Orice Iti Poti Imagina Este Real (Daca Actionezi)!

creativity is Intelligence having fun
Știi cum toți avem obiective care ni se par a fi mărețe? Visuri pe care nu credem că le putem atinge, dar avem totuși curajul să le visăm?

Ei bine, astăzi vreau să-ți povestesc o întâmplare din viața mea care m-a emoționat profund și care sper să te inspire să vrei mai mult de la tine și să realizezi că, de fapt, orice îți poți imagina este posibil, dacă acționezi înspre acel ceva.

Povestea cartonașelor cu obiective “mărețe”

În timp ce îmi făceam curățenie printre lucruri descopăr o serie de carnețele în care-mi notasem obiectivele în urmă cu trei ani.

Țin minte destul de vag momentul, însă pot să-mi dau seama că este scrisul meu și parcă și acum simt momentul în care le-am scris și ce aveam în minte atunci, cum credeam că sunt practic imposibil de atins, cum credeam că sunt lucruri la care îmi permit să visez nebunește, deși nu știu dacă urmează să le realizez vreodată.

Notasem la acel moment pe trei domenii ale vieții mele (blog, bani și facultate), erau atunci cele mai importante domenii din viața mea.

Cine era Cristi F. Ștefan acum trei ani?

Înainte să-ți arăt ce mi-am notat, pentru a putea să mă fac înțeles, ar fi indicat să-ți explic cine eram atunci, acum trei ani.

Aveam în jur de 50 de lei în fiecare săptămână în buzunar, da chiar așa, am scris povestea mea aici. Și la acel moment am decis să mă angajez. Lucram de la computer și schimbam tot felul de lucruri într-un magazin online. După 2-3 luni mi-am terminat munca și nu am mai avut ce să fac, așa că următoarea lună am rămas fără sursa respectivă de venit, care era doar de câteva sute de lei, pentru acele 4 ore zilnice pe care le lucram din greu.

Legat de blog, abia începusem să scriu. Avem câteva sute de cititori în fiecare lună. Pe Facebook eram sub 500 de oameni, cred că mult mai puțin. Scriam uneori și zilnic. Pentru că îmi doream să ajung mai departe, mai sus, la cât mai mulți oameni, articolele mele să ajungă și să inspire. Însă mare lucru nu se întâmpla. Viziunea o aveam. Însă rezultatele erau mici, ca la orice început.

Legat de facultate eram la master și îmi doream să iau 10 la toate examenele. Îmi plăcea să învăț pentru că îmi place domeniul în care făcusem facultatea, Economie. Mi-am dorit să iau o bursă, pentru că nu puteam face foarte multe lucruri cu 50 de lei pe săptămână și părinții mei nu dețineau corporații ca să-mi dea milioane pe mână, mașină și casă, cum mulți au avut șansa/ sau ghinionul să obțină.

Așa că într-o noapte (sau zi, nu mai știu exact), destul de hotărât să fac ceva mai mult cu viața mea, mi-am propus să-mi notez cele mai mărețe obiective de atunci, pe aceste trei domenii: blog, bani și universitate.

Pozele de mai jos spun toată povestea foarte clar.

blog

bani

universitate

Derulând peste trei ani

Momentul în care am găsit aceste obiective notate de acum trei ani pe hârtie, m-a cuprins un sentiment pe care îmi este greu să-l descriu. Un fel de entuziasm, combinat cu nostalgie și cu “băi frate, ce mic gândeam atunci…”

Legat de blog, momentan suntem trecuți de 36.000 de oameni pe Facebook și articolele mele au ajuns la peste 1 milion de oameni.

Legat de bani, 150 de euro, visul de atunci, acum nu mai înseamnă mare lucru. A nu se înțelege greșit, sunt recunoscător, foarte recunoscător, doar că nu mi se pare o mare limită, ci ceva pe care pot să-l fac în câteva ore de muncă inteligentă.

Am scris acolo că vreau să fac din afiliere 300 de lei lunar, constant, acum dacă mă uit pe statistici sunt luni cu 800-1500 de lei, constant. Fără să depun efort. Pasiv. Din articole pe care le-am scris și care și acum generează sute de lei lunar din afiliere.

Nu mai vorbesc de cele două cărți, program și alte oportunități care au apărut în viața mea.

Legat de master, l-am terminat, cu note mari, dar și așa nu contează în societatea în care trăim. Țin minte cum plângeam în primul an când am picat primul meu examen. Simțeam că o să devin un ratat. Că o să-mi ratez viața. Simțeam că nu valorez nimic, uitând că eu sunt cel care își dă valoarea, nu notele, diplomele sau reușitele. Am luat și bursă. Mă plăteau să mă duc la facultate, cel mai fain sentiment.

Bine Cristi, ce vrei să spui cu toată această poveste?

Vreau să spun că, dacă ar fi să faci acest exercițiu acum, și chiar te invit să-l faci:

1.  Să-ți notezi cele mai importante trei zone ale vieții tale și

2. Să notezi ce vrei să obții și cum să obții (vezi, nu pierdem din vedere partea de acțiune, a visa fără un plan clar, e doar masturbare mentală, fără finalitate clară).

O să descoperi peste 3 ani, sau chiar mai repede, că lucrurile pe care le-ai setat acum sunt mici. Așa și peste 3 ani. Și alți 3 ani.

Acum, vreau să te întreb… de ce pui limite asupra obiectivelor tale?

De ce visăm atât de puțin, deși credem că este prea mult?

Pentru că alegem să nu investim în noi. Alegem să nu citim foarte mult. Alegem să stăm toată viața în aceeași zonă de confort, cu același salariu, înconjurați de aceeași oameni.

Pentru că avem impresia că dezvoltarea personală este o prostie, cu oameni care s-au îmbogățit învățându-i pe alții cum să facă bani.

Pentru că suntem setați să nu credem și visăm prea mult. Oamenii care visează mult sunt considerați a fi nebuni. Oamenii de genul ăsta sunt periculoși pentru o societate.

Dacă ți-aș spune că lucrurile cele mai mărețe pe care le visezi acum, peste 3 ani o să ți se pară o mare prostie, oare m-ai crede?

Sper că această poveste foarte personală să te facă să realizezi că, dacă acționezi, cu perseverență, dedicație, nebunie, pasiune, zi de zi, fără oprire, fără să pui stop, atunci peste ani și ani, care și așa trec repede, o să ajungi foarte, foarte departe.

Limita e la cer.

Începe acum. Visează mai mult și acționează în concordanță cu ceea ce ți-ai propus.

Viitorul tău depinde de tine.

Viața ta este povestea pe care o spui oamenilor. Spune o poveste remarcabilă!

Succes,

Cristi cel de acum, care nu credea că va ajunge aici acum 3 ani și uite, că, na, am ajuns de 50 de ori peste ce și-a propus F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: