să realizezi că ai ratat oportunitatea să fii fericit, să te bucuri, să experimentezi sau să iubești, pentru că erai prea ocupat să faci bani, ca să fii important, ca să faci mai mulți bani.

Îți doresc libertate, iar tu ești cheia către o viață liberă,

Cu drag,

Cristi (cel liber, care face ce vrea, când vrea, îl doare la bască) F. Ștefan.PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: