Cum Putem Impreuna Sa Facem O Lume Mai Buna?

Hai să vă spun o poveste tare faină cu gândul că o să vă inspir să faceți la fel.

Acum câteva zile am ieșit în oraș cu prietenii să ne relaxăm puțin, după care am fost să mâncăm ceva, și când a venit nota am lăsat un bacșiș puțin mai mare, undeva la 25-30% din notă, doar așa, fără o intenție anume.

Apoi tipa s-a întors cu nota la noi și ne-a zis dacă avem să-i schimbăm banii sau să-i dăm rest că nu înțelege, și i-am zis: “Nuu, nuu, stai liniștită e pentru tine.” Pe fața ei s-a vazut o combinație între nedumerire și fericire. Și nu vă imaginați că i-am lăsat 50 de lei sau 100 de lei bașiș, ci ceva mult mai mic.

Apoi m-am tot gândit. Oamenii care ne servesc, mulți dintre ei nu lucrează în cele mai bune condiții. Au contact cu tot felul de oameni, care poate se poartă urât, fac avansuri nepotrivite sau pur și simplu nu lasă deloc bacșiș. Oare cât de mare impact au câțiva lei, pe care și așa îi cheltuim destul de rapid, asupra vieții unui astfel de om. Cu câțiva lei în plus i-am făcut seara mai bună fetei care ne-a servit.

Pentru că nu știi cât de multe momente proaste a avut, poate lucra acolo să-și câștige pâinea sau era între două joburi.

 

Lectia și provocarea

Lecția sper să fie pentru voi următoarea: banii nu au nici o valoare în mâinile noastre, până când nu îi folosim în moduri inteligente. Până când nu investim în noi sau pur și simplu până când nu facem ziua cuiva mai bună.

Așa că provocarea mea pentru tine este: găsește un prieten în preajma căruia te simți foarte bine și cheam-l la masă. Plătește tu masa. Ori de câte ori serviciul a fost impecabil oferă un bacșiș mai mare, cu 5-10 lei în plus. Observa reacția oamenilor și mai apoi realizează cât de mult bine poți face.

Pentru că făcând asta te simți și tu mai bine decât dacă ai fi folosit acei 10 lei pe tine și faci și ziua, unui prieten sau a unei pesoane care te-a servit și nu care nu se știe prin ce trece, mai bună.

Să facem împreună o lume mai bună, prin acțiunile noastre.

Spread the love,
Cristi

PS: Scrie-mi în secțiunea de comentarii o poveste asemănătoare, care să inspire oamenii spre acțiune, ceva ce tu ai făcut pentru mai binele lumii în care trăiești.PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: