Povestea Copilului Care Si-a Dorit Mai Mult De La Viata, Dar…

8247545e55886ae6843ef718a03b3d88
Vreau să-ți prezint o perspectivă diferită asupra vieții când vine vorba despre setarea unor obiective și fericire, sub formă de poveste.

Societatea ne prezintă a fi total diferită de ceea ce urmează să-ți scriu aici, însă în esența adevărată a lucrurilor, dacă vrei să fii fericit, ar fi indicat să fii conștient de această perspectivă diferită și să o adaugi în viața ta.

Așa că voi începe cu povestea copilului care se face mare și realizează că de fapt ceea ce credea despre viață este total diferit de realitatea care îi oferă fericirea.

Capitolul 1. Copil fiind, visam..

Un copil de 10 ani visează că într-o zi o să ajungă departe. Este pasionat de mașini, își dorește să dețină un Ferarri. Își imaginează zi de zi momentul în care o să îl conducă, are poze pe perete cu mașina, știe foarte multe lucruri despre aceasta.

Când iese cu părinții în oraș pe jos și vede din când în când o mașină roșie imediat își întoarce privirea. Nu tot timpul este un Ferarri. Însă din când în când, vede unul. Poate nu chiar roșu, însă galben, albastru sau negru.

a0b866fecfb023ab95b455fda5c595b7

Simte ceva special când îl vede. Tot corpul său parcă se desprinde de această realitate și pătrunde într-un vis. Într-un vis frumos, în care încă mai crede, pentru că este copil și copii știu să viseze cel mai frumos.

“Mami, mami, uite așa o să vreau să am mașina când o să fiu mare.”

“Da, bravo, bravo”. îl aprobă mama sa, cu durere în suflet, știind că este practic imposibil să ai o astfel de mașină și că într-o zi visul micului copil se va spulbera.

Capitolul 2: Visul începe să se stingă?

Vremea trece rapid pe lângă el și pe zi ce trece începe să realizeze cât de ridicol este visul pe care-l are.

“Un Ferarri, într-o țară ca România?” îi spun colegii săi.

“Da, da, mai bine îți faci temele, lasă prostiile.” îi spun părinții săi.

“Încetează să mai visezi, nu o să ai niciodată un Ferarri” îi spune profesorul care-l vede obsedat de ideea aceasta care mai devreme sau mai târziu o să-l strivească.

Acum personajul nostru este în clasa a 6-a. Posterele de pe perete au început să se învechească.

Mama sa îi spune că o să le dea jos, pentru că sunt urâte.

Însă el simte foarte multă durere în suflet când se gândește că visul său de a avea o astfel de mașină va fi spulberat de pe perete. Ține cu toată puterea de postere și nu le lasă.

Mama sa renunță și îl lasă, însă îl anunță că “într-o zi o să-ți bagi minție în cap și o să realizezi că nu o să ai niciodată o astfel de mașină, copil idiot ce ești!”

Începe să plângă. Cu lacrimi mari. Cu multă durere în corp. Știind că într-o zi își dorește să-și vadă visul transformat în realitate, dar oprit de toți cei din jurul său care nu cred în el și îl consideră prost pentru că își dorește ceva mai ridicol de la viață.

Capitolul 3: Zece ani mai târziu

Trecut deja de adolescență își amintește cu nostalgie visul pe care-l avea.

Știe clar că va ajunge acolo, ceva din inima sa îi spune asta. Dar ceva din mintea sa îi spune că este foarte greu, că s-ar putea să nu ajungă, că nu se știe sigur, că este imposibil.

Alege însă calea pe care foarte puțini o aleg, într-o lume în care siguranța este ridicată la nivel absolut și riscul este pictat într-un mod negativ.

Părinții nu îl aprobă și susțin în ceea ce face, pentru că nu înțeleg cum “o să reușească să ajungă acolo unde și-a propus” și nu vor să-l vadă rănit, ajungând la 40 de ani, după sute de încercări, punându-se în genunchi și întrebându-se “de ce nu reușesc??”.

Însă nu se oprește aici, ăsta este doar începutul pentru el.

Fiecare descurajare îl face mai puternic.

Fiecare probabilitate minusculă îi oferă validarea că da, se poate!

Fiecare NU știe că va fi la un moment dat urmat de un DA!

Așa că nu se oprește aici, abia începe. Așa că fiecare eșec din viața sa îl duce mai aproape de reușite.

Așa că își dă seama, că mai bine alege o viață dorindu-și mai mult și acționând în direcția respectivă, decât o viață de regret.

Nu știe cum va ajunge acolo, însă SIMTE că într-o zi va ajunge acolo.

Capitolul 4: Monaco

Străduțele strâmte, pline de curbe și aerul răcoros care îi cuprinde tot corpul în timp ce cu viteză se plimbă prin una dintre cele mai frumoase locații din lume.

Sudul Franței, locul unde foarte mulți ajung, doar foarte puțini își permit să stea și să se bucure de tot ceea ce poate să le ofere zona.

Viteza cu care accelerează mașina roșie în care se află, sunetul pe care tobele de eșapament îl fac în momentul în care intră într-un tunel, aerul care-l cuprinde, libertatea pe care o simte atunci când apasă la fund pedala de accelerație și este împins cu tot corpul în scaun, zâmbetul de satisfacție care îi apare pe chip atunci când realizează că da, a reușit, nu valorează mai mult decât un lucru foarte important.

Toate realizările sale valorează foarte mult, însă cel mai important încep să nu devină realizările, obiectivele pe care le-a atins, iahtul pe care-l are parcat în portul Hercules, Ferarri-ul roșu pe care-l conduce cu viteză printre străduțele strâmte și curbate ale Monaco-ului, hainele, ceasul care valorează cât apartamentul unde ani și ani a visat la o viață mai bună.

Toate aceste realizări valorează foarte mult însă cel mai important element este drumul până acolo.

Toate acele NU-uri pe care le-a primit.

Toate acele negații de genul “Nu poți” pe care le-a auzit de la prietenii săi.

Toate poveștile eronate pe care părinții săi i le-au spus despre realitate.

Toate privirile de îndoială ale cunoscuților săi.

Fiecare moment în care a băgat și ultimul leu într-o afacere neștiind ce se va întâmpla, făcând un salt uriaș de credință.

Toate acele momente în care a trecut pe lângă vitrinele luminoase ale magazinului, realizând că nu-și permite nici măcar o batistă, însă fiind motivat și încurajat de acele locuri.

Toate acele momente în care toți prietenii săi ieșeau în oraș și el stătea în casă sculptând visul său în formele realității.

Toate acele momente în care a eșuat, a rămas fără bani, a rămas fără mâncare, a rămas fără nimic, doar el cu el și cu lecțiile importante pe care le-a învățat.

Toate acele momente în care toți au râs de el.

Toate acele momente în care nimeni nu l-a băgat în seamă.

Toate acele momente în care stătea cu capul împins în pernă, umplând-o de lacrimi, pentru că nu putea să vadă cum va ajunge acolo unde și-a propus, drumul fiind multe prea în ceață.

Cea mai interesantă parte a fiecărei povești de succes este povestea în sine, nu rezultatul final.

În timp ce accelerează Ferarri-ul roșu în care se plimbă de ceva timp ajunge în vârf. Într-un loc de unde vede tot orașul. 

8c1ffe2486ecaf0c77d8c14f73d243a9

Se dă jos din mașină, se așează pe marginea orașului și își spune…

“Drumul până aici este ceea ce contează cu adevărat, nu ceea ce am reușit să am și să fac. Povestea mea de viață este cel mai important lucru, nu ceea ce am reușit să devin.”

“Pentru că povestea vieții tale este povestea pe care tu o scrii în această viață și pe care o lași moștenire celor din urma ta. Sper că vei lăsa în urmă o operă de artă care să îi inspire pe ceilalți să facă lucruri cu adevărat remarcabile cu viața lor.”

Același lucru îti doresc și eu ție, să-ți scrii povestea cu atât de mare atenție, să-ți sculptezi realitatea cu atât de mare pricepere, să-ți pictezi viața cu atât de mare fluiditate, încât la finalul vieții să o transformi într-o operă de artă.

Povestea ta să spună o poveste. Povestea ta să rămână aici, chiar dacă tu nu o să mai fii.

Acesta este cel mai puternic lucru pe care-l poți face cu viața ta.

Acționează acum.

Avem nevoie de mai multe exemple de oameni remarcabili, care din nimic au ajuns în vârf.

Tu peste 30-50-60 de ani o să dispari.

Povestea ta o să rămână.

Lasă în urma ta o operă de artă!

Cu pasiune,

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: