9 Moduri Prin Care Sa-Ti Gasesti Pacea Interioara

“Nobody can bring you peace but yourself.” – Ralph Waldo Emerson

 

La sfârșitul unei zile lungi de muncă, te întorci acasă obosit, alteori frustrat de lucrurile care nu ți-au ieșit, de vorbele pe care alte persoane ți le-au spus, enervat de felul în care alte persoane se pot purta.

 

Sau pot fi zile în care ai foarte multe lucruri pe cap: proiecte, teme, lucruri de făcut pentru job, deadline-uri și tot așa. Începi să te stresezi, să muncești în exces și simți că cele 24 de ore dintr-o zi nu îți mai ajung.

 

Așa că astăzi, vreau să-ți prezint pe scurt 9 moduri prin care să-ți găsești pacea interioară, pentru că de multe ori uităm să ne calmăm, să ne relaxăm și organismul nostru chiar are nevoie de acest lucru..

1. Oprește-te 

 

Cel mai simplu mod însă nu îl luăm în calcul atunci când suntem afectați de lucrurile externe, atunci când avem prea multe lucruri pe cap sau când suntem obosiți după o zi grea.

Trebuie să realizezi că uneori este bine să nu faci nimic. Uneori este bine să te oprești, să contemplezi, să te gândești la tine, la felul în care te simți tu și la ceea ce poți face pentru a ajunge o persoană mai calmă și înțeleaptă.

 

2. Acceptă

 

Toate lucrurile pe care le-ai experimentat pe parcursul zilei (săptămânii) trebuie să le accepți așa cum sunt.

Doar încercând să schimbi aceste lucruri o să te răscolești și mai tare pentru că trecutul (după cum îi și spune numele) a trecut.

Acceptă ceea ce ai pățit, felul în care s-au purtat alte persoane cu tine și mergi mai departe. Acesta este un lucru înțelept pe care îl poți face pentru a-ți recupera pacea interioară.

3. Nu reacționa

 

Acum vreau să realizezi un lucru important. Faptul că acțiunile altor persoane nu au o putere, o valoare asupra ta ci doar reacția ta la acestea este ceea ce le dă o valoare.

Nimeni nu are dreptul să te supere, tu ești singura persoana care acceptă, reacționează, la ceea ce fac alte persoane, astfel dând valoare acțiunilor lor.

Acum înțelegi cât de multă putere ai asupra corpului și minții tale și cât de puțină putere au ei asupra ta? Bun, bravo.

4. Nu poți controla

 

Un alt lucru pe care trebuie să realizezi este că nu poți controla acțiunile altor persoane, astfel nu are sens ca acestea să te supere.

Nu poți controla faptul că o persoana te înjură sau că o alta se poartă urât cu tine, poți controla doar felul în care tu acționezi sau mai bine zis reacționezi.

Așa că vreau să te concentrezi doar pe ceea ce poți controla, astfel îți poți recăpăta pacea interioară sau mai bine zic nimeni nu îți poate distruge această pace.

Vreau să te întreb ceva. Atunci când plouă te superi pe cer pentru că plouă? Nu. Pentru că nu are sens. Nu poți controla ploaia.

5. Insultele

 

Insultele sau remarcile răutăcioase nu au legătură cu tine. Dacă cineva îți spune că ești o banană sau un hidrant și tu știi sigur că nu ești o banană sau un hidrant, de ce să te superi?

Așa că de ce să te superi și să îți strici pacea interioară atunci când cineva îți spune că ești ceva ce tu de fapt nu ești?

6. Înțelege

 

Când cineva îți spune că ești rău, prost sau te face în alte feluri, persoana respectivă nu are puterea să vadă mai departe de ceea ce simte pe interior.

Tot ceea ce vedem noi la alte persoane este o reflexie a ceea ce simțim pe interior.

Așa că vreau să înțelegi persoanele care se poartă urât cu tine și să realizezi că așa se simt ele pe interior. Se urăsc. Sunt frustrate. Nu se înțeleg și această frustrare și ură interioară refulează.

 

7. Oferă iubire

 

În loc să ripostezi în același mod, arătând că ești mult mai inteligent și înțelept dacă nu o faci, mai degrabă încearcă să le oferi iubire.

Gandhi spunea că o persoană care se poartă urât, nu are nevoie de o altă persoană care să se poarte urât cu ea ci de cineva care să-i ofere iubire. Pentru că ea crede că în lumea asta nu mai există iubirea și vede doar singurătatea, tristețea și lucrurile negative.

Fii tu cel care oferă iubire atunci când toată lumea aruncă cu pietre, poate ești cel care ajută la schimbarea persoanei respective.

8. Nu ești o victimă

 

De multe ori ai tendința, mai ales când nu îți găsești pacea interioară și ceva te frământă, să te plasezi în rolul victimei.

Este foarte ușor să găsim lucruri negative la viața noastră, toți avem necazuri, toți ne confruntăm cu injustiție, prostie, ură și rău nefondat, însă de ce să facem ceea ce este mai ușor?

De ce să alegem să ne uităm la părțile negative, când putem alege să ne bucurăm de ceea ce avem deja, de lucrurile bune din viața noastră și de faptul că suntem încă în viață și acest lucru este ceva extraordinar.

9. Ritualuri

 

Cel mai interesant mod prin care-ți poți recupera pacea interioară este prin ritualuri.

De ce ritualuri? Pentru că o minte plină este ca un pahar plin cu apă, nu mai poate să creeze ceva de valoare, nu mai poți adaugă apă în el.

De asta avem nevoie de ritualuri. Pentru a ne elibera mintea de lucrurile ce nu sunt esențiale astfel putând să ne concentrăm pe ceea ce este cu adevărat important în viața noastră.

Exemple de ritualuri: meditatul, ceaiul, alergatul, cititul și munca foarte concentrată.

Despre toate acestea poți să citești tu în cartea mea, am dedicat o întreagă secțiune acestui subiect. Lucrurile au fost experimentate de mine, astfel sunt mai valoroase, plus că tot ceea ce am scris acolo vine din suflet, o să vezi despre ce vorbesc când citești.

O zi liniștită îți doresc,

Cu mult drag,

Cristi F. Ștefan

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: