6 Moduri Gresite Prin Care Poate Fi Inteleasa Religia

Screen Shot 2015-06-24 at 10.30.55

Nu o să-ți spun cum că religia este ceva rau sau ceva bun, am învățat în viața asta de până acum că totul este așa cum suntem noi, nu este într-un fel sau altul.

Nu o să-ți spun despre cum religia a fost construită pentru a putea să manipuleze și țină sub control populația. Dacă vrei să citești despre asta, nu aici o să gasești.

O să-ți spun doar 6 moduri greșite prin care poate fi înțeleasă religia.

Pentru că sunt de părere că un om inteligent, așa cum ești tu, ar fi indicat să privească lumea de sus, prin mai multe lentile, nu doar prin ochelarii (de cal) pe care religia, societatea sau părinții îi oferă.

1. Când duci religia la extrem

Când spun “extrem” mă refer la video-ul de mai sus.

Când spun “extrem” mă refer la momentul în care fiecare principiu al vieții tale se bazează doar pe ceea ce scrie în Biblie și nu și pe experiențe și încercări personale.

Momentul în care îti este frică să încerci ceva nemaipomenint și altfel decât ceea ce ai fost programat social să încerci.

Trebuie să avem mare grijă la cei care își încred viața 100% într-o forță supremă, fie Dumezeu sau orice altceva, pentru că s-ar putea să fie cei care și-au ratat șansa de a trăi viețile proprii, a spus Bukowski și îi dau mare dreptate.

Un om inteligent își formează propriile convingeri despre viață, nu se supune 100% unor idei notate într-o carte sau spuse de o persoană cu un nivel de autoritate ridicat.

2. Când folosești religia ca o scuză a sărăciei

În gândirea populară s-a instaurat mentalitatea limitativă cum că dacă ai foarte mulți bani ești un om rău.

“Un om trebuie să fie sărac și cinstit, nu bogat și hoț.” gândește majoritatea.

În același timp acum câteva luni când ieșeam din hotelul Mariott, lângă mine ieșeau 8 preoți, printre care era și patriarhul cred, nu-l cunosc, nu face parte din zona mea de interes, care s-au urcat într-un Audi A8 cu geamuri fumurii.

Eu m-am urcat într-un taxi, Dacia Logan zis și cazan.

Momentul în care folosești religia ca o scuză a nereușitelor tale și crezi că Dumnezeu te-a creat pentru a fi sărac, este momentul în care faci cel mai mare păcat pe care ai putea să-l faci.

Dumnezeu chiar te-a creat să fii sărac? Dumnezeu te-a creat pe un pământ cu resurse nelimitate, acces la tot ceea ce ai nevoie pentru a influența într-o măsură sau alta lumea. Orice viață este trăită sub limita excelenței este o viață ratată, în care îți bați joc de acest dar pe care Dumnezeu ți l-a dat gratuit.

3. Când te înjuri cu cei din trafic, dar te închini când treci pe lângă o biserică

Probabil știi foarte mulți care fac asta, oameni credincioși, cu 40 de cruci la mașină, care se înjură cu tine că mergi pe bicicletă sau că nu i-ai lăsat sa se bage, se dau jos din mașină cu o bâtă și te amenință că o să te omoare.

Apoi se suie în mașină și spun formula magică “Iartă-mă Doamne!” punând mâna pe una din cele 40 de cruci.

Ei bine, acești oameni sunt cel puțin ipocriți și îți dai seama că înțeleg religia într-un mod total diferit.

Religia nu este un dus cu care să te speli ori de câte ori de murdărești.

4. Când ai impresia că religia a fost construită să te manipuleze

Da, am tot citit sute și zeci de articole pe domeniu. Am văzut filmulețe, documentare, oameni care vor să polarizeze și să spună că religia te manipulează.

Însă ce crezi, nu mă interesează. Și nici pe tine n-ar trebui să te intereseze dacă vrei să ai succes cu viața ta.

Pentru că îți pierzi timpul și energia limitată pe care o ai în corp concentrându-te asupra unor subiecte adevărate sau false în funcție de cine le privește.

Ține minte, adevărul se află la tine, nu la ceea ce se spune despre un anumit lucru.

Dacă tu ești o persoană care are un anumit set de credinte și privește spre o situație s-ar putea să o vadă diferit de o altă persoană, cu un set total diferit de credințe. Așadar ceva nu este prin sine bun sau rau, da sau nu, manipulare sau miracol, ci este doar ceea ce tu ești și gândești că este.

A fost făcută religia să țină oamenii sub control, de frica unei pedepse după moarte, sau nu? Nu ar trebui să conteze. Tot ce ar trebui să conteze este: ce poți face tu pentru a duce o viață mai bună, pentru tine în primul rând și pentru cei din jurul tău.

5. Atunci când arunci responsabilitatea pe Dumnezeu

“Mi-am ratat viața. Am luat 4 și am picat examenul. Sunt un gras obez nesimțit care a făcut infarct. Sunt un mare idiot. M-a părăsit prietenul. M-a înșelat prietenul. Da, de ce Doooame?”

După care-ți spui “așa a vrut Dumnezeu să fie.”

Momentul în care arunci responsabilitatea pentru acțiunile tale în mâinile unei forțe supreme este momentul în care pierzi din putere sau cel puțin iluzia de putere care te facă să treci dincolo de limite.

Momentul în care dai vina pe altceva, o altă forță, decât să te responsabilizezi pe tine, este momentul în care faci asta.

“Sunt un gras obez! Dumnezeu a vrut să fiu gras obez nesimtit.”

“Hai să-mi fac o omletă cu 7 ouă.”

“Da’ oare de ce sunt așa gras, pentru că Dumnezeu a vrut sau pentru că mănânc omletă cu 7 ouă ca un nesimțit.”

Nu zic că este ceva negativ să fii un gras obosit, ci este negativ să dai vina pe altceva pentru că ești un gras obosit, pentru că ai o relație de căcat, pentru că te urăște toată lumea sau pentru că te-a părăsit iubita sau iubitul.

Momentul în care arunci responsabilitatea pe o forță supremă, în cazul de față Dumnezeu, este momentul în care ar fi indicat să te întrebi dacă nu ai băgat în tine o omletă cu 7 ouă.

6. Când iei totul ad-literam

Există oameni care-și trăiesc viața doar “după numele Domnului”. Asta nu e neapărat ceva rău. Iată unde este partea rea: orice abatere de la această viață imaculată îi face să se automutileze.

Dacă se uită la un bărbat pe stradă, femeile extremist-credicioase, se mutilează făcând 50 de mătănii și stând în genunchi 5 ore.

Dacă fac sex înainte de căsătorie, se simt a fi niște ratate, curve ordinare și de cele mai multe ori ajung să se sinucidă, drogheze sau călugărească.

Momentul în care iei orice, nu doar religia, ad-literam, este momentul în care nu gândești cu creierul tău și îti dai toată viața unei anumite credințe care îti spune ce să faci.

Momentul în care nu gândești cu creierul tău, o să gândească altcineva pentru tine și o să te pună să faci ce vrei. O să fii doar un pion pe o tabla de șah. Care este mutat după reguli. În stânga, în drepta sau scos din joc în orice clipă de cineva mai puternic.

Concluzie

Religia nu este ceva rău sau extraordinar, religia este ceea ce crezi tu că este. Aici nu se discută despre bun sau rău, se discută despre lucruri deștepte care trec dincolo de paginile cărților pe care le citim.

Religia, ca și orice alt element, poate să fie folosit negativ și știi foarte bine la ce mă refer sau poate să fie un lucru pozitiv.

Consider că citind și înțelegând aceste 6 moduri prin care religia poate să fie înțeleasă greșit ne folosim de capacitatea noastră cognitivă, emoțională și spirituală de a ajunge acolo unde ne-am propus, devenin oameni cu adevărat remarcabili, indiferent de domeniul sau nivelul de succes pe care-l avem.

O minte deschisă tot timpul va înțelege că religia, spiritualitatea, medicina, fizica cuantică, economia comportamentală, psihologia, sunt doar unelte menite să ne mărească creierul și să ne extindă gândirea, nu să ne limiteze la a face, gândi, spune exact ceea ce se predă acolo.

Dacă aceste rânduri sunt înțelese greșit, ține doar de cititor, consider că este responsabilitatea mea să ating acest subiect important.

Cu drag,

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: