Tu La Ce Te Gandesti? 4 Metode Pentru A Fi Prezent

“The present moment is filled with joy and happiness. If you are attentive, you will see it.” ― Thich Nhat Hanh

Mintea noastră este pe fugă, având în permanență tendița să ajungem undeva, să facem altceva, să mai facem ceva și să nu ne bucurăm de ceea ce avem.

După cum spuneam și la workshop, am nevoie de timp în care să fiu prezent pentru a putea să înțeleg cât de norocos sunt. Pun pariu că asta se aplică și la tine. Nu? Atunci iată câteva idei:

  • ești în viața
  • ai internet, implicit calcualtor, implicit asta înseamnă că ești destul de ok financiar vorbind
  • ai hrana
  • ai un acoperiș
  • poți să citești
  • alegi să citești

 

Și lista poate continua la infinit.

 

Mintea noastră nu se oprește decât atunci când ne stingem din viață. Mintea noastră caută în permanență ieșirea. Caută în permamență lucruri de făcut. Alte vârfuri de urcat. Mai mult și mai mult, însă te întreb: oare, tot ceea ce ne-am dorit vreodată, nu este chiar sub nasul nostru?

Cum arată o zi perfectă pentru tine? Este o zi în care ai ajuns nu mai trebuie să faci nimic pentru a mai ajunge undeva. Este starea aia, pe care chiar vreau să o proiectezi acum, în care ai totul, nu mai simți nevoia de nimic și parcă totul este perfect.

Ei bine, ziua aia perfectă, te anunț, că este chiar sub nasul tău. Adică, momentul prezent, aici, acum, fix în această secundă. Singurul lucru care trebuie, dacă vrei, dezactivat este mintea în goana spre mai mult, mai bine, mai repede, mai sus, și așa mai departe.

 

Tot ceea ce ai nevoie este chiar aici, acum. Ziua perfectă este acum. Doar că nu-ți permiți să te relaxezi și să te bucuri cu adevărat de ceea ce prezentul are să-ți ofere.

Ei bine, aici vin eu în ajutor, cu câteva idei, pe care tu să le practici, pentru a putea să fii mai prezent, să te concentrezi pe acum, pentru a experimenta acel ceva după care alergi și tot alergi, în speranța că o să-l ai vreodată, în speranța că este corelat cu cât câștigi sau cu câte persoane de influență cunoști.

 

4 Metode Pentru A Fi Prezent

1. Cititul. Cititul te forțează să te concentrezi pe acum. Pe cuvintele din fața ta, îmaginându-ți diversele scenarii, oprind astfel zgomotul din mintea ta.

2. Meditatul. Îți permite să te concentrezi asupra respirației, asupra perfecțiunii imperfecte. Asupra a tot ceea ce contează cu adevărat pe lumea asta, momentul prezent, acel acum care pare departe, dar este chiar sub… exact, nasul tău.

 3. Scrisul. Pentru mine scrisul înseamnă acea stare de meditație. În care-mi aștern cuvintele și care-mi permite să mă exprim liber, clar și să aduc ceva bun în lume. Pentru tine scrisul s-ar putea să-ți aducă pacea de care ai nevoie.

 4. Alergatul. Mersul pe bicicletă și orice altă activitate care-ți permite să te concetrezi pe momentul prezent.

 

Ce vreau să faci? Vreau să alergi o activitate de mai sus și să o faci în fiecare dimineață. Pentru a putea să-ți antrenezi acestă pace a minții care o să-ți ofere o nouă perspectivă asupra vieții, asupra lucrurilor după care alergi, realizând, sper, că totul este deja perfect, dar tot timpul poate fi mai bun.

Cel mai sănătos mod în care poți să privești evoluția, zic eu, este din perspectiva știu deja foarte mult, sunt recunoscător pentru astea, dar sunt curios să știu și mai multe. Doar că mă bucur de tot ceea ce am acumulat (imatrial vorbind, nu în termeni de consumerism) și voi obține și mai mult, din pură curiozitate.

 

Tu… la ce te gândești?

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: