Singura Persoana Pe Care O Pacalesti Esti Tu

wallpaper-2189787

Destul de puternic și enervant, de sub cearceaful tău pufos, te trezește un sunet. După câteva secunde te întorci în lumea reală și îți dai seama că este sunetul pe care alarma telefonului tău îl produce atunci când este momentul să-ți începi ziua.

Scoți mâna de sub pătura și îl oprești. Aproape adormit apeși pe “marele F” și ești conectat la tehnologie. Ai 3 mesaje noi, 2 friend request-uri și 15 notificări.

A doua scenă se întâmplă în metrou, când mult prea grăbit, pentru că ai întârziat la job, glisezi cu degetul mare printre știrile “interesante” de pe Facebook. Mai răspunzi la câteva mesaje și ajungi la birou.

În sinea ta nu îți place acolo, dar îți spui: “trebuie să văd cum să scap de aceste 8 ore de muncă foarte repede, pentru ca la finalul lor să mă pot bucura de viață”. Pe lângă aceste lucruri, atunci când sunetul sfârșitului de săptămână începe să se apropie, îți mai spui: “abia aștept să-mi petrec puțin timp cu persoanele dragi, să ies în oraș, să mă distrez și să mă relaxez, toate fără alarma enervantă a telefonului ce urlă de pe noptiera mea în fiecare dimineață, de luni până vineri.”

O zi la birou

Ajungi la birou. Îți pui legitimația cu poza ta și treci cartela pe la intrare pentru a putea să ajungi în locul unde îți petreci mare parte din viață. Ajungi la masa ta și pornești computerul. Știi deja ce ai de făcut pentru că faci asta de foarte mulți ani.

Parcă pătrunzi într-o lume diferită, în care regulile sunt altele. Regulile trebuie respectate. Pauzele sunt scurte și nu ai voie să le depășești. Însă ceea ce te ține motivat este momentul în care închizi computerul și ieși în viteză pe ușă, îndreptându-te spre casă.

Dar să revenim, credeai că ai scăpat? Încă nu este timpul unei pauze.

Nu avem timp de pauze.

Începi să tastezi și să suni, trecând cu viteză printre task-uri pentru a putea să te bucuri de pauza de 10 minute pe care speri din tot sufletul să o apuci de data aceasta.

Însă făcând aceste lucruri îți vine o idee.

Ideea este cum ai putea oare să tragi de timp. Să trimiți doar 2 email-uri în loc de 10, și 8 să le lași pentru mâine. Cine se grăbește? Unde este graba? Șeful poate să aștepte, și așa “mă plătește mult prea puțin pentru efortul pe care-l depun aici și nimeni nu îmi recunoaște munca grea pe care o fac zi de zi”

Așa că te decizi să iei o scurtătură.

Te decizi să amâni. Te decizi să lași pe mâine, și mâine pe poimâine, și tot timpul să nu faci lucrurile la timp. Pentru că vrei să scapi cât mai repede.

Vrei să-ți umpli acele 8 ore din viață cu ceva, ceva nu foarte stresant, ceva care să se vadă din exterior ca și cum ai munci ceva foarte important și ai produce pentru compania în cadrul căreia lucrezi foarte multe lucruri frumoase.

Încă o zi din viața ta trece. Ți-au mai rămas câteva…

Greșeala pe care o faci crezând că, și încercând să îți păcălești șeful este că de fapt… te păcălești pe tine.

Toate scurtăturile pe care le aplici sunt de fapt, scurtături din viața ta. Timpul pe care tu crezi că îl furi este de fapt timpul pe care ție ți-l furi.

Pentru că în momentul în care vei ajunge la 50 de ani, 60 de ani, vei realiza acest lucru, dar atunci totul o să fie prea târziu, mult prea târziu.

Știu că poate nu vrei să auzi aceste lucruri, dar consider că este bine să știi și să fii conștient, pentru că asta te ajută.

Ce să faci în schimb?

1. Să realizezi că în viața asta cea mai importantă resursă pe care o poți avea vreodată este timpul. Dacă nu ai timp, ești mort. Dacă ai bani și nu ai timp, poți schimba bani pe timp. Dacă pierzi bani, atunci îi poți recupera, dacă pierzi timp însă…

Timpul nu poate fi recuperat. Realizează că este cea mai importantă resursă pe care o ai!

2. Alege să-ți investești timpul în lucruri care te fac să crești cu adevărat. Nu în lucruri care te fac să-ți pierzi vremea și să încerci să păcălești pe cineva, pentru că de fapt, după cum ai văzut, te păcălești pe tine.

Fii omul care muncește cu pasiune, chiar dacă poate momentan locul în care ești nu îți oferă foarte mult spațiu, alege să fii perseverent și să ai un scop, o viziune. Prin acțiune vei transforma această viziune în lucruri fizice.

3. Nu renunța atunci când lucrurile sunt grele. Țin mine momentul în care am lansat prima carte, cartea Simplu. După o lună am făcut 500 de lei. Am pus acești 500 de lei peste cei 50 de lei pe care îi aveam.

Nici nu știu pe ce s-au dus banii pentru că au fost mult prea puțini. Atunci am vrut să renunț, pentru că nu am fost recompensat rapid și pentru că a mea carte nu a ajuns la 10.000 de oameni din prima săptămână.

Însă am realizat atunci că dacă renunț, o să fiu un nimeni. Un om care a renunțat, nu intră în istorie, învingătorii sunt cei care au reușit să rămână în picioare chiar și în momente foarte grele.

Peste alți doi ani de muncă, am lansat o nouă carte, Relații Remarcabile, aceasta s-a vândut din primele 5 zile în peste 200 de exemplare. Succes peste noapte sau perseverență și recompensă pentru faptul că nu m-am dat bătut când totul a fost mai greu?

Trage tu concluziile.

4. Fii un om remarcabil în job-ul tău. Văd prea puțini oameni care se implică mult prea puțin și au pretenția să primească salarii uriașe, ca prin filme, nefăcând nimic.

– De câte ori te-ai dus la șeful tău și i-ai spus că ai o idee care i-ar crește afacerea cu 10%?

– De câte ori i-ai spus că vrei să faci un eveniment caritabil pentru organizație, ce ar ajuta foarte mulți oameni și ar face mare zgomot prin presă și tv, fapt ce ar avantaja compania?

– De câte ori i-ai spus, eu în noaptea asta dorm la serviciu, pentru că vreau să fac ceva frumos pentru compania la care lucrez?

– De câte ori ai spus că vrei să primești bani în funcție de performanța ta și ceea ce produci pentru firmă și nu în funcție de cât timp stai pe un scaun și butonezi?

Ideea este următoarea și s-ar putea să mă înjuri în timp ce citești aceste rânduri: dacă tu nu te implici, nimeni nu o să se implice în locul tău să-ți ofere ceva mai mult decât ceea ce ai acum.

Vrei să evoluezi? Fă lucruri diferite față de cele pe care le-ai făcut până acum. Vrei să ai un salariu mai bun? Produ mai mult pentru firma ta și propune idei ieșite din comun care să o ajute! Vrei să crești? Acționează, nu sta degeaba.

5. Dacă nu-ți place job-ul tău nu trebuie să-ți dai demisia pentru a îți face un start-up. Trebuie să-ți schimbi atitudinea și să nu încerci să scapi de muncă.

Eu de exemplu muncesc de 10 ori mai mult decât un angajat dintr-o corporație. A avea afacerea ta nu înseamna fi dandy, relaxat, a face cu ochiul și a sta tot timpul la cafele citind cărți.

Dacă vrei să scapi de muncă, te anunț că nici o afacere nu se face fără foarte multă muncă. Există însă o diferență între a munci inteligent și a te preface că muncești. Un muncitor harnic  are o viziune și un plan, pune cărămidă peste cărămidă zi de zi și peste ani de zile construcția se transformă într-un imperiu. Un șoricel care aleargă pe o rotiță, crede că face foarte multe când de fapt nu face nimic.

Ce vrei să fii, un șoricel sau un muncitor deștept? Eu știu exact ce ești, un om inteligent căruia poate îi este mult prea frică să acționeze la nivelul la care el poate.

Concluzia

Vreau ca acest text să te ridice mai sus decât erai. Vreau să realizezi că dacă tu nu te comporți la nivelul tău, atunci îți irosești viața.

De fapt, nu furi pe nimeni, nu păcălești pe nimeni, ci doar pe tine. Vrei să trăiești o viață în care tot încerci să păcălești sau o viață, spre care peste ani de zile să te uiți și să-ți spui: “da, eu sunt creatorul propriului meu imperiu și destin, sunt 100% responsabil de tot ceea ce am construit până acum și voi merge și mai departe, pentru că pot!”

Sper să alegi calea corectă în viață! Vreau ca de acum înainte să-mi promiți că te vei comporta la nivelul tău potențial și că nu-ți vei mai irosi nici măcar o secundă din această viață prețioasă pe care ai primit-o cadou.

Acest cadou nu este o glumă!

Mult succes,

Cristi F. Ștefan

Scrie-mi într-un comentariu care este părerea ta despre acest articol, dacă te-a ajutat, dacă te-a pus pe gânduri și spune-mi ce vei schimba la viața ta de acum înainte. Mulțumesc!

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: