10 Lucruri Pe Care Trebuie Sa Le Stii Pentru A Avea Relatii Remarcabile

Cu ajutorul celor care au citit articolul și au cerut de la mine mai multe despre domeniul relațiilor am reușit să scriu o carte, cartea Relații Remarcabile, pe care te invit să o comanzi și citești apăsând aici!

Acest articol este foarte lung, are aproximativ 15 pagini (5000+ de cuvinte) și reprezintă o prezentare amănunțită în mintea bărbaților și îți arată modul în care aceștia privesc relații și cum ai putea tu să te folosești de aceste informații pentru a avea parte de relații remarcabile, pentru că meriți. Așadar te invit să-l adaugi la bookmarks și dacă nu poți să-l citești pe tot acum să te întorci și să-l finalizezi.

În urma unui sondaj în care am întrebat sute de femei care sunt principalele probleme cu care se confruntă pentru a le putea ajuta să treacă peste acestea, unul dintre cele mai importante subiecte a rezultat a fi: relațiile.

Cele mai comune întrebări primite de la aceste sute de femei au fost:

 

 • Cum să cucerești bărbatul de care îți place?
 • Cum se construiește o relație stabilă?
 • De ce fug bărbații de femeile inteligente?
 • A divorța sau nu?
 • Suntem judecate doar după aspect? Cum să schimbăm asta?
 • Cum să lăsăm egoul deoparte în relații?
 • Cum să evităm violența fizică?
 • Cum să comunicăm deschis unui bărbat la început de relație?
 • Ce să alegem între fostul sau viitorul prieten?
 • Cum putem să găsim bărbatul care să aprecieze femeia?
 • Cum gândesc bărbații, psihologia și înțelegerea comportmentului masculin?

 

În urma a sute de întrebări (cele mai întâlnite le-am prezentat anterior) o să-ți prezint 10 lucruri care țin de psihologia relațiilor, aceste lucruri o să-ți permită să privești în spatele cortinei și să înțelegi ceea ce gândesc bărbații într-o relație.

1. Bărbații sunt stimulați vizual, femeile sunt stimulate și în alte moduri.

 

Tu ca femeie poți să te plângi de faptul că bărbații vor de la tine doar lucruri care țin de aspect, că te judecă după modul în care arăți, că iubesc la tine modul în care te îmbraci sau modul în care corpul tău este lucrat sau ai putea alege să înțelegi că pur și simplu așa sunt construiți genetic.

 

Sper să alegi a 2-a variantă: să înțelegi. Pentru că este mai ușor și îți aduce o viață întreagă de satisfacție. Bărbații nu au ceva cu modul în care arăți sau sunt atrași doar de aspectul tău fizic, ci bărbații sunt construiți, creierul lor este construit în așa fel încât să fie mult mai stimulați vizual decât tine, femeia. Primele lucruri la care se uită un bărbat țin de aspect, la fel și cum tu faci, doar că el pune foarte mare preț pe aceste lucruri și dacă aspectul tău nu este conform normelor lui (nu ar fi indicat să-ți pese de normele nimănui, ci doar îți spun aici ce gândesc bărbații) atunci poți să ai 10 milioane de dolari în cont, acest fapt nu o să te facă mai atractivă. Însă, dacă un bărbat nu arată chiar în normele unei femei există moduri prin care tu, femeia, înveți să accepți anumite lipsuri și să te bucuri de elemente care pun în balanță lipsa unui aspect fizic de Ryan Gosling.

 

Stimularea vizuală caracteristică bărbaților nu reprezintă o superficialitate ieșită din comun, dacă nu este greșit înțeleasă. Stimularea vizuală îți oferă un avantaj, pentru că în acest mod vei avea grijă de corpul tău, vei arăta din ce în ce mai bine, îți vei schimba  părerea despre tine și vei realiza cât de mult valorezi (adică nu mai accepți compromisuri) și vei atrage în viața ta bărbați de calitate, având acum mai multe variante de unde să alegi, care o să-ți ofere o adevărată poveste de dragoste. Bun, și acum că am ajuns la povestea de dragoste, citește următoarea ideea din mintea bărbaților.

 

2. Cei mai mulți bărbați nu știu că tu vrei o poveste de iubire pentru că nu îi interesează ce vrei tu, îi interesează ce vor ei.

 

Aici nu este vorba de egoismul și orgoliul masculin, ci de natura umană. Suntem egoiști, fie că vrem să recunoaștem sau nu. Suntem hedoniști, fie că ne ascundem în spatele unor valori. Dorim tot ceea ce este mai bun din lume pentru noi și pentru persoanele pe care le iubim (pentru ca acestea să ne iubească și mai mult). Așa funcționăm ca oameni, ca animale puțin mai sofisticate datorită neocortexului care ne oferă rațiune, limbaj și alte câteva elemente care ne diferențiază de restul speciilor.

 

Acum să revenim la povestea de iubire, o mare parte a bărbaților nu au auzit și nici nu o să audă până într-un anumit punct sau chiar deloc. Tu ca femeie îți dorești o poveste de iubire, îți dorești un bărbat care să se comporte cu tine în cel mai frumos și romantic mod posibil, iar acest lucru este perfect, nu trebuie să-ți cobori standardele pentru nimeni în lume însă trebuie să conștientizezi un singur lucru.

 

Trăiești într-o lume în care cei mai mulți nu citesc Marquez și Hesse. Trăim într-o lume în care cei mai mulți se uită la Capatos și știrile de la ora 5. Trăim într-o lume a pornografiei. A subminării femeii în societate. A inegalității. A misoginismului. Trăim într-o lume în care “agățatul” a luat locul cuvântului “seducție” sau “romantic”. Din păcate, dacă ne raportăm la medie, poveștile de iubire nu există în mintea bărbaților pe care îi vezi pe stradă, aceștia încearcă doar să “mai dea câte un gol” și să se laude prietenilor la o bere, arătând spre tabela de marcaj. Astfel în lumea lor, femeia devine doar un număr de care se folosesc și prin care își “cresc” încredere în sine și părerea despre ei, simțindu-se singuri, triști, mizerabili și ieftini pe interior.

 

Îți prezint media pentru că ar fi indicat să te intereseze și astfel să realizezi că dacă vrei ceea ce este mai bun pentru tine trebuie să privești spre capetele clopotului lui Gauss. Spre rarități. Spre acei bărbați cu adevărat remarcabili care fac lucruri incredibile cu viața lor și pentru care femeia resprezintă acel mod frumos prin care poate să-și exprime ceea ce simt în interior, pentru că viața lor este plină de atât de multă iubire încât acceptă în viața lor cea mai frumoasă și inteligentă femeie din lume pentru a-i împărtăși din această viață incredibilă pe care o duce.

 

Iar dacă vrei să îi găsești pe acei bărbați remarcabili ideea este că nu trebuie să îi cauți. Cum spunea și genialul Thoreau, imediat cum ai început să alergi după un lucru, acest lucru o să fugă de tine. Când însă te oprești, îți vezi de treaba ta și faci lucurile pe care le iubești, acest lucru o să vină și o să se așeze pe umărul tău. Acest lucru este: fericirea, iubirea, relațiile, banii, orice. Astfel, în primul rând ai nevoie de o atitudine relaxată privitoare la relații, o atitudine în care realizezi cât de mult valorezi, în care realizezi că nu ai nevoie de o relație ci pur și simplu vrei una, pentru că vrei să impărtășești iubirea pe care o simți cu un om special.

 

O poveste de iubire este posibilă, însă pentru a putea să faci parte dintr-una trebuie mai întâi să lucrezi la tine pentru a putea să-ți permiți să ai tot ceea ce este mai bun din lumea asta. Nu ai cum să ai tot ceea ce este mai bun pe lumea asta dacă tu nu oferi lumii tot ceea ce poți mai bun.

 

Acum că tot am ajuns la partea de responsabilitate, simt că multor femei (și poate te regăsești aici) le lipsește un element important: responsabilitatea acțiunilor lor.

 

3. Tot ceea ce “pățești” în viața asta este efectul acțiunilor, gândurilor și credințelor tale. Tu ești responsabilă pentru tot!

 

Trebuie să ai mare grijă cum înțelegi această informație, pentru că este o diferență între a fi responsabil și a fi vinovat. Această afirmație îți oferă ție viziunea și puterea să realizezi că ești responsabilă, nu vinovată. Și nu mai vreau de acum înainte să aud că spui despre tine că ești vinovată de un lucru, pentru că nu ești, ești doar responsabilă. Scapă de mentalitatea de victimă, acum!

 

Ce vreau să spun prin asta? Ideea este foarte simplă și în psihologia comportamentală se numește assortment theory, în traducere, teoria asortării (ceva de genul?!). Ce ne spune această teorie? Ne spune că atragem în viața noastră exact ceea ce suntem noi.

 

Acum ceva timp am spus că, dacă vrei să vezi nivelul de dezvoltare personală al unui om, privește cu atenție persoana sau persoanele (discutăm despre monogamie în continuare, ai răbdare) cu care își creează o relație amoroasă. Atunci o să descoperi cu adevărat cât de evoluată este persoana respectivă și cât de multe sau puține compromisuri face.

 

Atragem exact ceea ce suntem. Suntem plângăcioși, victime, săraci, dependenți financiar și emoțional, atragem bărbați plângăcioși, săraci și care ne dau 300 de mesaje pe zi pentru a se asigura că nu i-am înșelat. Apoi ne plângem că toți bărbații sunt imaturi iar viața este grea (adică suntem iresponsabili) în loc să spunem că este responsabilitatea noastră, pentru că lucrurile pe care le gândim despre noi ne influențează acțiunile, iar aceste acțiuni ne aduc rezultate. Dacă rezultatele sunt proaste, probabil am acționat prost. Am acționat prost pentru că avem gânduri dăunătoare în mintea nostră.

 

Dacă însă ești o femeie remarcabilă, care face lucrurile cu pasiune, iubitoare și independentă financiar și emoțional (tare important ultimul element, discutăm în continuare despre asta) atunci o să atragem exact același tip de oameni.

 

De asta mai devreme ți-am spus că trebuie să lucrezi la tine dacă vrei relații mai bune calitativ. Simplu? Acum să trecem la partea incitantă, monogamia din perspectiva bărbaților.

4. Unii bărbați vor să experimenteze până la o anumită vârstă

Bărbații comparativ cu femeile au un nivel mult mai mare de testosteron, în special atunci când sunt tineri, acest nivel de testosteron este uriaș. Cei mai mulți își doresc până la o anumită vârstă să experimenteze. Astfel să închizi un bărbat într-o relație cu tine și doar cu tine este prima greșeală spre o relație eșuată, o relație în care el se culcă cu cât mai multe femei, o relație în care inima ta o să fie zdrobită și o să ai nevoie de ani de zile de recuperare emoțională, înghețată cu caramel și The Notebook pe fundal (și o cutie mare de șervețele, să nu uităm).

 

Bărbații care doresc să experimenteze nu sunt niște excroci care vor să se culce cu cât mai multe femei frumoase (vezi primul punct, vizualul).

 

Primul pas pe care tu trebuie să-l faci pentru a-ți putea da seama dacă bărbatul de care ție îți place are mult sau puțin testosteron în organism și dacă preferă o relație stabilă sau preferă multiple relații în care să experimenteze este urmatorul:  îl întrebi. Stabilești de la început și comunici deschis lucrurile pe care tu le vrei dintr-o relație, cei mai mulți o să se sperie și o să fugă (ai scăpat de cei care urmau să se culce cu toate prietenele tale) cei mai mulți o să te păcălească (de fapt se păcălesc pe ei și la un moment dat o să realizeze) că vor o relație cu tine și doar cu tine și la un moment dat o să cedeze, pentru că ei vor (genetic vorbind) să se culce cu cât mai multe femei și o parte dintre aceștia, obosiți de cucerile lor anterioare și de femeile cu care au făcut dragoste în toate pozițiile și locurile din lume, o să dorească stabilitatea emoțională și să accepte să așeze într-o relație cu tine.

 

Aceștia din urmă sunt, de obicei, bărbații după 30 de ani, dar nu numai. Ci sunt bărbații care realizează că nu mai are sens să produci atât de multă plăcere femeilor din lumea întreagă și că ar fi indicat să produci multă plăcere, pe termen lung, unei singure femei cu adevărat speciale, pentru că până atunci cei mai mulți bărbați vor să experimenteze. Astfel dacă îți dorești o relație pe viață cu un bărbat de 19 ani îți dai seama că trebuie să fii conștientă că în orice moment o să descoperi că prietena ta cea mai bună s-a culcat cu el la o petrecere, după ce a aceasta s-a îmbrăcat foarte sexy (vizualul, punctul 1, da, nu este vina lui) și au băut 2 pahare de vin.

 

Acești bărbați “cu o mentalitate de 30 de ani” sunt cuceriți de femeile cu adevărat incredibile, care fac lucruri remarcabile cu viața lor, nu de orice fată care stă pe banii părinților și care are la activ 2,5 cărți citite (Ion, Codul Rutier și jumătate din 50 Shades of Grey, pentru că era prea mare și pentru că episoade tv și pentru că reducere în mall la Bershka).

 

Iar aici revin încă odată (cred că a 3-a oară, număr magic, sfânta trinitate) că tu, ca femeie, pentru a obține tot ceea ce este mai bun din lumea asta trebuie să investești în tine, și când zic în tine nu mă refer la lucruri care țin de fațadă (adică haine foarte tari și mulate pe fundul tău lucrat la sală, deși este super sexy asta, un bărbat adevărat nu s-ar culca cu o femeie doar pentru că îi stă așa de bine în acei colanți), ci în intelectul, în dezvoltarea ta personală, în viața ta, per total în lucruri ce țin de esență, nu de aparență.

 

5. Libertatea emotională este foarte importantă. Cum o poți obține?

 

Mai devreme îți spuneam despre libertatea emoțională și o să-ți prezint câteva idei care o să te ajute să o obții și care o să te ajute să realizezi când te regăsești într-o relație bazată pe dependență sau într-o relație cu adevărat autentică.

 

În spaniolă există două cuvinte care descriu perfect această diferență, este vorba despre te quero și te amo. Te quero înseamnă te plac dar și te iubesc. Te amo înseamnă doar te iubesc. Oamenii folosesc te amo doar atunci când se iubesc cu adevărat, fără dependență și cu multă stabilitate emoțională.

 

Cum poți obține stabilitatea și libertatea emoțională? După cum prea bine mă știi nu sunt fanul sfaturilor rapide și a pilulelor magice, așadar îți spun că ai nevoie de multe experimentări, nereușite și relații pentru a învăța să fii stabil emoțional. Cel puțin vorbesc de mine, pentru că sunt sigur că există și alte metode (de exemplu, dai 800 de euro pentru un workshop și printr-o suflare magică te transformi într-o femeie stabilă emoțional, în doar 3 ZILE, cu o reducere de 45% dacă faci comanda ACUM!)

 

Bun, fără să intru în repulsia pe care o simt pentru aceste rețete minune (pentru că nu funcționează) o să-ți prezint ce am făcut eu pentru a putea să devin independent emoțional.

 

În primul rând, am conștientizat că sunt dependent emoțional. Cum mi-am dat seama? Făceam următoarele lucruri: dădeam multe mesaje iar dacă persoana respectivă nu îmi răspundea mai dădeam un mesaj, două, trei. Intram în panică atunci când prietena mea se ducea în club cu prietenele ei și în mintea mea se derulau tot felul de scenarii cum un tip chipeș și cu o mașină sexy o ia pe prietena mea și îi prezintă colecția lui de cărți, din dormitor. Eram gelos, posesiv și imatur. Încercam să obțin totul și să controlez. Să controlez fiecare mișcare, să știu tot ce se întâmplă și dacă ar fi existat un gps pe care să-l pun prietenei în geantă și să știu unde, când și cum este aș fi dat și 800 euro pe unul.

 

De ce făceam toate aceste lucruri (și în același timp acesta este răspunsul pentru a scăpa de dependența emoțională)? Pentru că aveam multe lipsuri.

 

Îmi lipsea încrederea în mine și eram nesigur, astfel eram posesiv. Nu eram satisfăcut de viața mea, astfel căutam satisfacția într-o relație. Nu știam să mă iubesc, astfel nu puteam să iubesc sincer și iubeam bazându-mă pe dependență.

 

Cum am scăpat de acest lucruri? Ani de zile de căzut în cap și de fete care mi-au spus că s-au săturat de mine (era și normal și eu m-aș fi săturat) m-au făcut să realizez că trebuie să mă schimb. Că trebuie să cresc. Din eșec și nereușită m-am transformat în bărbatul mult mai stabil emoțional care sunt astăzi. Așa am făcut-o eu. Am început să lucrez la interiorul meu, să fac câte o schimbare în fiecare lună (adică proiectul Doisprezece care oferă fix ceea ce eu am experimentat ani de zile, te invit să arunci o privire nu costă 800 de euro și nu este o pilulă magică). Am eșuat, m-am ridicat și am realizat că, în primul rând, totul trebuie să vină din interior și să ofer. Abia apoi pot să primesc. Pentru că dacă nu oferi, nu ai ce să primești. Este o lege naturală care ne domină existența.

 

Așa că, dacă vrei relații mai bune calitativ, vrei iubire autentică, atunci oferă iubire autentică unor oameni care merită și înțeleg ce este aia iubire autentică. Nu ai cum să treci pe cineva strada spunându-i că este cel mai tare lucru pe care poate să-l facă cu viața lui dacă persoana respectivă vrea să joace șotronul lângă trecere și nu vrea să urce la următorul nivel.

 

6. Impactul dezvoltării personale asupra relațiilor tale de cuplu este uriaș.

Deși am tot introdus tot felul de hint-uri în acest articol simt nevoia să pun punctul pe i. Relațiile tale sunt egale cu nivelul tău de dezvoltare persoanlă iar acest lucru nu poate fi evitat.

 

Este imposibil să ai relații geniale și pline de iubire dacă ești un om dependent emoțional și care nu face mai nimic cu viața lui. Pentru că nu știi ce reprezintă iubirea adevărat, nu știi să te exprimi și oamenii care vor o relație de genul autentic și sincer nu o să te accepte în viața lor doar pentru că arăți sexy în colanți și ai iPhone 5s, roz.

 

Acum exagerez, doar că așa este. Pentru că relațiile sunt precum etajele unui hotel luxos, cu cât urci mai sus, cu atât camerele sunt mai exclusiviste și scumpe. Prețul pe care îl plătești pe o astfel de cameră este prețul pentru dezvoltarea ta persoanlă (în noțiune de bani și nu numai, ci și de timp). Cu cât ești mai dezvoltată emoțional, spiritual, mental cu atât mai urci un etaj și ai parte de o cameră (relație) și mai bună.

 

Nu am ajuns încă la ultimul etaj, însă pun pariu că priveliștea este genială acolo. O relație autentică, bazată pe iubire, cu o persoană care îți oferă tot ceea ce tu îi oferi și împreună creșteți și mai mult.

7. În relațiile banale îți pierzi individualitatea.

 

Ai observat că după o vreme în loc de tu și el, deveniți noi. Noi facem asta, noi am făcut asta, noi am făcut asta, iar pentru ca tu să te transformi în două persoane este ceva prostesc din cel puțin 2 motive.

 

În primul rând nu există persoane identice pe lumea asta și acum vorbesc din perspectiva mea: eu mă iubesc atât de tare încât nu pot să concep cum eu, persoană incredibilă și remarcabilă, îmi pot pierde individualitatea, transformându-mă astfel într-un noi, banal, țindându-ne de mână în timp ce ne îndreptăm spre filmul de dragoste din mall, al cărui titlu este: “NOI. Cel mai mare clișeu din lumea asta. Ediția cu sirop de arțar.”

 

Acum înțelegi de ce zic că nu este bine să-ți pierzi individualitatea într-o relație și dacă o vei pierde atunci nu mai este o relație, ci o chestie bazată pe dependență pe care noi cei raționali o denumim clișeu cu sirop.

 

Individualitatea este importantă, mai ales dacă ai una debordantă și dacă duci o viață remarcabilă, pentru că nu ai vrea să arunci totul pentru a te transforma într-un ceva. Relațiile de lungă durată funcționează pe principiul individualității, tu ești tu, iar eu sunt eu, tu te exprimi cum dorești, eu la fel, fiecare este liber să facă ce vrea fară să fie condiționat de acțiunile sau gândurile celeilalte persoane.

 

8. Suntem diferiți, din fericire. Bărbații privesc relațiile diferit de femei

 

Pentru bărbați multe aspecte ale unei relații sunt diferite și, pentru că nu vreau să scriu un roman, o să-ți prezint doar un aspect unde bărbații gândesc diferit de femei pentru a putea să întăresc ideea că suntem diferiți, din fericire.

 

Sexul.

 

Bărbații privesc sexul pentru a se valida social, pentru a crește în încredere și, hedonistic vorbind, pentru a se simți bine atunci când femeia de lângă ei se simte foarte bine. Acel egoism benefic mai mult vouă, pentru că plăcerea femeii devine plăcerea bărbatului. Romantic, știu.

 

Femeile însă, privesc sexul într-un total alt mod (și aici vreau să îmi spui dacă am dreptate, din cele studiate de mine): femeile privesc sexul ca pe un mod de a se conecta cu o persoană, ca pe un mod de a își forma o relație autentică cu o persoană. Probabil mai sunt cazuri speciale în care unele femeile preferă sexul pentru că se simt bine, însă consider că femeile care mă citesc au trecut de vârsta sau nivelul de maturitate în care acceptă orice compromis doar pentru a avea un orgasm.

 

Femeile privesc relațiile diferit de bărbați. Femeile privesc sexul diferit. Atingerile diferit. Grija în timpul dragostei diferit. Bărbații de obicei se cam grăbesc și femeile vor să nu se grăbească. Suntem diferiți și pentru a putea să trăim în armonie trebuie să ne înțelegem și să ne acceptăm. O carte interesantă ne explică modul în care bărbații se uită la meci și femeile se uită în oglindă, doar pentru a pune punctul pe ideea pe care o prezint aici: suntem diferiți.

 

Așa că, înainte să arătăm cu degetul și a spune că bărbații vor doar sex de la femei și că le apreciază doar pentru aspectul lor fizic, ar fi indicat să cunoaștem că vrem sex pentru două motive diverite: pură plăcere și validare socială și construirea unei relații adevărate.

 

O altă diferență apare când tu, ca femeie, îți dorești o relație și încerci să o obții, iar abia apoi faci sex cu acel cineva. Apoi descoperi că lui nu îi place de tine, pentru că nu vă conectați din acest punct de vedere și tragi concluzia pripită că toți bărbații vor să se culce cu tine și să te părăsească. Apoi el privește femeia care încearcă să-l bage într-o relație manipulându-l prin sex ca pe o fată ușoară, care urăște să facă sex și care face doar pentru că trebuie. Trasmițându-i astfel o idee greșită despre ceea ce simți și îți dorești de la el.

 

Momentul în care încerci să manipulezi un bărbat prin sex (facem ce vreau eu acum, iesim la film și la un suc și îmi scrii o poezie, apoi facem sex) este momentul în care mai ai puțin și ești pe cale să faci doar sex și apoi el să te părăsească.

 

În acel moment trebuie să te oprești, să introduci alte date în gps-ul tău mental și să reconfigurezi traseul. Pentru că s-ar putea să ajungi într-o înfundătură, în loc să ajungi pe autostradă, unde poți merge cu viteză, mult timp, fără să te împotmolești.

 

Momentul în care nu încerci să manipulezi pe nimeni să intre într-o relație cu tine și valorile tale sunt sănătos construite pe ideea că vrei mai întâi să îl cunoști și să vezi dacă merită să fie într-o relație cu tine înainte de a trece la partea fizică, care știm că îți place atât de tare, acela este momentul în care te îndrepți spre o relație adevărată. O relație unde faci tot ceea ce simți și comunici autentic cine ești și cum ești prin acțiunile și gesturile tale, nu prin cuvinte.

 

9. Încerci să schimbi persoana respectivă în loc să o ajuți să crească și să îi accepți defectele

 

Multe relații eșuează pentru că sunt grăbite, pentru că, atunci când ne îndrăgostim, câteva substanțe chimice (în special oxytocina) se eliberează în creierul nostru și ne face să credem că o să avem cea mai tare relație din lume și că totul o să fie perfect.

 

După câteva luni de sex nebun, de plimbări pe plajă în picioarele goale, de pahare de vin băute de pe acoperșul unui bloc din orașul tău, senzația de iubire dispare și apar în atenția ta defectele pe care le observi atât de des: își mănâncă unghiile, aruncă pe jos sticla după ce a băut-o, nu se poartă frumos cu mama lui și nu crede despre aceasta că este cea mai incredibilă persoană din lume, înjură în trafic, nu are bani de benzină și împrumută de la tine 30 de lei până săptămâna viitoare, singurele locuri în care ieșiți sunt într-un bar unde îi știe pe oamenii care lucrează și de unde primește bere gratuit, iar lista continuă la nesfârșit.

 

Pentru că, după ce efectul oxytocinei dispare, apare efectul realității. Realitatea că te-ai grăbit. Că te afli într-o relație bazată pe compromis. Pentru că te-ai îndrăgostit atunci când te-ai simțit singură, nu atunci când ți-a plăcut de persoana respectivă cu adevărat.

 

Iar acum încerci să-l schimbi. Încerci să îi spui asta și asta și pentru el este tare obositor și confuz cum după ceva luni de relație (sau chiar ani, în cazul meu a fost asta) îi spui că nu îi mai place cum e, deși până atunci ți-a plăcut sau te-ai prefăcut că nu vezi aceste defecte și că vrei să facă asta și asta și asta și lista continuă la nesfârșit. Vă certați și nu înțegeți de ce vă urâți atât de tare. Dintr-o relație frumoasă, ce a început într-o seară de primăvară, acum sunteți doi dușmani care aruncați cu tot felul de cuvinte negative prin mesaje, facebook și telefoane în care vă faceți să suferiți.

 

Toate pentru că nu a existat o congruenteță în ceea ce vrei și ceea ce ai spus. Toate sunt responsabilitatea ta și, dacă vrei ca aceste lucruri să nu se mai întâmple pe viitor, atunci data următoare (da, treci peste, nu o să mori de inimă ruptă, nimeni nu a murit din asta până acum, doar s-au scris multe poezii și s-au creeat multe melodii minunate de dragoste, atât, get over it) când o să mai vrei o relație cu cineva și când o să te îndrăgostești în același timp în care Usain Bolt aleargă 100 de metri, în acel moment o să te oprești și o să te întrebi dacă ți-ai exprimat gândurile, credințele și valorile prin acțiunile prezente și dacă nu cumva accepți un mare compromis pentru că vrei să acoperi anumite defecte și probleme pe care crezi că le ai.

 

În acel moment te faci să realizezi dacă urmează și de data asta să îți dai seama că ai stat 2 ani de zile lângă un om care te bate, care te înșală, care se poartă urât cu tine și care nu-ți oferă atenția pe care o meriți. În acel moment realizezi că vrei mai mult de la viață și că toate deciziile pe care le-ai luat până acum și pe care urmează să le iei o să se transforme, așa cum viermele acela urât se transformă într-un fluture minunat, în ceva bazat pe acțiunile tale. Tu ești combustibilul care poate să creeze ceea ce ți se va întâmpla în viitor. Nu există noroc, șansă, ghinion sau „ia pastila asta dacă vrei să te îndrăgostești, te costă 800 de euro”.

 

Nu încerca să schimbi, încearcă doar să ajuți și nu accepta compromisuri. Aș vrea să vorbesc despre compromisuri.  Pentru că în răspunsurile pe care le-am primit, au fost și unele în care persoanele dintr-o relație ajung la violență fizică și sunt întrebat cum pot să o evite, iar acest lucru mă doare, pentru că femeia nu este făcută nici măcar să arunci cu o vorbă urâtă înspre ea, dar să o bați, să o înjuri și să te comporți cu ea precum te-ai comporta cu un animal. Acest lucru mă întristează enorm și mă deranjează, pentru că bărbații (dacă poți să îi numești așa) care se poartă astfel cu femeile sunt cei mai mari proști din lume care merită închiși pe viață.

10. Nivelul de acceptare a unor compromisuri. Sau de ce femeile acceptă să fie bătute, înjurate, scuipate și insultate.

Toată responsabilitatea în acest caz, fie că îți vine să crezi, fie că nu, este pe umărul femeilor. Pentru că ele acceptă să rămână în astfel de situație și se complac în situația de victimă.

 

Este dureros ce spun, însă acesta este adevărul.

 

Unele femei consideră că nu pot face nimic și că trebuie să îndure și să accepte toate prostiile care sunt aruncate spre ele. Pentru că nu valorează nimic și pentru că dacă acest prieten, soț sau cine o mai fi el le părăsește, ele o să moară de foame.

 

Singurul meu mesaj este: mai bine câteva luni sau ani de durere în suflet și chin decât o viață de regret. Mai bine renunți acum la lucrurile care nu sunt pentru tine, mai bine pleci din relațiile dăunătoare fizic și emoțional, decât să rămâi și să trăiești o viață plină de regret.

 

Pentru că vreau să întăresc afirmația de mai devreme în care am spus că este responsabilitatea femeilor, vreau să-ți explic de ce am spus asta și să te învăț cum să nu ajungi vreodată în momentul în care să nu mai poți pleca dintr-o relație dăunătoare pentru tine.

 

Lucrurile funcționează astfel: accepți că te-a făcut proastă în glumă, apoi accepți că te-a pus să ridici sacoșele pentru el, apoi accepți că a vorbit de mama ta într-un fel, apoi accepți că în loc să faceți ceea ce ați stabilit el face ceea ce vrea, schimbându-și ideea în ultima secundă, accepți și tot accepți și la un moment dat te trezești în situația în care el te sună gelos și îți ordonă să vii acasă, în situația în care plângi după ce ți-a închis telefonul sau mai rău, așa am primit într-un mesaj care mi-a produs un gol uriaș în stomac, în care el te bate.

 

Punctul în care ajungi este pentru că tu ai acceptat să ajungi acolo. Pentru că ai acceptat cele mai mici lucruri și s-a ajuns la cele mai mari lucruri care îți dăunează viața, emoțiile, tot. Fiecare lucru pe care îl accepți și care nu este în concordanță cu valorile tale se numește lașitate. Și această lașitate o să te ducă fix într-o relație dăunătoare.

 

Așa că dacă vrei să te comporți ca o femeie cu adevărat puternică nu accepta nimic și ori de câte ori simți că lucrurile pe care le gândești sau valorile tale sunt zdrobite, nu te lăsa și spune-ți punctul de vedere, discută, iar dacă nu poți repara nimic, pleacă. Mai bine să pleci dintr-o relație după 3 luni de zile pentru că el te-a înjurat decât să te chinui într-o relație de o viață acceptând ca el să se poarte urât cu tine.

 

Fiecare lucru pe care-l accepți îi permite lui să își amplifice nivelul de rău pe care ți-l poate crea și într-un final te transformi în propria-ți victimă, din cauza acțiunilor greșite pe care le-ai făcut sau a lucrurilor pe care nu le-ai pus și pe care le-ai acceptat.

 

O femeie puternică, hotărântă și inteligentă așa ca tine este o femeie care nu acceptă să fie călcată în picioare pentru nimic în lume. Este o femeie care nu se vinde pe puțin, care nu face compromisuri cu viața ei și care trăiește viața în cel mai sincer mod posibil, în congruență cu valorile după care se ghidează.

 

Așa nu ajungi unde nu vrei să ajungi.

 

 Concluzie

Concluzia este că dacă pui în practică tot ceea ce eu am construit aici în multe ore de muncă și ani de zile de experimentări, cu singuranță o să fii o femeie și mai puternică decât ești acum și o să te poți bucura de relații bazate pe iubire sau de aventuri care te învață să trăiești viața într-un mod palpitant, depinde ce vrei. Iar pentru a ști ce vrei cu adevărat, trebuie mai întâi să descoperi ce vrei.

 

Concluzia finală și numitorul comun în toată acestă psihologie a relațiilor este că nu ai cum să ai relații foarte bune calitativ dacă nu ești o persoană care investește mai mult decât în ceea ce se vede la exterior. Nivelul tău de dezvoltare persoanlă se poate observa foarte clar uitându-ne la persoanele cu care o ai o relație amoroasă. Pentru că atragi ceea ce ești.

 

Te rog frumos dacă ai citit până aici să-mi spui părerea ta despre acest articol și să mă ajuți să-l dai tuturor prietenelor tale, pentru că avem nevoie de mai mulți oameni care să iubească autentic și să își construiască relații cu adevărat remarcabile! Împreună putem face o lume mai bună!

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: