Care Este Cea Mai Importanta Caracteristica A Oamenilor Remarcabili?

Vreau să-ți spun o poveste. Eram la începutul facultății și părinții mei mi-au spus că dacă iau note bune, la final de facultate, una dintre cele mai bune bănci la momentul respectiv o să vină la mine și o să mă angajeze. Ce e drept am picat în plasă și mi-am dorit din tot sufletul acest lucru.

Însă hai să-ți spun ce s-a întâmplat.

După ani de zile de muncă, învățat la examene în loc să ies să mă distrez, stat în casă în loc să ies afară, citit în loc să mă joc, am reușit. Am reușit să iau o bursă și să ies pe locul 4 din facultate. Țin minte și acum ziua. Țin minte și acum lista. Țin minte fiecare detaliu. Țin minte până și bursa care îmi intra lună de lună în contul meu mult prea gol, de la acea vreme.

Apoi am așteptat.

Iar după o perioadă am mai așteptat puțin. Facultatea s-a terminat, dar nimic nu s-a întâmplat. Băncile nu au venit după mine să mă angajeze. Corporațiile multinaționale nu au bătut la ușa mea să-mi ofere un premium.

Nimeni nu m-a lăudat, nimeni nu m-a felicitat, nimeni nu s-a aruncat spre mine pentru a îmi oferi un salariu de zeci de milioane, așa cum părinții mei mi-au promis, așa cum eu am crezut că o să se întâmple.

Povestea cu omul care încă așteaptă…

Este o poveste, cu omul care încă așteaptă. Așteaptă după un salariu mai mare, după următoarea promovare, după următoarea  femeie sau bărbat care să vină în viața sa și să îl facă un om mai fericit. Care încă așteaptă după următoarea mărire de salariu, după următorul concediu, după următoarea vacanță. După următoarea mașină luxoasă. După stilul de viață mult dorit. După  toată inteligența din lume. După foarte multe aplauze și laude.

După următoarea viață, următoarea șansă de a fi mai bun, fără efort.

Însă adevărul este că: a aștepta nu implică acțiune și nu trebuie să fie confundată cu aceasta.  Deși mult prea mulți confundăm așteptarea cu acțiunea, iar într-un moment ne transformăm cu toții în “omul care așteaptă toată viața sa după ceva.”

Omul care nu așteaptă…

Acum vreau să ți-l prezint pe omul care nu așteaptă. În momentul în care am realizat că nu o să vină nici măcar o corporație gigant spre mine să-mi ofere un super salariu pentru că sunt pe locul 4 din facultate, a fost momentul în care am început să mă mișc. Momentul în care am realizat că dacă eu nu dau foc paielor de sub fundul meu, s-ar putea să rămân pe acestea toată viață și să mă transform în omul care așteaptă toată viața lui după ceva.

Povestea se leagă cu ceea ce s-a întâmplat după ce am ajuns la această realizare: că așteptarea nu implică acțiune și nimeni nu o să-mi ofere nimic ca prin minune, doar pentru că eu aștept.

Adevărul este că nimănui nu îi pasă ce îți dorești tu și la ce te aștepți, că să o zic pe bune, așa.

Fă ceea ce poți, cu ceea ce ai…

Cea mai mare scuză a omului care așteaptă toată viața sa este că nu are destul.

Nu are un computer performant, nu se pricepe la tehnologie, nu știe să-și deschidă un site, nu știe să-și deschidă o firmă, are nevoie de timp, are nevoie de energie, nu știe cum să facă marketing, nu știe să vândă, nu știe de unde să obțină bani, nu știe cum să-și dea demisia din locul pe care-l urăște, nu știe cum poate să ajungă mai bun.

Dar de fapt știe și are toate aceste lucruri, doar că preferă să se păcălească și să trăiască o viață de “nu știu cum” în locul unei vieți de “oare cum aș putea să fac asta (sau să găsesc pe cineva care să facă asta pentru mine)”.

Însă din spate vine omul care nu așteaptă. Omul care nu are scuze. Omul care poate se mișcă mai greu, însă în timp îl depășește lejer pe cel care are un milion de scuze și așteaptă tot timpul după ceva, orice ar fi acel ceva.

Pentru că aceste scuze se transformă într-un rucsac greu, pe care-l cară, sunt de fapt povara pe care și-a construit-o, pentru că nu a văzut viața ca pe ceva ușor, dacă acționezi, ci ca pe ceva greu, stând și așteptând cu mâna întinsă spre destin, noroc sau șansă.

În lumea reală omul care nu așteaptă este cel care câștigă, pentru că acesta este cel care se pune la treabă înainte ca omul care așteaptă toată viață lui să se trezească. Este cel care muncește acele 3-4 ore în plus, în timp ce omul care așteaptă nu știe cum să iasă mai repede pe ușă și să fugă spre canapeaua pufoasă și televizorul “informativ”.

În lumea reală omul acela care stă ascuns în tine, omul care nu așteaptă și acționează, este cel care iese pe primul loc. Iese pe primul loc într-o cursă care se dă în fiecare zi între două persoane ce se găsesc în interiorul tău: cel care așteaptă toată viața sa după ceva și cel care acționează acum pentru visul său.

Mesajul meu către tine este unul cât de simplu posibil, este ceea ce Theodore Roosevelt a spus: Fă ceea ce poți, cu ceea ce ai, oriunde te-ai afla.

Aceasta este arma omului care câștigă în ziua de astăzi, omului care are succes, omului care iubește frumos, omului care se bucură de viață, omului care își permite să plătească 1000 de euro pe un costum, omului care ia masa în oraș, omului care lucrează pentru visul său, omului care la sfârșitul zilei se așează cu capul pe pernă și adoarme cu zâmbetul pe buze.

Vrei mai mult de la viață?

Te invit luna aceasta în cadrul programului Doisprezece să înveți cum poți să obții mai mult de la viață simplificându-ți relațiile, prietenii, viața, munca, apartamentul și gândurile.

O să primești acces la un grup pe Facebook, unde suntem aproximativ 200 de oameni care ne susținem și motivăm. O carte electronică de 20-25 de pagini în care îți explic moduri în care îți poți simplifica viața, relațiile, munca și gândurile. Cartea este plină de exerciții. Ai acces la o conferință live de o oră, unde o să interacționezi cu mine și Ariel Constantinof (invitatul special), dar și multe alte video-uri, articole și resurse ce te vor ajuta în drumul tău.

Suntem o armată de aproape 200 de oameni și vrem să faci parte din acesta.

Vrei să înveți cum poți obține mai mult de la viață cu mai puțin? Apasă aici!

Te așteptăm!
Cristi F. ȘtefanPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: