Cum ma percepe lumea vs Cum sunt eu de fapt

Durează sub 2 minute să citești acest articol și vei afla principala greșeală pe care o faci atunci când întâlnești și vrei să cunoști o persoană nouă, dar și câteva lucruri despre cum sunt eu cu adevărat vs cum mă percepe lumea a fi.

Dacă mă citești de ceva vreme, scriu de aproape 2 ani de zile, cel mai probabil ți-ai făcut o părere despre mine. Acea părere în literatura de specialitate se numește perceptual bias.

Un bias al percepției este de fapt o părere pe care ți-o faci despre o persoană și această nu este chiar o replică identică a realității. Acestă părere este influențată de mai mulți factori:

  • aspect (haine, fitness, îngrijire, miros, toate simțurile)
  • job-ul pe care-l are
  • lucrurile pe care le face
  • locurile în care umblă
  • felul în care stă (limbajul trupului)
  • și așa mai departe

 

Toate aceste lucruri pot fi însumate sub un termen, care se numește statut social sau percepție socială. Analizăm, de multe ori instant, persoanele care intră în viața noastră după aceste elemente și decidem cât de high sau low se poziționează pe scara noastră perceptuală.

 

Cum mă percepe lumea este o întrebare foarte interesantă, pentru că mulți mă percep total diferit față de cum sunt eu de fapt.

 

1. Probabil că mulți mă cosideră o persoană de la care au ce învăța, este adevărat dar în același timp modestia mă caracterizează și prefer să nu fie vorba despre mine într-o conversație.

2. Probabil că mulți mă consideră superior când de fapt nu sunt, ci poate fac doar lucruri care-ți lasă această impresie. Consider că fiecare are drumul său în viața și astfel nu ne putem compara, astfel nimeni nu ne este superior sau inferior, suntem doar diferiți și atât de asemănători din multe puncte de vedere.

3. Mulți mă consideră inteligent și aș fi flatat să-mi spuneți asta, pentru că inteligența este sexy și pentru mine este cel mai interesant compliment, aceasta este iarăși doar o percepție. Cum spunea și Einstein, prefer să mă consider curios și nu neapărat inteligent.

 

Faptul că sunt citit de 40.000 de oameni în fiecare lună, că am adunat o comunitate de 14.000 oameni frumoși și inteligenți sau că sunt urmărit de  2500+ de persoane pe profilul personal nu spune mai nimic despre mine, în sensul că îmi ridică valoarea percepută, statusul social, dar pe interior sunt și mă mențin aceeași persoană.

 

Lecția pe care o poți trage din acest articol este că atunci când persoanele intră în viața ta tu le faci o analiză rapidă, astfel le decizi, să-i spunem, valoarea socială, le atribui o anumită valoare și astfel ai așteptări de la ele să se comporte într-un anumit fel. Aceste așteptări pot fi de multe ori distruse, pentru că, aștetările sunt de fapt o iluzie, nu o realitate.

Cum mă percepe lumea? Superior, inteligent, arogant poate, high status, un om care citește mult, care scrie bine, care face unele greșeli din repezeală, care vrea să ajute, șamd.

Cum sunt eu de fapt? Descoperă, apăsând aici.

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: