Uneori Este Ok… Sa Nu Fii Ok

image

Dacă simți că este obligatoriu ca tot timpul să fii fericit, bucuros, calm, liniștit, vesel, frumos, atunci cel mai probabil cazi într-o capcană în care foarte mulți am fost programați să cădem.

Dacă ai impresia că totul trebuie neapărat să fie perfect tot timpul, atunci te expui unui ocean de suferință.

Dacă ai impresia că viața este tot timpul corectă și o să-ți meargă perfect tot timpul, fără să treci prin anumite evenimente mai puțin plăcute, cel mai probabil trăiești într-o bulă personală.

Este frumos să faci parte dintr-o bulă, în același timp este inteligent să realizezi că realitatea este volatilă.

Filmul bate viața?

Pe scurt uite cum ne învață televizorul, filmele și romanele de dragoste că viața este și înseamnă.

Viața este ceva superb, te trezești în fiecare dimineață și te duci să-ți cumperi o cafea. Pe drum iei un sendviș cu blue cheese și nuci. Te plimbi prin parc. Îți cade o frunză în cap și tu zâmbești naiv. Privești soarele și norii. Totul este frumos și ești într-o permanentă stare de bucurie și calm. În timp ce te duci să servești un pahar de șampanie, îți deschide ușa un domn frumos. Ce să vezi, domnul te place și te invită la castelul său. Gata, viața ta este frumoasă. Ai tot ce-ți dorești și ești super fericit tot timpul.

Acesta e de fapt filmul pe care mulți îl proiectăm peste realitatea care se întâmplă.

Realitatea poate să fie și așa, nu zic, însă mai are și momente din care să înveți (mulți le numesc eșecuri, momente de cumpănă, tragedii, near death experiences).

Dacă te aștepți ca totul să meargă 100% tot timpul perfect, atunci ești cel mai probabil deluzional și ai o problemă ce poate fi tratată la psihiatru.

Și crede-mă, de multe ori mă regăsesc în această zonă deluzională a vieții mele.

Viața bate filmul!

Revenind la ideea prin care viața este volatilă, consider că pentru o stabilitate mentală și un echilibru este bine să realizezi că uneori lucrurile pot să meargă prost sau chiar foarte prost.

Clubul în care ai investit o grămadă de bani și efort, timp și energie, poate să ia foc cu vreo 300 de oameni în el și să te trezești la pușcărie.

Poți să te duci cu prietena în Paris și într-o seară să vă decideți să mergeți la un concert, apoi să intre o persoană cu armă și să tragă spre voi.

Poți să mergi pe stradă și să cazi într-o groapă din care să te faci din cap până în picioare de noroi.

Poți să-ți uiți cheile de la casă înauntru și să fie nevoie să chemi pompierii sau lăcătușul.

Poți să îți pierzi portofelul cu tot salariul la care ai muncit din greu.

Viața are sare și piper. Și bate filmul. Pentru că viața este volatilă și compusă din elemente pozitive și negative.

Îmi place să cred, fără să filozofez prea mult, că viața îți dă fix ceea ce ai nevoie.

Uneori un șut în cur este cel mai bun cadou pe care poți să-l primești. Alteori faptul că ești nevoit să aștepți luni și luni până vezi un rezultat este cea mai bună lecție pe care poți să o primești.

Viața îți dă fix ceea ce ai nevoie.

Încheiere

Momentul în care mi-a sunat telefonul la ora 5 și mama mea plângând mi-a spus că bunica mea a murit a fost momentul în care toată lumea mea s-a dat peste cap.

Acum privind în urmă, sunt bucuros și nu mai simt durere în suflet. Sunt bucuros pentru că experiența mi-a fost o lecție importantă. Am învățat să iubesc de atunci și să trăiesc fiecare clipă.

Am învățat să înjur mai puțin. Am învățat să vreau binele celor din jurul meu. Am învățat că viața merge mai departe. Am învățat că oricât de supărat aș fi am puterea să schimb într-o secundă ceea ce gândesc.

Și cel mai important, am învățat că în 100 de ani o să fiu într-un sicriu cu mult pământ peste mine. (Știu sună macabru, dar așa e)

Ce este important pentru mine acum este să-mi trăiesc viața în așa mod încât să las în urma mea ceva, lumea să mă țină minte și să se inspire, să fiu un exemplu pozitiv și să îmi depășesc cât mai multe bariere.

Uneori este ok să nu fi ok…

Important este să te scuturi și să te ridici.

Dacă din 50 de căzături, te-ai ridicat de 51 de ori, ai câștigat.

Ridică-te și mergi în continuare. Totul este trecător. Până și tu.

Mult succes pe drumul tău,

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: