Perceptie

Dormeam și-mi uitasem deschis, fără să-l mai pun pe silent așa cum fac în fiecare noaptea, telefonul. Din somn, soneria m-a trezit. Țin minte și acum, aveam un iPhone 2G și telefonul era de la mama mea, ora era 6:30 spre 7 dimineața.

 

Din start am știut că ceva nu este în regulă. De la șocul pe care l-am avut atunci când soneria m-a trezit, inima a început să-mi bată foarte tare, aproape că o simțeam cum iese din piept. Adormit și speriat în același timp avea să aflu cea mai dramatică știre pe care o poate alfa un om pe acet pământ: persoana care m-a îngrijit de mic și pe care am iubit-o și o iubesc probabil cel mai mult din lume s-a stins din viața. Mai dramtic, venind spre mine.

 

În acel moment am crezut că sunt încă într-un vis. Mi-a venit să plâng însă nu am putut. Pentru că nu am crezut. Nu am vrut să cred și deși acum sunt împăcat cu ideea îmi place să cred că ea este undeva acolo și mă privește și sper că este mândră de tot ceea ce fac.

 

M-am așezat pe canapeaua din sufragerie, cu privirea în zare și nu-mi venea să cred. Deși am văzut că moartea este ceva normal, banal și în lume mor zeci de mii de oameni zi de zi, nu credeam că cineva apropiat o să pățească asta. Nu am putut să înțeleg de ce tocmai mie, de ce nu putea să fie ruda altei persoane, de ce tocmai ea, care m-a ajutat și a fost bună cu mine de când aveam un an? Nu puteam să înțeleg de unde această nedreptate în lume. Nu puteam să înțeleg de ce dacă există Dumnezeu  de ce lasă să se întâmple asta?

 

Ani mai trâziu îmi aduc aminte cu foarte mare detaliu ziua aceea însă acum simt o împăcare, o detașare amestecată cu durere. Acum am înțeles , sau cel puțin așa cred, următorul lucru:

 

Nimic nu este bun sau rău totul este în mintea noastră, în mintea ta. Lumea, evenimentele și tot ceea ce se întâmplă în exteriorul tău nu sunt bune sau rele, ele pur și simplu sunt, există, acolo… Mintea noastră dorește să le pună neapărat într-o categorie.

 

Detașarea și înțelegerea faptului că lumea este așa cum o vezi tu, cum o percepi tu, te va ajuta în multe situații. De multe ori avem tendința să clasificăm lucrurile exterioare, dar când ajungem să înțelegem că exteriorul pur și simplu există și nu este bun sau rău, obținem acea pace interioară, acea realizare sau realizări ca de exemplu:

 

  • Nu poți controla exteriorul, te poți concentra pe interior pentru a realiza lucruri exterioare.
  • Murim și asta este ceva frumos. Când o persoană moare, ea nu moare. Pentru că ea nu este doar ceea ce vezi acum. Ea este tot ceea ce a făcut pentru tine, felul în care s-a purtat și te-a ajutat, lucrurile de impact pe care le-a spus, ea este o întreagă colecție de aminitiri pozitive, de lecții de viață, nu este doar un corp care trăiește. Să mori nu este ceva dramatic dacă după moartea ta rămâi în mintea multor oameni, pentru că i-ai ajutat, inspirat sau le-ai oferit o idee care poate le-a trebuit în acel moment.
  • Și eu o să mor și deși mă sperie puțin ideea mă gândesc că dacă sunt sincer cu mine și fac lucrurile care-mi plac, nu lucrurile pe care societatea mi le impune, atunci nu am de ce să fiu trist. Lucrez în fiecare zi să las în urmea mea o amintire frumoasă, un gând cald și o idee care ar putea să ajute pe cineva, care poate peste 10, 20 sau chiar 40 de ani o să schimbe în mai bine viața cuiva și asta mă face fericit și împlinit.
  • Lucrurile din exterior nu sunt bune și rele. Mintea mea le pune aceste etichete. Lucrurile din exterior pur și simplu sunt și în drumul meu am observat că lucrurile negative sunt de fapt cele mai interesante, pentru că de acolo am învățat cele mai importante lecții.

 

Probabil și tu poți să extragi multe idei, lecții de viață dacă stai să te gândești mai atent la momentele dramatice prin care ai trecut. Parcă acum nu mai este așa de rău și te-am împăcat cu ideea, parcă acum ești mai puternic, mai ințelep, mai matur și realizezi că totul este efemer: chiar și binele, chiar și răul, totul este trecător.

 

După cum spunea unul dintre scriitorii mei preferați:  We all die. The goal isn’t to live forever, the goal is to create something that will.

 

Cu mult drag,

Cristi

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: