10 Recomandari De Carti Pe Care Sa Le Citesti Pe Plaja

A venit vara și cei mai mulți dintre voi plecați la mare sau într-o locație însorită, cu multă apă, băuturi răcoritoare și o plajă caldă. Un lucru pe care orice om remarcabil îl are cu el, chiar și în vacanță, este… o carte.

Așadar m-am gândit să-ți prezint 10 cărți perfecte de citit pe plajă care te vor ajuta să crești, să fii mai inteligent și să descoperi mai multe lucruri despre viață, lume, creierul uman sau care te vor inspira să faci ceva măreț.

1. Omul în căutarea sensului vieții, Viktor Frankl

Această carte este pur și simplu fascinantă pentru că este vorba de un psiholog care a trecut prin cea mai groaznică întâmplare din viața unui om: lagărul de concentrare de la Auschwitz. A supraviețuit și a notat într-un loc toate gândurile, ideile și lecțiile pe care le-a extras de acolo. Este o carte pe care trebuie neapărat să o citești, o să te inspire, o să te facă să realizezi multe lucruri și cel mai important o să-ți prezinte modul în care poți să-ți găsești un sens în viață.

Cartea poate fi cumpărată apăsând aici.

2. Întreabă-te de ce, Simon Sinek

O altă carte esențială care mi-a plăcut atât de mult încât inițial după ce găsisem pe internet pdf-ul am făcut comandă. Este o carte pe care trebuie să o ai tot timpul în bibliotecă și să o recitești. Este o carte care te va învăța care este motivul pentru care liderii ne inspiră să trecem la acțiune, ce trebuie să găsești pentru a putea să fii un adevărat lider și cum să o faci. Cuvintele nu pot să descrie cât de valoroasă poate fi această carte pentru orice om care vrea să se dezvolte și să-și găsească un motiv pentru care să se trezească în fiecare dimineață.

Cartea poate fi cumpărată apăsând aici.

3. Iraţionalitate Benefică, Dan Ariely

Această carte este o continuare a cărții Iraționali în mod previzibil, bestseller-ul lui Ariely și reprezintă o carte simplă, dar care te va face să înțelegi multe aspecte ale comportamentului uman. O să descoperi modurile în care sfidăm logica la serviciu și acasă, bazându-se pe zeci de studii științifice care te vor face să înțelegi mai bine modul în care funcționăm ca oameni. O lectură plăcută, lejeră, plină de povești, dar în același timp scrisă de un profesor de la Harvard, destul de celebru în domeniul său.

Cartea poate fi cumpărată apăsând aici.

4. Săptămâna de lucru de 4 ore, Tim Ferriss

Tot o carte de vară, care te va învăța cum să te bucuri de vacanță tot restul vieții și să nu mai muncești așa de mult. Îți va arăta multe moduri prin care să lucrezi, promite Tim Ferriss, 4 ore pe săptămână. Este un ghid spre un stil de viață de lux, iar dacă-ți dorești acest lucru ar fi indicat să o citești. O carte ușoară, cu multe exemple și plină de idei pe care le poți aplica imediat în munca ta, pentru a fi mai eficient și a te bucura mai mult de viață.

Cartea poate fi cumpărată apăsând aici.

5. În căutarea fericirii, Daniel Gilbert

Foarte multe persoane recomandă cartea lui Gilbert pentru că este o carte care îți va explica de ce suntem sau nu fericiți și cum să procedăm pentru a fi fericiți, fiind în întregime bazată pe studii științifice, pe dovezi reale că informația de acolo funcționează. Cartea este recomandată de Daniel Goleman, Daniel Kahneman, autori și psihologi de renume din afară, așadar este o carte care trebuie citită dacă vrei să descoperi modul în care poți duce o viață mai fericită.

Cartea poate fi cumpărată apăsând aici.

6. Veronika se hotărăşte să moară, Paulo Coelho

Dacă tot suntem la cărți de vară, ușoare, simple și mici, o carte care mie mi-a plăcut foarte mult este cartea lui Coelho despre o poveste de viață foarte interesantă care te va pune mult de tot pe gânduri. Mie mi-a oferit un nou mod în care pot să privesc viața și prin care pot să mă bucur mult mai mult de ceea ce am acum. O lectură perfectă pentru această vară.

Cartea poate fi cumpărată apăsând aici.

7. Narcis şi Gura-de-Aur, Herman Hesse

Această carte mi-a fost recomandată ca fiind o carte perfectă pentru vara aceasta, conținând o poveste care te va pune pe gânduri și din care poți extrage multe lecții de viață. Cartea a fost recomandată și de Thomas Mann pentru frumusețea limbajului ce-l conține.

Cartea poate fi cumpărată apăsând aici.

8. Dragostea în vremea holerei, Gabriel Garcia Marquez

Dacă vrei să citești o adevărată poveste de dragoste vara aceasta, atunci Marquez este omul potrivit pentru astfel de lucruri. Cartea este puțin mai mare însa o să te poarte printr-o poveste incredibilă de dragoste, credință, iubire și frumusețe. Marquez este deja celebru pe acest domeniu și dacă nu ai citit nimic scris de el, aceasta este cartea perfectă cu care să începi, mai ales că este vară și ai timp să te relaxezi pe plajă alături de o carte minunată.

Cartea poate fi cumpărată apăsând aici.

9. În sălbăticie, Jon Krakauer

Această poveste a lui Chris McCandless a fost și ecranizată în deja cunoscutul  film Into the Wild, doar că prefer cartea, pentru că te poartă printr-o călătorie mai în detaliu, mai lentă și mult mai frumoasă. Chris s-a născut într-o familie foarte bogată și la un moment dat s-a decis să-și ardă toți banii și să plece în sălbăticie, să trăiască singur. Acolo a și sfârșit. Este o carte perfectă pentru această vară, pentru că-ți va reda atitudinea deschisă spre aventură și te va face să te bucuri mai mult de viață. O recomand cu mare căldură!

Cartea poate fi cumpărată apăsând aici.

10. Arta războiului, Sun Tzu

348310

O carte legendară, pe care dacă nu ai citit-o, acum este momentul! Are sub 100 de pagini, dar este plină de învățături. Chiar dacă nu suntem în vremea războiului cel mai probabil ducem un război interior sau exterior, iar această carte te va învăța cum să “te arăți puternic când ești slab și slab când ești puternic”. Este o carte esențială și recomandată tuturor celor care se înscriu la cele mai mari facultăți de business din afară: Harvard, Stanford, etc.

Cartea poate fi cumpărată apăsând aici.

Alte recomandări și noi apariții

Sunt foarte atent la noile apariții și vreau să-ți prezint cele mai interesante și folositoare noi cărți ce merită citite. Acestea sunt pe lista mea de citit în urma recomandărilor a multor prieteni, profesori, antreprenori sau persoane importante (Leo Babauta, Tim Ferris, Kevin Rose, Gary Vaynerchuck, etc.) din afară pe care le citesc.

Focus – Motivația ascunsă a performanței, Daniel Goleman (Mai 2014) 

Antifragil – Ce avem de câștigat de pe urma dezordinii, Nassim Taleb (Mai 2014)

Eu sunt Malala, Malala Yousafazay (Mai 2014)

Distruge-ți obiceiurile negative, Joe Dispenza (Mai 2014)

Top 100 noutăți ale anului 2014

Știu că sună puțin ciudat să mă recomand pe mine, dar am scris o carte acum ceva timp și multă lume a citit-o, știu că este o carte utilă pentru că am scris-o eu și am pus  în ea tot ce știam mai bine la acel moment. Dar pentru că poate nu mă crezi pe cuvânt, vreau să-ți arăt ultima părere, completă, needitată, necenzurată, așa cum am primit-o despre cartea Simplu. Sună cam așa:

“Cristi, să şti am terminat cartea în două după-amieze, şi mi-a fost super uşor de parcurs, fiind atât de uşor de înţeles şi citit m-am obligat să n-o termin într-o zi pentru a avea ce citi şi în următoarea. În momentul în care am ajuns la exerciţiul în care trebuie să ne luăm blugii pe noi doar cu o singură mână, este un exerciţiu bun de a te trezi şi de a te scoate de pe pilot automat.. aşa am şi făcut şi am ieşit din casă să mă plimb .. şi m-am gândit la multe chestii ce vreau să le schimb.

 

La terminarea cărţii am rămas cu un sentiment de recunoştinţă, ăsta-i mesajul pentru mine să fiu recunoscătoare pentru ceea ce am şi să ofer mai departe grija şi dragostea primită prin a face cât mai mulţi oameni să zâmbească.

 

Mi-a plăcut cum este structurată şi citatele de la început şi faptul că în momentul în care treci la subiecte mai optimiste se schimbă şi culoarea capitolului, se vede iubirea pentru detaliu în munca ta.” Denisa Petrut

Dacă vrei și tu să citești cartea Simplu o poți comanda de apăsând aici investiția fiind de 37 lei! Abia aștept și părerea ta după ce o citești!

Părerea ta!

Sunt tare curios dacă ai citit una sau mai multe din cărțile menționate anterior și care ar fi părerea ta despre acestea. În plus, dacă poți să recomanzi titluri interesante pentru această vară abia așteptăm recomandarea ta în secțiunea de comentarii!

Mulțumesc și sper că aceste resurse ți-au fost de folos și vor aduce valoare în viața ta, pentru că recomand cu atenție doar cărți pe care le-am citit sau care mi-au fost recomandate de la oameni în care cred cu adevărat, așadar aleg să scriu aici cele mai frumoase și utile recomandări de cărți.

Lectură plăcută pe o plajă însorită sau de pe un şezlong,
Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: